Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Přítel měl to samé. Dostal pokutu 30.000 ,– kč, přišel o všechny body a rok bez řidičáku
Anonymní píše:Anonymní píše:měl 0,2 promile
To se mi zdá až moc silný trest neměl v krvi víc alkoholu?
jen jestli ti nekecal
za 0,2 ti nezabaví ani řidíčák, to asi nadejchal 2,0 ![]()
AstraG píše:Anonymní píše:
Přítel měl to samé. Dostal pokutu 30.000 ,– kč, přišel o všechny body a rok bez řidičákuAnonymní píše:jen jestli ti nekecalAnonymní píše:měl 0,2 promile
To se mi zdá až moc silný trest neměl v krvi víc alkoholu?za 0,2 ti nezabaví ani řidíčák, to asi nadejchal 2,0
Já byla sním na magistrátu
, takže určitě nelhal .
Anonymní píše:AstraG píše:Já byla sním na magistrátuAnonymní píše:
Přítel měl to samé. Dostal pokutu 30.000 ,– kč, přišel o všechny body a rok bez řidičákuAnonymní píše:jen jestli ti nekecalAnonymní píše:měl 0,2 promile
To se mi zdá až moc silný trest neměl v krvi víc alkoholu?za 0,2 ti nezabaví ani řidíčák, to asi nadejchal 2,0
, takže určitě nelhal .
ty bláho, tak koukam, že to chodí všude jinak, každopádně, to bych si dát nenechala, pěkně s vámi vytřeli ![]()
AstraG píše:Anonymní píše:ty bláho, tak koukam, že to chodí všude jinak, každopádně, to bych si dát nenechala, pěkně s vámi vytřeliAstraG píše:Já byla sním na magistrátuAnonymní píše:
, takže určitě nelhal .
Bohužel, proti tomu nic neuděláš
. I když tam měl přítel známého, tak stím nic neudělal.
AstraG píše:Anonymní píše:ty bláho, tak koukam, že to chodí všude jinak, každopádně, to bych si dát nenechala, pěkně s vámi vytřeliAstraG píše:Já byla sním na magistrátuAnonymní píše:
, takže určitě nelhal .
No ono je taky dost důležité, kdy se přestupek stal, protože v alkoholu za volantem byly změny. Nastudováno nemám, ale dřív to nebylo takto rozlišené, tudíž u méně alkoholu byly větší sankce než teď.
Anonymní píše:AstraG píše:Bohužel, proti tomu nic neudělášAnonymní píše:ty bláho, tak koukam, že to chodí všude jinak, každopádně, to bych si dát nenechala, pěkně s vámi vytřeliAstraG píše:Já byla sním na magistrátuAnonymní píše:
, takže určitě nelhal .
Tak za prvé, to že tam měl známého a ten mu nepomohl, je jenom dobře, za druhé existují opravné prostředky, pokud jste měli pocit, že sankce není uložena správně.
Anonymní píše:AstraG píše:Bohužel, proti tomu nic neudělášAnonymní píše:ty bláho, tak koukam, že to chodí všude jinak, každopádně, to bych si dát nenechala, pěkně s vámi vytřeliAstraG píše:Já byla sním na magistrátuAnonymní píše:
, takže určitě nelhal .
Těm 30000 za o,12 + všechny body pryč+ řidičák pryč nevěřím. Musel mít buď už jiné prohřešky nebo udělal jiný přestupek. Sazba je totiž jen do 25000 a určitě ne všechny body pokud jich neměl už jen 5 nebo 7. ![]()
Já znám hodně lidí co když nadýchali do 0,25 tak z toho neměli nic, ani pokutu, ani nepřišli o body. Je to blbý a nemorální, ale jde to.
Anonymní píše:Anonymní píše:Těm 30000 za o,12 + všechny body pryč+ řidičák pryč nevěřím. Musel mít buď už jiné prohřešky nebo udělal jiný přestupek. Sazba je totiž jen do 25000 a určitě ne všechny body pokud jich neměl už jen 5 nebo 7.AstraG píše:Bohužel, proti tomu nic neudělášAnonymní píše:ty bláho, tak koukam, že to chodí všude jinak, každopádně, to bych si dát nenechala, pěkně s vámi vytřeliAstraG píše:Já byla sním na magistrátuAnonymní píše:
, takže určitě nelhal .
Ty si u toho byla snámi? Nemám důvod si vymýšlet. Takže si věř čemu chceš ![]()
manzel nadychal 0,24 po ranu (zbytkovy alkohol), zastavili ho kvuli tomu, ze telefonoval za jizdy a papiry mu vzali na pul roku + pokuta 10 000,–
papiry mu nevzali hned, odvzdal je az pocase a to trvalo docela dlouho, myslim, ze i dele nez pul roku
jinak je to asi dva roky zpatky
ted jsem si jeste vzpomnela, kdyz to tu vsechno ctu, ze si vlastne taky v pulce trestu zazadal o prominuti a ridicak mu vratili uz po 3 mesicich
Krásné odpoledne,
dneska jsme se byli zeptat, jak to vypadá a pán měl dneska asi dobrou náladu sice papíry příteli sebrali na 6 měsíců ale ihned mu řekl, že po třech měsích je může dostat zpět a pokutu dostal tu nejnižší co jde a to 3500 Kč. A bylo nám řečeno, že jak je hladina alkoholu v krvi vyšší jak 0,0 hlásí se to a nejspíš i za menší hladinu než 0,15 dopadne oběť stejně jako přítel.
Takže buďte na pozoru ![]()
Policajti ti nikdy neřeknou pravdu, ale poradím ti, pokud je alkohol zbytkovej tak základ je se nepřiznat a trvat na krevním testu, policie je povinna vás tam odvézt, to vše trvá cca hodinu, pokud je v krvi do 0,3 z dechu tak do té hodiny než vám vezmou krev už budete čistí. Tohle mi poradil policajt kamarád. Dále z lékařského hlediska existuje spousta důvodů proč se těle tvoří aceton, policajti to dobře vědí, doktoři a posudková komise taky. Pokud nafoukáte do 0,3 je základ nepřiznávat se, nic nepodepisovat, nikdo vám nedokáže že jste něco pili a s největší pravděpodobností z toho vyjdete s čistým štítem, ale musite si být jisti že hladina alkoholu v krvi a dechu nestoupá, ale klesá, pokud stoupá neukecáte nic. U zbytkového alkoholu, ale většinou klesá za předpokladu že dotyčný něco málo snědl a trochu se vyspal.
@papavlinka33 dobrý den chtěl bych se zeptat jak je to s tou krvi, včera mě zastavili a nadýchal jsem 0,50 a po chvilce 0,45 bohužel jsme sepsali papíry protože byla noc a lidí tam moc není stejně bych nadýchal 0,4 tim pádem na krev jsem šel za hodinu a půl moje otázka zní, jestli je směrodatný to ze jsem podepsal papíry a to ze jsem nadýchal nebo bude mít přednost krev u který si myslím ze budu cistej? dekuju za odpověď
@Klis píše: Více
Klíčové je, JAKÉ papíry jste sepsali. Jestli jsi jim podepsal uznání přestupku, tak přes to nejede vlak. Mrkni na fórum www.30kmh.cz, tam ti poradí líp jak tady.