Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,můžete mi prosím poradit nějaký dobrý dětský počítač.Dceři budou dva roky a chtěla bych ji nějaký malý naučný počítač koupit.Děkuji za vaše rady.Na trhu jich je mnoho,ale potřebuji něco pro ten začátek.Přeji hezký den. ![]()
neni na to malá?
(sorry, nedalo mi to)
Osobně starší bude 6 a už roky s rodinou válčim, že počítač teda rozhodně ne, že čas zatim má (a půjde na můj velice omezeně)…
Jinak - když už, tak hlavně ne ty dětský ptákoviny
Ahoj, my máme doma můj první notebook Vilík, ale to je až pro předškolní děti, myslím, že tvá dcera je na počítač ještě malá a myslím, že pro takto malé děti ani počítače nedělají, různé interaktivní hračky to ano, ale přímo počítače jsou až od předškolního věku a aktivity na nich tomu odpovídají…
Ještě existuje Sovík-je od 3 let,ale jsou tam různé aktivity i na poznávání,jukni na internet.Jinak ty ostatní jsou fakt až tak od 4 let.
Ahoj, Lukášek podědil po bráchovi takový malý „notebook“, který jen učí angličtinu. Hrozně se mu líbilo, že má „počítač“. Jsou tam jen tlačítka, bez funkční obrazovky a různé úkoly. Jako třeba „where is lion?“ a on má najít to správné tlačítko. Nebo to hraje různé melodie atd. Je pravda, že ho to hodně bavilo před tím třetím rokem. Ale je to spíš hra než počítač, tak jsem ti moc neporadila. ![]()
Já si teda myslím jako Gabinka - žádný. Můj názor. Nemyslím, že by dítěti něco uteklo. Manžel je programátor, řekla bych docela na špičce, a do 18 let měl takový „stroj“, co se zapnul, šlo se uvařit kafe, uklidit a pak „to“ najelo. Nemyslím, že by brzký start tu počítačovou gramotnost nějak ovlivnil. Nikoho nesoudím, jen píšu svůj názor. ![]()
Ahoj, Tvoje dcera je na počítač rozhodně mala, ja osobne bych do 6 let počítač nedávala, protože si bude ničit nejen zrak, ale taky bude vysedavat u počítače a nebude běhat venku a hrat si s dětmi, ja mám syna ještě maleho, ale rozhodně počítač není dobra hračka i když se mu mamin notebook líbí. Tak prostě bude spíš si hrát venku s dětmi než sedět u počítače doma:-(
doma jsme sice maniaci do PC (na 3 lidi celkem 4 PC
), ale myslím, že ve 2 letech je ještě brzo. co jsem koukala na nabídku, tak vše je pro předškolní děti, jsou tam už klasická písmena a dost složité úkoly a teda musím říct, že úroveň zpracování mizerná. hlavně ty dětské PC mají neskutečně malý monitor ![]()
takže my třeba máme stažené z netu jednoduché hry například na poznávání barev, tvarů atd. a manžel to s Klárkou hraje na našem stolním PC. a stejně ji to baví jenom chviličku a pak jde zase za jinou zábavou…
Taky se přidávám… mám tříletku a ačkoli do budoucna určitě taky o něčem uvažujeme, momentálně nám to přijde ještě opravdu předčasné.
Berco, ja male koupila takovy ten Barbie v tescu a na hrani ji to staci, ma ted 3 roky a ucime se abecedu, jen co me docela stve, ze tam nejsou pismenka jako na klavesnici, ale jinak je super
'A segra malemu ve 3 letech koupila nejaky jiny a ten ma zase uplne pidi monitor ![]()
To jste mě asi špatně pochopili.Nemyslela jsem žádný klasický počítač s monitorem.A určitě by u toho neseděla pořád,protože je to taková malá neposeda.Myslela jsem,že by to byla jen hračka,na kterou by mohla mačkat a vydávalo by to nějaký zvuky,zpívalo písničky a mluvilo.Myslím si,že na to,že ji teprve budou dva je dost chápavá a taky hrozně ukecaná,takže všechno opakuje.Zas aby hrála hry na normálním PC to se mi nelíbí,aby si nekazila oči.Ale děkuji. ![]()
berco, tak to jsme fakt spatne pochopili, tak se podivej na nejake hracky fisher price a nebo mattel a tam neco najdes ![]()
Ahojky,a musí to vypadat jako počítač?Co třeba z fisher price zpívající stoleček-je tam taky spousta aktivit,hraje to písničky,učí písmenka,barvy,tvary,protiklady,pozdravy.Možná radím špatně,kdyžtak se omlouvám. ![]()
Děkuji zkusím na ten stolek fisher price kouknout,ale myslím si,že to asi bude jiná cenová relace než si můžeme dovolit.Ale děkuji.