Odhad porodní váhy - je nutný?

304
7.7.11 10:07

odhad porodní váhy - je nutný?

Ahoj, chtela jsem se zeptat na odhad porodni vahy, jestli ho delaji kazde mamince, nebo jak to je?Ja budu zitra zacinat 38tt, do porodnice jedu pak v utery, minule tam teda se mnou byli raz dva hotovi, az na dvacet minut stravenych na monitoru, ale tu vahu tu bych vedela docela rada no :-) tak jestli je to vubec standardni postup, ze ji sdeluji…dekuju moc za Vase zkusennosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
7.7.11 10:13

Myslim, ze je to bezny postup! I kdyz je vaha pouze orientacni, muze upozirnit napr. na problemy vyvoje plodu a nebo na nebezpeci u porodu (kamaradka je silene uzoucka a jeji miminko melo odhadovanou vahu cca 4,5 kg, radsi ji delali cisare a jeste ze tak, protoze mala mela nakonec skoro pet kilo a mohlo pry to byt nebezpecne!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
7.7.11 10:14

Nevím, těžko říct, jestli je to nutné.. Já si myslím, že by se stejnak od toho mohlo upustit, protože často je to číslo naprosto mimo mísu a maminku to akorát stresuje.. Toť můj názor :)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.11 10:15

Jestli je to standardní nevím, ale mě to doktorka sama řekla asi dvakrát v těhu a pak dělali odhad těsně před porodem v nemocnici a odhad byl o 500g mimo :-D Ale myslím, že když požádáš, tak ti to řekne. Z délky stehenní kosti mimča a veliksti hlavičky to myslím odhadují. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
7.7.11 10:16

Mně nikdo váhu neodhadoval, jen gynekolog na můj dotaz, protože jsem měla veliký břicho. Ani v porodnici neodhadovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
7.7.11 10:18

Mě v porodnici ( Bulovka )dělali před plánovanou sekcí UZ a odhad malé.Dle odhadu měla 3400g a nakonec 3070g.Myslím že by to měli dělat standartně ale ted od uzákonení na standart a nadstandart nevím :poblion: :poblion: to si ještě užije holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
7.7.11 10:24

Mě taky dělali odhad pár dnů před porodem a to doktorka řekla TÝ VOGO TAK TO RODIT NECHCI. Moc uklidňující pro prvorodičku :wink: No vyšlo ji to, službu měla až ráno po porodu. Malý měl 4,2kg a 52cm :lol:

Edit: bylo to přesně týden před porodem a odhad byl 3800g :mavam:

Příspěvek upraven 07.07.11 v 10:26

• Citovat
  • Upravit
304
7.7.11 10:25

ja jenom, ze vsude ctu jak tehulky pisi kolik jejich mimca budou odhadem vazit a me nikdo nic nezkouma, ticho po pesine :-) hlavu si z toho teda moc nedelam, aspon si muzu rikat, ze bude akorat, je to fakt, ze rict mi ze bude mit treba pres 4 kila, klid by byl ten tam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.7.11 10:25

Jiste, je taky na doktorovi jak to poda! Pokud rodicku stresuje nevhodnymy hlaskami, je to na picnuti!
A i kdyz je to nepresne, nekdy to opravdu pomuze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.7.11 10:26

Nutné to není, nikdo mi před porodem odhad nedělal. Ani jsem se na to neptala. Jen moje mudra říkala jen tak podle oka, že bude mít malá ke 4kilům a trefila se přesně. Odhad UZ se stejně udává +- 0,5kila. Znám i případ o 1,5 kila u kamarádky s KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
7.7.11 10:27

Standartní postup to určitě není. S prvorozeným se žádný odhadování nekonalo a já se aspoň nestresovala, že je velikej že to nezvládnu. S druhorozeným odhad byl, v nějakým 33.tt, před porodem ne. No že bude velkej jsem věděla i sama, málem se mi do toho břicha nevešel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
7.7.11 10:28

Odhad porodní váhy není vždy přesný-nebo spíš je mnohdy nepřesný :lol: …Já ve 36tt- miminko je o týden větší hlavička odpovídá 37tt…ve 37tt odhad váhy 2600g, ve 38tt odhad váhy 3000g- Viki se narodila v 38+3tt s váhou 2500g a hlavička obvod 30,5cm :roll: Tak si to přeber…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.7.11 10:28

Mně dr.váhu miminka sledoval, protože se předbíhalo, pak i v porodnici, když jsem hlásila, že bude větší, ale nejpřesnější odhad byl v 35tt, když se k tomu napočítaly průměrné týdenní přírůstky 250g. Pak už mi dr.tvrdil, že tolik neroste a i v porodnici mi řekli dva dr., že má o půl kila míň, jeden podle utz, druhý mi osahával břicho a prý, že se neplete, jak já byla šťastná a houby, rodila jsem macatý mrně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
7.7.11 10:36

Mě ho nikdo nedělal a jsem jedině ráda.Byl by to zbytečný stres - taky mi doktor řekl: „Odhad vám dělat nebudu, protože nechci stresovat ani sebe ani vás“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
7.7.11 10:37

Mně říkali váhu vždycky jen v průběhu těhotenství, na konci už nijak moc. Na monitoru v porodnici jsem byla jen jednou, tam mi dělali jen ten monitor. Moje dr. utz nemá, takže mně kontrolovala jen pohmatem a moje PA si myslela, že bude dítě velké (podle břicha), nakonec jí syn překvapil :wink: .
Myslím, že to nutné není, pouze v extrémních případech, kdy je maminka hodně malá, hubená, nebo když někdo má hodně velké břicho. Jinak je to hodně nepřesné, spíš odhadování a strašení a někde kvůli tomu i porod vyvolávají dřív, většinou zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí