Jaký elektrický sporák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
5.6.09 21:23

Jaký elektrický sporák

Ahoj holky,

budeme si zařizovat novou kuchyň a potřebovala bych poradit, jestli

se lepší vaří na normálních elektrických plotýnkách jako byly dříve

nebo na sklokeramické varné desce. Zatím jsem zvyklá na plynový sporák,

ale taky není zaveden plyn, tak si nemohu vybírat. Proto bych byla ráda,

kdybyste mi napsaly, na čem se lépe vaří, co se lépe čistí a co je více

vhodné pro domácnost s malými dětmi. Je lepší mít sporák vestavěný

v kuchyňské lince nebo volně stojící?

Děkuji moc

Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43028
5.6.09 22:29

Ahoj.
ted mam stary sporak s litinovejma plotnama, coz je dost desny - silene pomale reakce, rozehrivani i chladnuti, taky se to blbejc meje, ale da se na tom uvarit, zvyknes si na to.
Ale podle me je sklokeramika jednoznacne lepsi, ale jeste vubec nejlepsi je indukce, ktera dneska nestoji zase o tolik vic (od 13 000)

Indukci jsme si koupili do baraku, jeste neni instalovana, ale uz jsme ji doma zkouseli.
Indukce reaguje na stelovani prakticky stejne rychle jako plyn a setri energii tim, ze se neohriva plotynka, ale jen hrnec, ktery muzes pouzit i mensi, nez plotynka. Na vzhled se nelisi od sklokeramicke desky.
Potrebujes nadobi s feromagnetickym dnem, coz je skoro vsechno krome hlinikoveho a takovych tech nerezu, co se delaly v poslednich asi 5-10ti letech (ty maji ve dne hlinik). Normalni stare smaltovane hrnce na indukci jdou, nove nerezove jiz obvykle taky, byva to uvedeno na dne (znacka -spirala), nebo to poznas podle toho, ze na tom hrnci drzi magnet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.6.09 23:17

Ahoj, mám indukcční plotýnky, nebyly úplně levné, mám ty nejlepší od Whirlpoolu, ale je to pžasný, jako na plynu, rozhodně nekupuj klasické litikové plotýnky, pekelná údržba, pomalé.
Dobré je mít i plotny zvlášť a troubu výš, já jí mám v úrovni prsou a nádhera, hned vidím na jídlo, děti do trouby nevlezou. Petra

• Citovat
  • Upravit
11530
5.6.09 23:30

Obyč plotny v žádné případě. Mám te´d sklokeramiku a je to paráda - hlavně ta údržba :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.6.09 08:38

Ahoj. Měli jsme plynový sporák s elektrickou troubou (kombinovaný) a jak jsme se před 1,5 rokem přestěhovali do „nového“, tak už tu byla zabudovaný elektrický sporák se sklokeramickou deskou a jsem nadšená. Časem jsem si i zvykla, že vypínám trochu dřív než když je hotovo, údržba úžasná a plyn tu naštěstí není vůbec - já se ho bojím :oops: . Co se týká bezpečnosti kvůli dětem, tak my máme dveře do kuchyně přepažené rozloženou dřevěnou ohrádkou, takže se sem Anežka nedostane, pokud ji nepřenesem přes ohrádku, což občas děláme. Snad už pochopila, že zapínat tu nic nesmí, ale zezačátku to bylo o nervy, líbilo se jí, jak se plotýnka rozsvítila červeně. Na druhou stranu zase nepřehlédneš, že to zapne, protože to fakt hodně svítí. Když peču, tak ji sem radši nepouštím.. S indukcí nemám osobní zkušenosti, ale slyšela jsem, že zas tak rozdíl oproti sklokeramice. Ovšem jestli chceš srovnání s elektrickou plotýnkou a sklokeramikou, tak největší je asi v úspoře, elektrická má velké ztráty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.6.09 09:09

Indukcni deska Amica stala 13000, narozdil od sockovejch spotrebicu se ovlada snadno a bajecne, otazka je, kdy se rozbije …ale davaj na ni zaruku 4 roky, to me trochu uklidnuje. My a hlavne teda manzel mame radi technicke hracky, proto jsem ho taky na indukci ukecala, obycejne je to dost sporilek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
6.6.09 11:16

Ahojky,
my máme už pár let sklokeramickou desku, je to paráda, na rozdíl oproti plynu si člověk zvykne,mohu doporučit,ale dnes už bych šla jedině do indukce, tenkrát to ještě bylo moc drahé a při kompletní rekontrukci peněz nazbyt nebylo. Občas přemýšlím, že bych tu naši sklokeramickou desku za indukční vyměnila,ale je mi líto vyhodit věc, kerá je zcela fuknční. S čištěním žádné problémy nejsou, prodávají se přípravky přímo na sklokeramické desky a vydrží to celkem dlouho. Nevím, co je dnes vše v nabídce, výhodou jsou určitě desky s dotykovým ovládáním, žádné vystouplé čudlíky, kde by zachytávali nečistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.6.09 12:31

ty s dotykovým ovládáním mají taky nevýhodu - a to sice tu, že nejsou úplně vypnout, pořád jsou v nějakém pohotovostním režimu, takže pořád něco spotřebovávají - a žádný výrobce pro jistotu neuvádí kolik. To je nešvar všech nových spotřebičů, jeden sice žere minimum, ale když máš takhle hezky zapojenou celou kuchyň … a vypnout jističem to taky nemůžeš, smažou se ti hodiny a bez nastavených hodin dneska skoro nic nefunguje. Ony ty staré mechanické spotřebiče taky měly něco do sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí