Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ty okna v přízemním bytě jsou na druhou stranu, tedy do dvora a ani z ulice by tam nebylo vidět, protože je to oplocené a od plotu je ještě několik metrů k tomu baráku. Takže kolem projde max. sousedka co jde ven věšet prádlo. ![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Ty okna v přízemním bytě jsou na druhou stranu, tedy do dvora a ani z ulice by tam nebylo vidět, protože je to oplocené a od plotu je ještě několik metrů k tomu baráku. Takže kolem projde max. sousedka co jde ven věšet prádlo.Zakladatelka
tak ber ten prvni. jednou s ditetem budes rada, ze si dite pohraje venku a ty uvaris v klidu.
Navic se byt se zahradkou bude lepe prodavat.
Kromě toho přízemí mně osobně zní 1. jako ideální. Záleží jestli to přízemí je hned do ulice atd. jinak to jde určitě řešit. My bydlíme ve 4 patře bez výtahu v cihlovém domě v centru krajského 100tis. města. Máme menší terasu, byt má taky kolem 100m2, společný travnatý dvůr s pískovištěm a za mě ideál. Všude chodím pěšky, vše je blízko, parky jsou tu taky. Mhd ani auto bych teoreticky vůbec nepotřebovala. Na našem bydlení mi nevadí vůbec nic a to jsem původně z vesnice.
V nasem dome je v prizemi treba dost zima a taky hluk - otevirajici se brana, vstupni dvere, auta projizdejici do garaze atd. A taky tam moc nesviti slunce. Majitele se tam stridaji zhruba po roce. Mne by dost vadilo mit okna na ulici ( coz u zakl. nejsou jak ctu ). Bydleni v centru mi jinak vyhovuje.
Ja bych sla do prvniho bytu- zahradka je s ditetem k nezaplaceni
a vetsi vzdusnejsi prostory se mi libi vic nez krcalky… ja nevidim na prizemi nic spatnyho ![]()
Pockala bych. Přízemí jsem vyřadila rovnou, necítila bych se tam dobre. A ten druhy byt je na tu dispozici malý plochou. Navíc panelák.
Nepřijde mi ideální ani jedna z prvních dvou možností a jelikož se ptáš tady, tak tobě asi také ne. Znám panelákové byty 4+1, dva maličké dětské pokojíky, ale upřímně, moc pozitiv v tom nevidím, je to takový krcálek, že když tam dáš postel, skříň a psací stůl, tak končíš. Přiznám se, že tam na mě padá klaustrofobie, když jsou děti malinké, tak to jde, ale když si tam představím teenagera, tak nevím, působí to dusivě.
Kdyby nebylo na cestě to miminko, tak ti asi poradím ještě počkat a šetřit, ale takto vážně nevím, kus tvé trávy je na mateřské k nezaplacení, ale zase to přízemí, jen elektřina - to jako i topení? Navíc tmavý byt… ![]()
Ano, v tom přízemním bytě je vše pouze na elektřinu - i topení. Počítali jsme, že bychom to vyřešili elektrickým kotlem, abychom neprotopili majlant.
Miminko přišlo nečekaně, ale zase jsme rádi. Jen teď pořád přemýšlíme nad tím bydlením - i hypotéku dostaneme výhodnější dokud se budou počítat oba platy a za rok bychom se stejně stěhovat někam museli (patrně do drahého podnájmu). Já jsem spíš pro byt s altánkem a přítel zase pro panelák - prý rekonstrukce = spousta starostí.
Ptám se tu, protože jsem se dozvěděla spousty dalších pohledů, i když je to víceméně jako u nás - 50 na 50
![]()
Tezko se radi, kdyz clovek ten byt nevidí…
Jako více se mi líbí ta 1,ale rozhodující by pro mě bylo jestli je opravdu vlhký nebo ne, pokud ano je to téměř neřešitelné a nešla bych do toho ostatní věci vidím jako plus
Druhý byt mi přijde na 4+1 moc malý, máme podobný a 3+1 A pokoje jsou tak akorát,
ale záleží jak je dispozicne řešeny, jaké je okolí, jak velký panelák atd. (Třeba na vesnicích bývají ty menší paneláky za nimi téměř soukromé hřiště apod)
A na ten barák bych se neupinala, ono není dobře za každou cenu se cpát do domu, když na to nejsou peníze a tak trochu i povaha
Ale pokud vás nic netlačí, klidně bych pockala, ceny bytů teď stagnují(krom Prahy) a třeba objevíte takový, kdy se nebudete rozmyslet ani chvilku
Příspěvek upraven 16.04.18 v 10:34
@hehehe zase bych to tak neprozivala. Kolik lidi tak vyrostlo a žádné následky nemaji. Ono to jinak občas ani jinak nejde. Kdyz jsou ceny tam kde jsou platy sice vyšší ale mladi lidé co zacali vydělávat a do zacatku nic nedostali moc možností nemají.
my s partnerem taky máme byt sice v bytovce ne v panelu ale 3,1 docela malý, ale byty tu nejsou a kdyz ano jsou silene drahé. Byly jsme radi ze jsme našetřili na 10%hypo plus na daň 4%
@Jj.Mm
Ano, když to jinak nejde, tak se nedá nic dělat, nikdo netvrdí, že z toho budou nějaké následky.
Když se ale člověk může rozhodnout, tak bych tedy rozhodně volila něco jiného. Ta první možnost o které zakladatelka píše, kde se ve vlhkém a tmavém bytě finančně zruinuje, to tedy ale není… ![]()
Mě přijde 1. varianta jako ideál, až na drobnost a tím není přízemí, to si myslím, že není takový problém. Ale ta možnost plísně. Jsme v krásném nájmu a máme tu plíseň a strašně nám to otravuje život - teda hlavně v podzimních a zimních měsících. Teď už je lépe. I když větráme - topíme - větráme, tak minimálně 1× za 2 týdny se objeví na zdi, kolem oken plíseň, pro miminko nic moc, nám načuchají i věci ve skříni, prostě to je hrozný. POd postelí mám banánovky s věcmi, a teď jsme jednu vytáhla a všechno bylo uplně od plísně. ![]()
Navíc rekonstrukce je náročnější, ale zase to budeš mít jak chceš ty.
@hehehe jo to asi nebude to pravé ořechové..musí sama vědět jak byt vypadá kolik by stala rekonstrukce a jaka je nabídka bytů tam kde žije. U nas je malá, žadne byty nejsou ![]()
v domě máš ale většinou třeba ještě předzahrádku, takže ti nikdo nechodí těsně kolem oken. Mně by třeba vadilo, že mi každý vidí do bytu