Váha nad 3,8 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1249
2.7.11 15:48

den před vyvoláním,jsem si s taťkou a babičkou dala sklenku vvína a říkala si,že zítra večer už uvidím cvrčka,ale psycho to bylo,to uznávám,ale to má každá,to přenášení je dlouhý a bříško těžký a debilní otázky jsem měla v hlavě,prostě kraviny.vše ti pracuje,hlavně hormony,ale moc ráda vzpomínám,mám fotečku pár sec po porodu ještě s šňůrou,krááásný!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
2.7.11 15:53

ještě si vzpomínám,když byl malý venku,tak kamarádka mi chtěla skočit pro panáka a já jak se smála a brečela zároveň,tak mi z nosu vyšlehla děsná štangle a na sále bylo plno lidí,no trapas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.7.11 15:53

:lol: Holka já se těšila jak blázen! Naposled mi taky měli malou vyvolávat,taky v pondělí a nakonec šla tak nějak trochu s ruční pomocí sama,stačil pořádnej klystýr a prasknout vodu. Za 6 hodin bylo po všem. :palec: Vůbec mně nenapadlo přemýšlet,co budou děla,jak to budou dělat,co by kdyby… Užij si ještě zítřka,běžte na pěknou procházku,navař rodině,pořádně se vyspi ,den uteče jak voda a v pondělí zažiješ zrození. Jak já bych si to zopákla,i s těma bolestma… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.11 16:28

Terdule máš pravdu…asi je to tím,jak je to dlouhý.Před termínem jsem takové myšlenky neměla.Začalo to před třemi týdny.Skřípl se mi nějaký nerv a mně přestala fungovat levá noha.Nakonec mě zachránil minulý týden hemiltnův hmat.Snažila jsem se „utéct“ doktorovi z křesla.Nějak jsem si blbě vyvrátila tu bolavou nohu,ozvala se rána a já už zase chodím :-) Pak mi řekl,že to na spontání porod vůbec nevypadá a já začala vadnout.Nakonec mi řekl váhu a mračil se a tím už jsem odcházela div ne se slzama v očích.Všechny mé krásné plány spadly a já začala panikařit.Když člověk leží 14 dní má moc času přemýšlet nad nesmysli a pak stačí pár drobností a nějak neví jak se zvednout.
Psala jsem sem právě proto,že jsem potřebovala znovu nakopnout.A rodina to moc neumí,jen soucitně koukají a to mi moc nepomáhá :-x Takže děkuji vám všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
2.7.11 17:35

Příspěvek upraven 25.04.16 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
2.7.11 18:03
Cassi píše:
Pracuji v oboru 15 let a tolik hodin se nerodí. Asi to počítáš od prvních nepravidelných stahů nebo od odtečené vody. Tvá váha není překážkou, vysoká jsi dostatečně a nepíšeš, jakou máš pánev. Předpokládám, že normální. Váha 4000g je na druhorodičku přijatelná a myslím, že to půjde, jak po másle. Jsi zbytečně vystresovaná.
Množství stehů se nepočítá nebo o tom slyším poprvé. Byla jsem taky dost šitá. A tvůj bratr měl asi dystokii ramének. Myslím, že ani jeden z vás nemá následky pro život. Tak bych si to ujasnila já. Některým komplikacím nejde předejít. A nemysli si, že císař je výhra v loterii a že jsou všechny maminy a děti O.K. To je mylná představa národa.

Před 13 lety jsem rodila dceru 36hodin od odtoku plodové vody, takže to možné je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.7.11 18:07

Necetla jsem odpovedi prede mnou, ale obe moje holky mely vahu 3,8 kg - predtim odhadovana dle UTZ byla dokonce o pul kila vyssi - tudiz 4,30 kg. Manzel se narodil jako petikilovy, takze pri prenaseni, oxytocinovem testu, naproste nepripravenosti porodnich cest jsem nakonec rodila prvni holku cisarem ve 42+0tt a druhou ve 41+5tt. Rodila jsem obe holky U Apolinare u doc. Parizka.

Hlavnim duvodem byl ale kefalopelvicky nepomer - ja 160 cm, manzel 190 cm a mam uzkou panev - v podstate laicky receno vubec zadnou prdel - jak ja zavidim takove Lopez, ze je ji pres co placnout…

• Citovat
  • Upravit
12300
2.7.11 18:17

Taky jsem přenášela, den před vyvoláním, nebo spíš noc se Zuzanka narodila. Prostě se asi lekla že jí budou vyhánt, tak šla radši sama :mrgreen:
A opravdu neboj, určitě to bude v pohodě. Malá opravdu nejsi, a i tak záleží jak rozměrnou máš pánev. Kamrádka rodila týden po mě, taky druhorodička, kluka měla 3,8kg ale měl velikou hlavu, on jímá dodnes, hlavu má jak starosta. No a měla strach stejně jako ty, měla známou v porodnici doktorku kterou nakonec ukecala na vyvolání v termínu aby malá moc nevyrostla. No nakonec dostala jednu tabletku a za 1,5 hodiny byla malá na světě. Takže i to vyvolání bez jakýhokoliv náznaku blížícícho se porodu může být úplně v pohodě. Říkala že z ní malá normálně vyplula, ani netlačila. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
arteska
2.7.11 20:12

Nestresuj se. Já měřím 164. Syn měl odhadem 3000g.Narodil se bez stříhání a vážil 3840.Rodila jsem po císaři,po dvou letech. Na UZ není spoleh.Držím palce !!Zvládneš to perfektně. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24837
2.7.11 20:24

Ahoj,
jdu tě taky uklidnit :wink: Při 6. těhotenství jsem šla v pátek do poradny, tam už se MUDr. nelíbil můj TK, málo plodové vody a váhový odhad 4500g. Takže v sobotu nástup do porodnice a bude se vyvolávat…
Nebudu machrovat, měla jsm děsný strach, jednak mě celkem děsila jistota porodu a taky ta představa, že budu rodit melé slůně mi na náladě nepřidala…
Ale zase jsem byla ráda, že doma ještě poklidím, uvařím, udělím muži instrukce atd.
Kolem 10 hod jsem byla na sále, dostala jsem oxytocin + píchnutá plodovka a ve 13.26 jsem porodila Kačku (4950g, 54 cm). MUDr. se sekl o půl kg. Schytala jsem dva stehy a byla jsem úplně v pohodě 8-) Tak se neboj, nestresuj a ono to půjde. Držím pěsti :kytka:
Jinak měřím též 168 cm, pánev naštěstí prostorná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.11 21:17

Děkuju..takové zprávy se hrozně dobře čtou…a drží nad vodou.Já právě rozměry pánve nevím.V průkazce mám tohle políčko prázdné.A to že celý život v dospělosti mám přez boky necelých 90cm mi zrovna teď moc skvělý nepřipadá…Klidně bych své XS vyměnila za L…Ale kdo ví jaké to je uvnitř.Třeba se bojím zbytečně a pak děkuji všem povzbuzujícím dobými zprávami.Ale děkuji i těm co mají horší zprávy…protože mě donutí alespoň trochu stát si na tom co považuji za dobré…Nechtěla bych dopadnout jako mamka kdy na ní doktor řval ,že až se bratr narodí mrtvý,bude to její chyba…a pak ty ramena a nakonec ho oživovali a do života si přinesl řadu disfunkcí,které jsou trápením na jeho celý život.Ale to je samozdřejmě 20 let zpět a doufám,že dnes už by se to tak nestalo…Takže děkuji za každou zprávičku tady,protože je fajn nebýt na některé věci sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vidi2
4.7.11 21:32

Ahoj,

já měřím 156 cm, před těhu váha 56 kg, den před porodem (vyvoláváným) byl odhad mimi 3 500 g (čemuž jsem nevěřila, protože už v nějakém 36 tt byl odhad 3200) a porodní váha 3 800g…první holčička měla 3 200g…oni prostě předpokládaj, že pokud jedno dítě prošlo,projdou ostatní.A to mi, myslím, u prvního těhotenství ani pánev neměřili. Já sama jsem byla císařem a bratr kleštěma.

• Citovat
  • Upravit
10.8.11 12:13

Tak to nedopadlo nejlépe.Doktorka odhadla miminko na 3.30.Narodil se ve zkažené plodové vodě s dvakrát omotanou šňůrou kolem krku bez kontrakcí a s 4.17kg. Žádná legrace,pustili nás z nemocnice kvůli mně 9.den s hromadou antibiotik.Bohužel šestinedělí bude končit,ale já mám další komplikace.Ještě čekám co na to Kestřánek,ale dole to je úplně nepoužitelný :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
11.8.11 13:52
carrodejka35 píše:
Tak to nedopadlo nejlépe.Doktorka odhadla miminko na 3.30.Narodil se ve zkažené plodové vodě s dvakrát omotanou šňůrou kolem krku bez kontrakcí a s 4.17kg. Žádná legrace,pustili nás z nemocnice kvůli mně 9.den s hromadou antibiotik.Bohužel šestinedělí bude končit,ale já mám další komplikace.Ještě čekám co na to Kestřánek,ale dole to je úplně nepoužitelný :cry:
četla jsem celou diskuzi…moc ti gratuluju k miminku :kytka: a přeju ti at jsi rychle fit a můžeš si mrňouska pořádně užívat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí