Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pořád v tom nemám jasno. Říká se - kontrakce po 5 minutách, kontrakce po 3 minutách a já pořád nemám jasno, jak se to počítá.
Je to čas mezi jednotlivýma kontrakcema? Nebo je to čas od začátku první do začátku druhé?
U první dcery mi odtekla voda a do porodnice se muselo jet i bez kontrakcí, takže dodnes nevím, kdy mám vyrazit. Vím jen, že až budou kontrakce po 5 minutách
Ale jak to spočtu?
Je to čas od začátku jedné do začátku druhé..mimochodem s tou pravidelností, já je měla po 4-6min, ale svíjela jsem se tak, že jsme stejně vyrazili. Do poslední chvíle jsem nevěřila, že budu rodit, protože přece ty kontrakce musí být pravidelné, néé? ![]()
A fajn odkaz je toto www.contractionmaster.com
Pak stačí jen klikat při začátku a konci kontrakce a máš všechno zaznamenané, počítá to intervaly, délku kontrakce..
Od začátku jedné do začátku druhé. Já pravidelné kontrakce neměla ani na sále
pak jsem dostala kapačku.
Já měla pravidelné kontrakce po 7minutách přes 24hodin.. Je to od začátku do začátku ![]()
Tak to mě ani nenapadlo se nad tím zamýšlet, já to tedy měla nejdřív pobolívání asi hodinku, pak po pěti minutách a třetí už byla po třech, vše cca, měřila jsem jen na mobilu a byla to bolest jako …Naštěstí jsem byla v nemocnici, druhý den měli vyvolávat. Za hodinu a půl byl venku
![]()
Gladys píše:
A fajn odkaz je toto www.contractionmaster.comPak stačí jen klikat při začátku a konci kontrakce a máš všechno zaznamenané, počítá to intervaly, délku kontrakce..
To je teda vychytávka ![]()
Já to počítala tak, že jakmile to bylo „hustý“ (ten okamžik, kdy to fakt musíš prodýchat), tak jsem mrkla na hodiny. A když to pak znovu bylo „hustý“, tak znovu mrkla na hodiny. A když to bylo po 5 minutách, tak jsem to brala jako 5 minut. ![]()
(Jako jestli je to dobře nevím, ale mně to tak stačilo.
)
Nainuva píše:
Od začátku jedné do začátku druhé. …
To mi holky řekněte, jak jste poznaly začátek.
Já si byla jistá tím vrcholem (když to bolí nejvíc), ale kdy to začíná, tak za to bych ruku do ohně nedala.
Proto jsem se taky nikdy nemohla dopočítat k minutu trvající kontrakci, tedy té správně dlouhé, kdy se rodí a nejsou to poslíčci, protože ten začátek jsem prostě nepoznala. Takže já vždycky napočítala tak 30 vteřin a konec. A u prvního porodu jsem tak počítala a počítala a furt netrvaly minutu, až jsem málem nedojela do porodnice, resp. přijela jsem tam na 8cm otevřená a šla rovnou na kozu… ![]()
No cítila jsem začátek. Protože když kontrakce skončila, docela se mi ulevilo, krom vyčerpání jsem snad bolest neměla, pak se zas všechno začalo pomalu stahovat a to jsem věděla, že začíná další. ![]()
@Wiolla píše:
Já to počítala tak, že jakmile to bylo „hustý“ (ten okamžik, kdy to fakt musíš prodýchat), tak jsem mrkla na hodiny. A když to pak znovu bylo „hustý“, tak znovu mrkla na hodiny. A když to bylo po 5 minutách, tak jsem to brala jako 5 minut.
(Jako jestli je to dobře nevím, ale mně to tak stačilo.)
teď se zajímám o toto téma a musím říct, že tahle metoda mě fakt rozesmála
![]()
Já jsem se na nějaký počítání z vysoka…
je ale fakt, že jsem byla v porodnici na vyvolání, vždycky když to přišlo, tak jsem vylítla z postele, nemohla jsem ležet, počítala mi to kolegyně vedle, mě to ani nenapadlo ![]()
@střepina píše:
Já jsem se na nějaký počítání z vysoka…je ale fakt, že jsem byla v porodnici na vyvolání, vždycky když to přišlo, tak jsem vylítla z postele, nemohla jsem ležet, počítala mi to kolegyně vedle, mě to ani nenapadlo
Ja to mela podobne. V 37tt me pichli vodu, pac me uz 2 dny pred tim odtykala pomalu. Takze jsem lezela. Jakmile zacala, tak sem vylitla z postele a chodila, pote si sla lehnout a zase tak. Pak mi pichli epidural, ja usnula a vzbudhl me silenej tlak na celej spodek, tak sem jen zarvala ze uz asi rodim. Ted me to ceka po druhe a nevim jestli to poynam kdy opravdu jet, pac sem doma a asi budu muset pocitat. No nejak to dopadne. Mmj rodim po 6 letech. Pry budu jak prvorodicka, tak uvidime. Je pravda ze si toho opravdu moc nepamatuju.
Mě když to začalo, tak jsem to měla po pěti a pak po třech minutách a to byl teprve začátek, stejně říkají, že se máš řídit svým rozumem, když budeš cítit, že už je čas, tak pojedeš
@Petulinka89 Taky jsem rodila po šesti letech a všude četla, že to bude jako poprvé. Houby. Nedalo se to srovnat. Druhý porod byl o sto procent lepší ![]()