Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Anonymní píše:
Ahoj holky!
Potřebuju poradit. Před chvílí jsem se vzbudila a pode mnou v posteli mokro - řekla bych, že mi začala odtékat voda, ale jenom pozvolna. Tak teď nevím - máme jet do porodky hned nebo počkat do rána?
Děkuji za rady a omlouvám se za anonym, ale nechci ostatní zbytečně plašit
Ahojky…mela bys hned jet do porodnice…!
Ahojky, ihned jeď, s vložkou, kterou oni otestují na přítomnost plodovky.
MUSÍŠ DOSTAT ANTIBIOTIKA!!! ![]()
Hodně štěstí ![]()
Aha, koukám že už jdu po funuse
![]()
jdu taky pozdě
ale určitě jeď! jak radily holky- s vložkou, ručníčkem, prostě něčím mezi nohama ![]()
když jsem rodila dvojčata, tak mi plodovka odkapávala celý den, měla jsem celý den vlhký kalhotky, ale myslela jsem si, že jsem jen inkontinentní
no jela jsem až po 12ti hod a hned jsem šla na sál..ale byla jsem 36+0tt, takže bylo vše ok ![]()
huhlajda píše:
zakladatelka už je asi dávno v porodnici, řekla bych
Anonymní píše:
Ahoj holky!
Potřebuju poradit. Před chvílí jsem se vzbudila a pode mnou v posteli mokro - řekla bych, že mi začala odtékat voda, ale jenom pozvolna. Tak teď nevím - máme jet do porodky hned nebo počkat do rána?
Ahooojky:-)…Tak co, uz?:-)…Doufam ze vse je v poradku a jste v poradku
??…
Ahoj holky, snad mi poradite - taky nevim, jestli mi voda odchazi pomale nebo je to jen vytok! Jsem 36+4 a hlenova zatka odesla pred 10dny - byla hneda, od te doby ze me vyteka cira tekutina - nesvedi, nepali, nezapacha, ale neni to jako voda, spis se tahne jako „sopel“… Doktor pred 7 dny rekl, ze to plodovka neni, ale kouknul na to jen na prstech a udelal utz, tak nevim, jestli to mohl rict na 100%. Co vy myslite - muze se plodova voda tahnout jako ridsi sopel - nebo se mi jen pripravuji cesty na porod? Poslicky uz mam docela casto!
Ahoj, já měla to samé. Také jsem se bála, že je to plodovka, ale Dr. mě ujistil, že ne, že ta by prý takhle neodtékala. Navíc, u mě to bylo takové lepivé a jak píšeš ty tak táhnoucí a plodová voda je prý čistě jen voda. Byla jsem z toho hodně nervózní a to i přesto, že mě Dr. ujišťovali. Vše dobře dopadlo, porodila jsem cca týden po tom, co to takhle začlo „vytékat“…
Tak moc dekuju za uklidneni… v pondeli jdu zase na kontrolu - do te doby plasit nebudu, teda alespon se pokusim… Je fajn slyset, ze nekdo mel stejny problem a vsechno dobre dopadlo! ![]()
Malej se narodil 2.9. Je to tedy nedávno, co jsem prohledávala emimino, abych zjistila, že měl někdo stejný problém
Já jsem pak navíc měla poslíčky celý týden a to bez přestání po 6 až 30 minutách a nikde jsem nenašla, že by to někdo jiný takhle měl…Každé těhotenství je prostě jiné. ![]()
vypada to ale, ze my dve je mame docela podobne, protoze ja mam poslicky taky celou dobu (od uvolneni zatky) docela casto! Ze zacatku po 7 minutach (otevrela jsem se na prst) a doktor mi dal leky na utlumeni kontrakci, protoze se mu na porod zdalo jeste brzy…no a ted je mam nekdy po 30min nekdy po hodine, ale kazdej den! A jeste plus ten vytok - tak plasim! Dik moc a preju Zdravicko tobe i malymu! ![]()
Díky. Já Ti přeju hladký průběh porodu a zdravíčko pro vás oba
Klidně dej pak vědět až se vyklube na svět
Držím palce ![]()
Tak do ted teda nevim, jestli to byla plodovka nebo ne, ale druhy den od meho posledniho prispevku mi odtekla - a to uz se tedy skutecne poznat da - cira tekutina, zadnej hlen
teklo to ze me az do porodnice a tam mi ty obaly musela doktorka stejne jeste protrhnout - a to byla teprv potopa
Nicmene dneska uz jsme i s Terezkou doma!!! Moc dekuji za rady, papa ![]()
Moc moc gratuluju a ať vám Terezka dělá jen samou radost!!! Musím říct, že první dny, co jsme přišli z porodnice byly docela „nářez“, ale všechno se rychle zlepšilo, tak hlavně nepropadat panice! ![]()
Ahoj holky!