Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
carrodejka35 píše:
A čekám druhé dítě…ale po deseti letech.Všude píšou,že to už berou jako poprvé,protože je veliký odstup.
taky jsem rodila po 10 a malej měl 4000 a porod úžasný,jak tu někdo psal ,zbytečná panika..
Já jsem měla kluka taky velkýho 4030g a jsem prvorodička… vše probíhalo tak jak má.
Ale moje pánev má asi normální velikost
![]()
Prostě jak píšou holky přestan se stresovat a těš se na mimíska
![]()
čarodějko, holky mají pravdu, chce to tam jít s tím že porodíš v klidu, a ne se deptat myšlenkama že to nevzládneš a pod. Pak se blokneš a porod bude horší.
K odhadu váhy, mě jim sice vyšla u obou dětí, ale v okolí mám mraky kamarádek co se dr. sekli i o půl kila…je to váha orientační plus mínus půl kila, co mi řekli v nemocnici, takže mít tvoje mimi tolik ani nemusí, i může mít víc
ale neboj, dr. jsou tam určitě profíci, změří pánev a uvidí…porodit se dá i větší dítě…:-) držím palce!!!
ahojky, já Tě chci uklidnit v tom, že i porod po hodně letech je prostě druhý porod. já rodila ted po osmi letech, malej před osmi lety měl 3850g, rodila jsem 18 hodin, vytlačovací fáze tři hodiny, nešel prostě ven
a malá ted po osmi letech s váhou 3630 byla venku od nástupu bolestí za tři hodiny ![]()
jo a mám kamarádku, ta rodila druhé dítě po 17 letech a byl to takový rachot, že mysleli že nedojedou, praskla plodovka, a za hodinu byla malá venku ![]()
první chyba je asi číst porody druhých,každá to má opravdu jinak,můj názor je,že dr jsou opravdu frajeři,který tomu rozumí a číst tady,jak jí nechali trpět atd..je kravina.můj porod,v půl 8 první tableta,v půl 10 druhá a malej byl v půl 1 odpoledne venku,3 stehy a bez epidurálu,fakt krásnej porod…nikdy jsem necestovala po netu a nečetla ty horory ,co se píšou a že to je někdy přehnaný,hodně štěstí ![]()
Teda to by byla paráda
Ale na to mám už jen den.A jak probýhá vyvolání?Máte to někdo za sebou? Začnou něco dělat hned po vyšetření?Nebo ještě budou čekat?…ale to je asi na jinou diskuzi co? ![]()
no to by bylo podle nálezu. Já měla vyvolaný právě poprvé- no byla to jízda! Na prvorodičku se vším všudy za 3,5 hod. Malá měla 4000 g. Přirozeně,nikdy ne epidural a mám 3 děti. Ta poslední je po 12 ti letech. Je pravda,že cesty jsou jakoby zatuhlé,ale tělo ví,co dělá,pamatuje si,už jsi jednou rodila,tak neboj, vše půjde,zachovej klid a nech to na doktorech a PA,oni ví,co děljí. I když to bude bolet,to ke zrození patří,ale vše se dá vydržet a na konci mudeš mít u sebe to nejkrásnější očekávané miminko. ![]()
zavedou tabletku a čekáme…
pozvolna přicházejí bolesti,mezi tím kontroly,tak jsem to měla já a měla jsem u porodu kamarádku,tak jsme vzpomínaly na blbosti..
já mám vyvolávačku u prvního, od první tablety 28h, vůbec to nešlo, ale asi jsem silná výjimka, protože co jsem četla já, a i jak jsem ti to já pak malovala, když jsem na to měla jít, tak to bývá vesměs fakt rychlovka…bohužel na mě ty jejich tablety nefungovali…ale co, nakonec jsme taky porodili
nějak to dopadne, nekaž si poslední den v klídku, mysli na něco jiného než ti začnou starosti a radosti kolem mimíska.
čarodějko,já jsem asi fakt magor,ale závidím ti,já bych šla rodit znova,držím ti a napiš…
Jj holky mají pravdu. Nestresovat, bude to pak horší. Já měla první porod za nějakých 13 hodin od prvních bolestí, malej měl 3850g. Druhej porod 4 hodiny, pohidčka, málem jsme ani nedojeli, kdyby praskla voda tak jsem prý zaručeně rodila na parkovišti
Malá měla 4210g. A je to přesně tak jak říkala moje gynekoložka, jaký si to naplánujete a budete tomu věřit, takový to bude. Já vůbec neměla strach, věděla jsem co mě čeká a nemine a pak jsem byla jen příjemně překvapená, že to byl taková rychlost. Mnažel byl i zklamanej, že si nestih sníst svačinu ![]()
Já byla přesvědčená,že se malý narodí na mé narozeniny minulý týden.Ani jsem nikoho nezvala
A pak jsem byla děsně překvapená,že jdu v noci spát a nic. Takže má víra je asi trochu někde jinde
No a nakonec ho budou vyháňet protože neklesá.Ale máte pravdu.Prostě jen se přidává jedno k druhému a já už začínám padat na mysli.V pondělí to nějak dopadne…