Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ja přijmo ne ale švagrova to tak ma,a ex nechce povolit změnu…
Tak změň svoje příjmení. Já to teda mám tak v plánu. Dítě bude mít jméno přítele a já si ho pak změním na to jeho. Do žádosti napíšu že chci abych měla stejné příjmení jako mé dítě a budu doufat že ten důvod vezmou. ![]()
Lynette píše:
Tak změň svoje příjmení. Já to teda mám tak v plánu. Dítě bude mít jméno přítele a já si ho pak změním na to jeho. Do žádosti napíšu že chci abych měla stejné příjmení jako mé dítě a budu doufat že ten důvod vezmou.
A to je možné? Já si nejsem úplně jistá že bych chtěla mít příjmení po něm. Ale na druhou stranu, to nikdo neví, hlavně že budu mít stejné jako syn. ![]()
Můžu se zeptat kdy se na to chystáš? Abych věděla jestli ti to vezmou. ![]()
Já to nemám,ale vím,že mě by to vadilo a to dost.Prostě žiju s dítětem a nevím proč by mělo mít příjmení otce,který s dítětem nežije.A všude vysvětlovat-dobrý den,jsem paní Králíková,potřebuji z obědů odhlásit syna Kocourka…zbytečně zdlouhavé,stačilo by říct-Králíková,odhlašte syna z obědů.Jsem zastáncem manželství,ti dva prostě patří k sobě,mají stejná jména.Pokud se manželství z nějakého důvodu bráním,tak bych dítěti dala svoje příjmení-už z praktického hlediska,většinu věcí s ním vyřizuji sama a všude vysvětlovat,že dítě se jmenuje jinak?To by na mě nebylo.
Bohužel se změnou příjmení musí partner souhlasit,nebo ty by si musela žádat soudně a dokládat,že v zájmu dítěte je změna příjmení a ten důvod by musel být závažný.
Anonymní píše:Lynette píše:A to je možné? Já si nejsem úplně jistá že bych chtěla mít příjmení po něm. Ale na druhou stranu, to nikdo neví, hlavně že budu mít stejné jako syn.
Tak změň svoje příjmení. Já to teda mám tak v plánu. Dítě bude mít jméno přítele a já si ho pak změním na to jeho. Do žádosti napíšu že chci abych měla stejné příjmení jako mé dítě a budu doufat že ten důvod vezmou.
Můžu se zeptat kdy se na to chystáš? Abych věděla jestli ti to vezmou.
Partnerka Jana Saudka-fotografa-Sára v době kdy spolu žili se nechala přejmenovat na Saudková,nebyli spolu oddáni.Takže to jistě jde.A nyní je partnerem jeho syn a jméno má stále Saudková.
Anonymní, možná bych ještě zvážila změnu příjmení pro syna. Nevím, jaké máte vztahy, nebo z jakého důvodu jste se rozešli, ale aby pak nebyli problémy s alimenty.. My jsme se s přítelem jeden čas rozešli, taky jsem chtěla, aby měla malá jméno po mě, ale nakonec jsem to nechala, kvůli alimentům..
Na alimentech si myslím že jsem schopný se domluvit a prostě se mi nelíbí aby měl syn jiné jméno než já, každýmu vysvětlovat že je to můj syn, jen má jiné příjmení.To jsem ochotná si změnit příjmení já aby jsme měli stejné.
Mi jsem měli mít původně svadbu, ale nakonec to dopadlo, tak že jsem se synem sama, (důvody nebudu psát, to by bylo nadlouho) proto jsme dali synovi příjmení po expříteli.
Anonymní píše:Lynette píše:A to je možné? Já si nejsem úplně jistá že bych chtěla mít příjmení po něm. Ale na druhou stranu, to nikdo neví, hlavně že budu mít stejné jako syn.
Můžu se zeptat kdy se na to chystáš? Abych věděla jestli ti to vezmou.
Dítě zatím v nedohlednu ale naplánovanou mám už školku i základku včetně kroužků. ![]()
No, tak ma dcera ma jine prijmeni nez ja a absolutne me to nenapadlo resit. Nevadi mi to v nicem - ja jsem „Cvrckova“ a ona je „Kocici“… tak maximalne me v cekarne zavolaji jako Kocici, tak to prece nemusim resit… a kdyz nekam volam, tak holt reknu i jeji jmeno, az pujde do skolky, nahlasim i jeji jmeno, ve skole nebo v krouzku taky tak, az ji budou chodit dopisy, bude mit na zvonku i sve jmeno - neprijde mi to zase az tak velky problem, abych resila zmenu prijmeni - bud jejiho nebo meho… ![]()
To ti jako fakt tak moc vadi, ze reknes jmeno sve a potom ditete??? ![]()
Barco, docela mi to vadí, stalo se mi že jsem někde byla a řekla jsem příjmení syna na pak jsem se představila já a oni se mě zeptaj „vy jste mamimka?“ ![]()
Tak samozřejmě bych to přežila, když bych musela, proto se ptám jak to překáží vám ostatním co jste na tom stejně.
Anonymní píše:
Barco, docela mi to vadí, stalo se mi že jsem někde byla a řekla jsem příjmení syna na pak jsem se představila já a oni se mě zeptaj „vy jste mamimka?“
Tak samozřejmě bych to přežila, když bych musela, proto se ptám jak to překáží vám ostatním co jste na tom stejně.
No, tak ja osobne proste reknu - ano jsem a pokracuju dale a vubec to neresim… ![]()
Takze za me - ne, prijmeni pro me neni absolutne dulezite a zmenu bych zvazovala az ve chvili, kdy by si ditko samo pozadalo…
Ahojky.
Tak ja mam ditko teprve na ceste a prijmeni dam po tatinkovi.
Nevim jestli se nekdy vezmeme, to je ve hvezdach, ale i pokud by se tak nestalo a sli jsme od sebe, verim, ze se nekdy vdam a i kdybych nechala svymu ditku sve prijmeni, snatkem z jinym muzem se mi zmeni a stejne by muj synacek mel jiny prijmeni.
Takze tohle vubec neresim ![]()
Barca12345 píše:Anonymní píše:No, tak ja osobne proste reknu - ano jsem a pokracuju dale a vubec to neresim…
Barco, docela mi to vadí, stalo se mi že jsem někde byla a řekla jsem příjmení syna na pak jsem se představila já a oni se mě zeptaj „vy jste mamimka?“
Takze za me - ne, prijmeni pro me neni absolutne dulezite a zmenu bych zvazovala az ve chvili, kdy by si ditko samo pozadalo…
Tak me to teda vadi a dost a to jsme s pritelem spolu.. Akorat ta svatba je v nedohlednu no.. Nehrotim to, ale pokud bychom se rozesli, tak by to pro me byl asi dost velky problem a chtela bych to nejak resit, asi tak jako ty..
Nejvic me stve, ze at volam nebo jdu kamkoliv, predstavim sebe, pak vysvetlim ze chci neco kvuli dceri, jeji jmeno.. a vsichni me pak oslovuji jmenem dcery…
Ahoj.
Jdu si k vám pro radu.Rozešla jsem se s přítelem a teď jsem sama se synem.Nebyli jsme oddáni a synovi jsme dali příjmení po příteli.Teď bych synovi chtěla dát moje příjmení, ale bohužel si nejsem jistá jestli s tím ex bude souhlasit. Proto se ptám, je tu někdo kdo je sám s dítkem a má jiné příjmení?Vadí vám to?Stalo se někdy že vám to bylo překážkou?