Počítání kontrakcí

6499
1.7.11 14:45

Počítání kontrakcí

Pořád v tom nemám jasno. Říká se - kontrakce po 5 minutách, kontrakce po 3 minutách a já pořád nemám jasno, jak se to počítá.

Je to čas mezi jednotlivýma kontrakcema? Nebo je to čas od začátku první do začátku druhé?

U první dcery mi odtekla voda a do porodnice se muselo jet i bez kontrakcí, takže dodnes nevím, kdy mám vyrazit. Vím jen, že až budou kontrakce po 5 minutách :-D Ale jak to spočtu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
1.7.11 14:49

Je to čas od začátku jedné do začátku druhé..mimochodem s tou pravidelností, já je měla po 4-6min, ale svíjela jsem se tak, že jsme stejně vyrazili. Do poslední chvíle jsem nevěřila, že budu rodit, protože přece ty kontrakce musí být pravidelné, néé? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.7.11 14:52

A fajn odkaz je toto www.contractionmaster.com :wink: Pak stačí jen klikat při začátku a konci kontrakce a máš všechno zaznamenané, počítá to intervaly, délku kontrakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
1.7.11 14:53

Od začátku jedné do začátku druhé. Já pravidelné kontrakce neměla ani na sále :nevim: pak jsem dostala kapačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.7.11 15:13

Já měla pravidelné kontrakce po 7minutách přes 24hodin.. Je to od začátku do začátku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
1.7.11 16:39

Tak to mě ani nenapadlo se nad tím zamýšlet, já to tedy měla nejdřív pobolívání asi hodinku, pak po pěti minutách a třetí už byla po třech, vše cca, měřila jsem jen na mobilu a byla to bolest jako …Naštěstí jsem byla v nemocnici, druhý den měli vyvolávat. Za hodinu a půl byl venku 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
1.7.11 16:44
Gladys píše:
A fajn odkaz je toto www.contractionmaster.com :wink: Pak stačí jen klikat při začátku a konci kontrakce a máš všechno zaznamenané, počítá to intervaly, délku kontrakce..

To je teda vychytávka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.7.11 17:09

Já to počítala tak, že jakmile to bylo „hustý“ (ten okamžik, kdy to fakt musíš prodýchat), tak jsem mrkla na hodiny. A když to pak znovu bylo „hustý“, tak znovu mrkla na hodiny. A když to bylo po 5 minutách, tak jsem to brala jako 5 minut. :wink:
(Jako jestli je to dobře nevím, ale mně to tak stačilo. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
1.7.11 17:12
Nainuva píše:
Od začátku jedné do začátku druhé. …

To mi holky řekněte, jak jste poznaly začátek. 8-o Já si byla jistá tím vrcholem (když to bolí nejvíc), ale kdy to začíná, tak za to bych ruku do ohně nedala.

Proto jsem se taky nikdy nemohla dopočítat k minutu trvající kontrakci, tedy té správně dlouhé, kdy se rodí a nejsou to poslíčci, protože ten začátek jsem prostě nepoznala. Takže já vždycky napočítala tak 30 vteřin a konec. A u prvního porodu jsem tak počítala a počítala a furt netrvaly minutu, až jsem málem nedojela do porodnice, resp. přijela jsem tam na 8cm otevřená a šla rovnou na kozu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
1.7.11 18:40

No cítila jsem začátek. Protože když kontrakce skončila, docela se mi ulevilo, krom vyčerpání jsem snad bolest neměla, pak se zas všechno začalo pomalu stahovat a to jsem věděla, že začíná další. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
23.2.14 20:03
@Wiolla píše:
Já to počítala tak, že jakmile to bylo „hustý“ (ten okamžik, kdy to fakt musíš prodýchat), tak jsem mrkla na hodiny. A když to pak znovu bylo „hustý“, tak znovu mrkla na hodiny. A když to bylo po 5 minutách, tak jsem to brala jako 5 minut. :wink:
(Jako jestli je to dobře nevím, ale mně to tak stačilo. :mrgreen: )

teď se zajímám o toto téma a musím říct, že tahle metoda mě fakt rozesmála :lol: :palec:

• Citovat
  • Upravit
16744
23.2.14 20:15

Já jsem se na nějaký počítání z vysoka… :mrgreen: je ale fakt, že jsem byla v porodnici na vyvolání, vždycky když to přišlo, tak jsem vylítla z postele, nemohla jsem ležet, počítala mi to kolegyně vedle, mě to ani nenapadlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
23.2.14 21:45
@střepina píše:
Já jsem se na nějaký počítání z vysoka… :mrgreen: je ale fakt, že jsem byla v porodnici na vyvolání, vždycky když to přišlo, tak jsem vylítla z postele, nemohla jsem ležet, počítala mi to kolegyně vedle, mě to ani nenapadlo 8o

Ja to mela podobne. V 37tt me pichli vodu, pac me uz 2 dny pred tim odtykala pomalu. Takze jsem lezela. Jakmile zacala, tak sem vylitla z postele a chodila, pote si sla lehnout a zase tak. Pak mi pichli epidural, ja usnula a vzbudhl me silenej tlak na celej spodek, tak sem jen zarvala ze uz asi rodim. Ted me to ceka po druhe a nevim jestli to poynam kdy opravdu jet, pac sem doma a asi budu muset pocitat. No nejak to dopadne. Mmj rodim po 6 letech. Pry budu jak prvorodicka, tak uvidime. Je pravda ze si toho opravdu moc nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
24.2.14 10:40

Mě když to začalo, tak jsem to měla po pěti a pak po třech minutách a to byl teprve začátek, stejně říkají, že se máš řídit svým rozumem, když budeš cítit, že už je čas, tak pojedeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
25.2.14 20:08

@Petulinka89 Taky jsem rodila po šesti letech a všude četla, že to bude jako poprvé. Houby. Nedalo se to srovnat. Druhý porod byl o sto procent lepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí