Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můžete mi prosím poradit celozrný chleba, který chutná malým dětem?Máme zácpu, tak chci nějaký koupit ale všechno je strašně tvrdé, no a Moskevský mi zase připadá strašně mastný. Chodím kolem toho a prostě nevím.Nechci ho hned vyhazovat.Díky moc
Petuno, s celozrnnym pecivem to mas dost tezky… Vetsina celozrnnych vyrobku sice obsahuje i cast celozrnne mouky, ale take je fakt, ze se vetsina dobarvuje aby vypadala tmaveji a lepe. Takze pro male deti bych takove to uplne tmave pecivo nekupovala…
Celozrnne pecivo je celkem snadne upect doma, ale do toho se ti asi nechce, ze?
Tak zkus koupit celozrnnou mouku a pouzivat ji na vareni - na jisku do polevky, dat cast psenicne celozrnky do buchtu a tak…
Pokud trpite zacpou - nepises, jak stere je ditko - je dobre dusene jabko - vlakniny obsahuje hafo a navic detem chutna. Nam se hodne osvedcilo dusene jablicko s mrkvi s trochou masla - a treba do toho davam i instantni jahlove nebo ryzove vlocky.
A moje posledni rada na zacpu - hodne tekutin. Neznam vek, ale kolem litru u rocniho ditka je takovy ten zaklad…
Lesina
No my máme 2 roky a dělám vše možné, švestky,hrušky,lněné seminka atd. atd. Ale s těma tekutinama to je děs. Stále za ní běhám, stále jiný hrníček a stejně pije málo tak 700 ml za den, víc do ní nedostanu!! A pak má 4 dny zácpu, čípek, atd. stále dokola. Nějak si už nevím rady
Lajlo,
to musí být nepříjemné trápení, chápu. Jednu dobu jsem do Kubiky (už coby batolete)kromě mateřského mléka nedostala žádné jiné pití. Řešila jsem to tak, že jsem mu prostě dělala řidší jídla, přidávala jsem tam víc vody. Nebo jestli má tvoje holčička ráda polévky…
Veru