Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když jsem spokojená, tak dám pozornost i za placenou službu ( kadeřnici, masérce, kosmetičce apod. tringeld), učitelům pozornost. Dávám spotřebovací věci, žádné pracholapače, hrnky.
Myslím, že flaška vína, směs oříšků, lepší kafe/ čaj se hodí komukoliv.
Dáváme sladkost (bonbonieru, oříšky v čokoládě apod). Jsem jí vděčná, že svým přístupem přispívá k tomu, že to děcko baví už 8 let. Hru na druhý nástroj to samé dítě ukončilo po roce, protože učitel byl nepříjemný a i když hra dítě bavila, učitel chození do hodin znechutil.
@LaPaloma píše:
Moje děti do hudebky nechodí, jenom na kroužek, který je zavřený. A tam se dárky nedávají, ještě aby, když už tak to stojí 10.000 na osobu za 10 měsíců. A teď mi tam visí peníze už od září… A instruktoři se střídají, ani nevím, jak by se to řešilo.
Ve škole na ZŠ jsme dávali kytku nebo malou bonbonierku třídní učitelce, ale ona je ve shozu a sladkosti zakázala. Zbývá nám ta kytka, to mi přijde ok.
Asi to bude individuální, ale myslím, že je čas stanovit si cenu za službu a s tou být spokojen jako s konečnou cenou, což už podle mně jsou zájmové kroužky. Mně by z toho dobře nebylo, kdyby mi pořád někdo něco dával, když si účtuji finanční částku za službu (servis, cokoliv). Asi už jsem moc konzumní a na peníze.
Po pravdě řečeno, ano - na mne tak působíš.
Dárek učiteli nebo vedoucímu (jakéhokoli) zájmového kroužku není „cenou za službu“ - je to něco navíc. Poděkování, vyjádření spokojenosti, snaha udělat tomu člověku radost a potěšit ho. To je důvod, proč se dárky dávají - komukoli, nejen zrovna učitelům.
@Fircon píše:
Taky vypadá na velkého sportovce…nevím, jestli by víno nebo čokyška bylo to pravé.Pro tipy jsem projížděla nápady na dárky pro muzikanty a zatím nejvhodnější by byly Dedoles muzikantské ponožky![]()
![]()
Osobně bych se naopak držela té čokolády a nevymýšlela „speciality“ - protože tam je téměř jistota, že to ve finále bude pro něj nevyužitelná hloupost. Kvalitní čokoládu, oříšky, sušené ovoce, kávu, kvalitní čaje a podobné věci (navíc v hezkém balení) může v horším případě - pokud se netrefíš zrovna do jeho konkrétní chuti - sám použít jako vhodný dárek pro svoje blízké a nezůstane mu to doma lapat prach.
Co nikdy takto nedáváme, je víno apod. - dárky učitelům resp. svým vedoucím dávají děti samy (jen s pozdravem ode mne)… a aby předávaly alkohol, to mi nepřipadá vhodné.
Dala bych směs ořechů nebo víno. Náš učitel plavání také dostal vínko a vypadal potěšeně… Sakra, já už chci bazén!!!