Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
možná je ještě brzy, ale radši řeším s předstihem - má někdo tip na dárek ke konci školního roku pro pana učitele do hudebky?
Je to „mladej kluk“ (cca 30 let
), učí hru na flétnu.
Učitelkám jsme za nás nosívali kytku, ale v tomto případě nevím.
Poradíte?
Díky.
To není placená služba? Tam se dárky nedávají. Zaplacením jste vyrovnáni.
My dáváme uč. klavíru. Ona je milá a dává dětem i mi hodiny. Neberu, že něco platím, tak si nakašli.
A většinou kupujeme čerstvý ananas, Toffife, nějaký čaj do tašky za nás všechny 4.
@stinga píše:
mladému klukovi?
Odeslala se mi jen cast prispevku - mame ucitelku samozrejme. Chlapovi bych dala vino a neco dobryho
@Fircon píše:
Zdravím,
možná je ještě brzy, ale radši řeším s předstihem - má někdo tip na dárek ke konci školního roku pro pana učitele do hudebky?
Je to „mladej kluk“ (cca 30 let), učí hru na flétnu.
Učitelkám jsme za nás nosívali kytku, ale v tomto případě nevím.
Poradíte?
Díky.
Ja nosila učitelce mýdla v dárkové krabičce. Chlapovi bych přinesla něco na zub. Čokoláda pro nejlepšího učitele?!
I mladého kluka potěší kytka (potěší určitě víc, než „nic, vždyť za hudebku platíme“), ale určitě potěší flaška vína nebo něco na zub. ![]()
@LaPaloma Vždycky se dávalo. Když jsem tam chodívala já, i teď o 20-30 let později.
Je to pozornost. Zvláště pokud jste s učitelem spokojeni.
Učitelky jsou taky placené a něco se jim nosí.
V soukromé škole byste k vysvědčení nic nedonesla? ![]()
Našemu učiteli hudebky, který je naprosto úžasný
posílám každý školní rok sedmičku opravdu dobrého červeného
protože vím, že ho má rád ![]()
pokud by se ale jednalo o mně neznámého 30letého mladého učitele, tak bych si tohle asi netroufla a poslala obligátně nějakou hezky zabalenou poživatinu typu čaj, káva, sladkosti.. dcera si všimla, zda pije čaj, kafe?
nejsem zastánce lapačů prachu a hrníčků apod., z toho bývají kantoři po pár letech na máry - kam to taky pořád dávat, že..
takže hlavně žádné „upomínkové předměty“ ![]()
@Lucy75 Právě že si dcera všimla, že pije jen a pouze vodu 🙂
Taky vypadá na velkého sportovce…nevím, jestli by víno nebo čokyška bylo to pravé.
Pro tipy jsem projížděla nápady na dárky pro muzikanty a zatím nejvhodnější by byly Dedoles muzikantské ponožky
![]()
Fakt nevím…
@Fircon jéje, sportovec, mladý kluk co pije zásadně vodu… to na sladkosti fakt nevypadá…
tak to ty značkové muzikantské ponožky nejsou špatný nápad
k tomu přihodit do taštičky kvalitní fit-tyčinku či směs ořechů a vyřešený ![]()
Tak bych udělala balíček protein mix. Když je sportovec.
Nebo to víno. Neznamená, že je sportovec, tak si víno vůbec nedá.
@Fircon píše:
@LaPaloma Vždycky se dávalo. Když jsem tam chodívala já, i teď o 20-30 let později.
Je to pozornost. Zvláště pokud jste s učitelem spokojeni.
Učitelky jsou taky placené a něco se jim nosí.
V soukromé škole byste k vysvědčení nic nedonesla?
Moje děti do hudebky nechodí, jenom na kroužek, který je zavřený. A tam se dárky nedávají, ještě aby, když už tak to stojí 10.000 na osobu za 10 měsíců. A teď mi tam visí peníze už od září… A instruktoři se střídají, ani nevím, jak by se to řešilo.
Ve škole na ZŠ jsme dávali kytku nebo malou bonbonierku třídní učitelce, ale ona je ve shozu a sladkosti zakázala. Zbývá nám ta kytka, to mi přijde ok.
Asi to bude individuální, ale myslím, že je čas stanovit si cenu za službu a s tou být spokojen jako s konečnou cenou, což už podle mně jsou zájmové kroužky. Mně by z toho dobře nebylo, kdyby mi pořád někdo něco dával, když si účtuji finanční částku za službu (servis, cokoliv). Asi už jsem moc konzumní a na peníze.
Někdo vše přepočítává na prachy a jejich hodnotu.
Mi by bylo stydno, kdyby moje děti uč. nebo vedoucím na kroužcích nepoděkovali.
Dát jim drobnost, je forma poděkování.