Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, prosím moc o radu zkušenějších. Po šíleném procesu vybírání kočárku - už mě asi za chvíli odvezou na psychinu, jsem se rozhodla, že pořídíme zvlást hluboký kočár a pak sporták… můžu poprosit o doporučení hlubokého?? Chtěla bych 4-kolku, většinou do města, za nějakou rozumnou cenu, max. 5000,– a nebo dražší ale z druhé ruky. Doporučíte mi, jaké máte zkušenosti?
Děkuji mnohokrát!!!
Ahoj, už je tady mraky diskuzí přesto ti přidám své postřehy. Spíš je potřeba si uvědomit na jaké období ho potřebuješ, kdy máš TP, jestli výtah nebo schody, budeš ho dávat do bytu nebo do kočárkárny? Budeš jezdit autem? Budeš mít k tomu i autosedačku na jednu konstrukci? A pak teprve začít vybírat.
Jsem na tom stejně, já bych teda chtěla kombinovanej, ale vůbec si nemůžu vybrat. Požadavky mám jasný, ale nějak nemůžu narazit na ten pravej pro nás..
Asi nějakou Inglesinu nebo Peg Pérego, Bebecar a klidně z druhé ruky. ![]()
Mě se třeba hrozně líbí Camarelo Evolution, ale je jich málo starších (na nový nemáme) a ani jsem nenašla moc zkušeností, tak mám strach. A vzhledem k tom, že bude miminko květnové nechci kupovat žádný malý. Ale chci otočná kola, takže roan, iglesina apod nechci..
Holky, ja se jen pro zajimavost vtirnu s dotazem ![]()
Videla jsem kocar, vypadal jak klasicka Liberta, ta stara s hlubokou korbou a velkma koleckama.Ale byl novej. To bylo neco uzasneho, nevite nekdo kde se tohle prodava? ![]()
Termín mám v lednu, výtah, ano budu jezdit autem, ale máme velký kufr, autosedačku budeme mít zvlást…
@Mamina A Kočárek budeš mít doma v bytě? Pak teda změřit rozměry výtahu a na leden něco asi festovního velké kola a pěkně hušťací.
@Luisiana doma i v kubalku asi… výtah je veliký, takže toho se nebojím… já jen nevím, po čem koukat. protože všude se řeší jen kombinace a nebo pak sportáky a o samostatných hlubokých toho moc není. A ten typ těch „starých“ kočárů se mi moc nelíbí ![]()
@Mamina A Spíš jak jsou široké dveře do výtahu. To si jen pro klid duše změř. Ono někdy ten typ starých kočárků je na zimu super. A hlavně mají velké korbičky. Já mám kombinaci takže moc neporadím, jenom jsem spíš chtěla upozornit na ty praktické věci. Kočárek doma je značka ideál, můžeš si vybrat v podstatě cokoliv. Já nosím takže to mám složitější.
@maminaA
Ahoj,
my jsme koupili Roan Marita. Šla jsem po korbě, která bude dost dlouhá, abych tam dala pohodlně fusak z berana. Sice to není samotný hluboký, je k tomu rovnou i sporťáková korba, ale jsem nadšená. Odjezdilo mi v tom první dítě (narozené srpen a byl v tom i celou první zimu a kus jara) a druhé dítě narozené březen - přesedlávala jsem na sporťák ve 14 měsících. A teď čekám třetí a to bude v tomtéž kočárku. Do města je nenahraditelný. Má velká nafukovací kola, takže mě nedojímají ani patníky, ani koleje, ani dlažební kostky. Na rozdíl od golfek, které jsem pořizovala když byly děti už chodící a byl potřeba lehký skladný kočár, se kterým se vecpu do prvního vozu MHD, který přijede. Mají malá plastová kolečka a člověk se s tím nadře jako kůň.
Ke tchýni jsem si pořídila z bazaru ještě Roan kortyna, protože jsme neměli auto a tahat to vlakem byla pruda. Podvozek je v podstatě stejný, je jen vzhledově trochu odlišný, ale funkce tytéž. Korbička se liší tím, že na rozdíl od marity nemá polohovatelná záda a má jinak tvarovanou boudu, takže sedící dítko se tam lépe vejde - může sedět až vzadu a ne vystrčené ven, což je zvlášť v mrazech nebo velkém větru k nezaplacení.
A co se týká skladnosti do auta - jezdila jsem nějakou dobu formanem, teď mám octavii. Když mám prázdný kufr, tak kočár složím jedním pohybem a strčím jej tam a když potřebuju na dovolenou, tak se z toho dá oloupat podvozek i kolečka, takže je skladný výborně. V pohodě mi kufr v autě pojmul věci pro čtyři lidi a kočár na dvoutýdenní pobyt skoro mimo civilizaci, takže jsem musela vézt i vodu ![]()
Jediná nevýhoda, kterou vidím je, že když to dává ženská do kufru sama aniž by oddělala korbu od podvozku, tak se to služně pronese. Ale podvozek se dá oddělat snadno a pomocí adaptéru na něj jde dát i autosedačka.
Sporťák potom nabízí polohovatelná záda v pěti polohách včetně úplného lehu a polohovatelnou oporu pod nohy, která může být spuštěná dolů nebo podepřené v jedné rovině se sedákem. Teď mám dítě staré rok a půl, není to žádný drobeček a když tam usne, tak jej celého srovnám a zakryju a je jak v posteli. Prostorné, že se tam i otočí (používám takové ty kšíry, co se upínají po stranách a dávají dítěti volnost, protože v pětibodovém systému, který tam standartně byl, mi děti nevydržely a řvaly). Korba jde umístit jak po směru, tak proti směru jízdy. Navíc je navržená tak, aby byla níž než hluboká, čímž se sníží těžiště s zvýší se stabilita kočárku, když jsou v něm velké živé děti.
Kdybych měla vybírat znovu, asi bych šla spíš do kortyny kvůli tvaru boudy. Vzhledově se mi ale víc líbí marita. Polohování zad jsem nikdy nepoužila, takže by mi nechybělo. Rozhodně bych se však vyhla „městským“ kočárkům s tvrdými koly, dala bych si záležet, aby šel kočár houpat (drndání ze strany na stranu pevnou konstrukcí ve frontě u pokladny je zážitek, co jsem jednou absolvovala s kamarádčiným kočárem a stačilo) a koukala bych i na to, jak velké détě se mi tam vejde. Dojala mě paní, když se mě ptala, co mám za kočár, že ona už má čtyři měsíce staré miminko, tak musí vybrat sporťák, protže do hlubokého už se jí nevejde. A v tom se mi v hlubokém posadilo moje roční děťátko ![]()
Tak hodně štěstí při výběru ![]()
Tak jsem ho nasla, je to srdcovka
Tak treba se bude nekomu odkaz hodit ![]()
@blorchi píše:
Holky, ja se jen pro zajimavost vtirnu s dotazemVidela jsem kocar, vypadal jak klasicka Liberta, ta stara s hlubokou korbou a velkma koleckama.Ale byl novej. To bylo neco uzasneho, nevite nekdo kde se tohle prodava?
Nebyla to právě nějaká Inglesina?
http://tinyurl.com/lh42453
edit: Aha, už vidím, že nebyla ![]()
Příspěvek upraven 10.10.13 v 09:30