Kontrakce před porodem

1553
26.6.11 09:38

kontrakce před porodem

Ahoj maminky,

tak v noci na dneške jsem měla cca od 11 do 02.30 tvrdnutí s jakoby mesnrtuačními bolestmi… v intervalech 12, pak 10 pak cca 8 minut.. pak jsem už docela hotová usnula.
Jak jste to měli vy ?kdy mám čekat, že se to rozjede..? dala jsem si teď teplou sprchu začínám cítit záda..? břicho zase tvrdne no, jsem na to zvědavá..
Děkuji za případné vlastní zkušenosti či názory.. :kytka:
A jestli je tu nějaká historická diskuze, stejného tématu, tak se nezlobte..děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
26.6.11 09:54

No, mi to začalo a už nepřestalo :lol: , někdo má tvrdnutí, i bolestivé různě přerušovaně i měsíc před porodem, takže těžko říct :nevim:
Každá to můžeme mít jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.6.11 10:01

Teplou vanou by se to mělo rozjet - já jsem zrovna ten případ co poslední měsíc před porodem prožíval vanu 2* denně :mrgreen: Někdo to má opravdu i ten měsíc, takže sama uvidíš… Držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.6.11 10:09

No, zrovna jsem vydala svůj deníček porodu (raději ho nečti před porodem). Ale mě to začalo v sobotu ve 4 ráno, a ukončilo se to v neděli v 18 večer akutním císařem.. takže 38hodin :roll:

Držím palečky ať máš hladký a rychlý porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
26.6.11 10:28

No nevím, je to u každého jinak. Mě taky občas pobolívá břicho, ale jinak nic. U prvního mě bolelo celý den a pak rupla voda… je to fakt jiné a těžko takto radit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
26.6.11 11:06

tak mne kdyz zacly kontrakce tak uz neprestaly ani po teply sprse ani zadny poslicci nebyly a jeslti jo tak ani o nich nevim…taky to byo nepravidelny nejdriv…jela jsem do porodky asi po 3 hodinach kontrakci a do 5ti hodin se malej narodil… to poznas az to prijde a pojedes..lepsi jednou zbytecne ja si taky myslela ze jedu zbytecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.6.11 11:09

Hele, to má každá jinak. To může být dnes a nebo taky za týden. :nevim:

Já jsem od „menstruačních bolestí“ v obou případech porodila do 12 hodin (nejpozději). Ale také jsem v obou případech rodila po termínu (hodně po termínu). Ty jsi teprve 38tt, takže dnes bych to nečekala. :mrgreen: Pár dní tě ti poslíčci asi mohou potrápit. :think: (já třeba ale poslíčky vůbec neměla, já rovnou rodím :mrgreen: 8-) )

Tak se drž. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
26.6.11 11:12

ahoj, já mám tvrdnutí furt a nic.Nyní jsem 40+3. Já si myslím, že kontrakce je dost rozdíl od tvrdnutí a to fakt poznáš. Prostě stupňující se bolest, která se ti bude zkracovat a nebude se to dát vydržet. Dnes jsem byla na monitoringu a v nemocnici říkali, že jako prvorodička mám ještě dost času, že je to normální a že porod fakt poznám:). Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
26.6.11 11:24

:kytka: děkuji za vaše zkušenosti

mně už ve středu na natočení ctg v nemocnici natočili kontrakce po 8 min, ale nijak extra jsem to necítila, za to v noci, to už prostě jo..

Tak uvidíme, jsem zvědavá.., sice už jedno dítko mám, ale první jsem měla překotný porod, s ruplou vodou a to byla fakt rychlovka ve 4.20 tuším jsem šla v noci na záchod, začla téct plodovka a v 5:07 byl malej na světě :-) takže jako prvorodička jsem tím prošla jak pohádkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
29.6.11 15:08

Dnes jsem byla na ctg a vše v pořádku. ovšem od oběda mi pěkně tvrdne břicho cca po 8 minutách, bez bolestí, jen co se přidává je bolest zad… tak jsem na to zvědavá.. :-)
kdyby rupla voda, tak by to bylo super.. to vim, ze mam jet do porodky, kdezto takto, clovek ceka na tvrdnuti s bolestmi po 5 min.. no je to teda proces.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.6.11 18:53

a neprosakuje ti třeba voda? :nevim: Mě prosakovala, a jsem ráda že jsem večer jela do porodky, musela jsem dostat ATB :roll:
Každopádně držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
29.6.11 19:16

no, stale sleduju, protoze mam furt hrozny pnuti a mam pocit jakoby fakt tlaku dole, ale nic neprosakuje..
tvrnuti se se zmirnilo, tak uvidime..

Je to neco, sice uz mam jeden porod za sebou, ale po 7 letech stejne tapu.., fakt se v tom cert vyznej.. muze to prijit kdykoliv a jakkoliv :nevim:

diky za info, a Monny, tvuj denicek jsem stejne nakonec cetla, no bylo to husty, klobouk dolu cim sis prosla, a hlavne ze jste oba v poradku :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.6.11 19:32

:oops: to jsi neměla vůbec číst.. soustřeď se na sebe a na svůj porod :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
29.6.11 21:55

no, když mě to nedá, já ty deníčky většinou čtu…, i když kolikrát si říkám, že už žádnej číst nebudu, a pak stejně zase nějakej přečtu.. :think:
ale diky, snazim se myslet a sebe, ale je to proste zvlastni, a pokud nepraskne voda, tak porozumet zcela svemu telu… no, priroda je priroda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.6.11 22:14

Přesně tak, příroda si to vždy nějak zařídí :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie