Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mame jedno dite, sesnact mesicu…
Jidlo - cca 2000 Kc mesicne, i s UM.
Pleny - cca 600 Kc mesicne
Kosmetika - cca 100 Kc mesicne (jeden mesic nakoupim za 400 kc a pak mam ctvrt roku klid a tak)
Plavani - 1500 Kc deset lekci
Hernicky a jine vyziti - cca 300 Kc mesicne
Zdravotni pece - jsme zcela zdravi (tuk tuk) tak za ten rok a neco tak max. 500 Kc - paralen a mast proti exemu…
Nyni jsou nejvetsi polozkou boty, jedny stoji cca 500 - 1000 Kc, dcerka zacina chodit a ma behem dvou mesicu jiz treti!!!
ahoj…
dvě děti 6let a 8 měsícu.
nájem-4500
plyn -350
elektrika-700
benzin 3000 školka 700
kosmetika+pro maleho kapesníčky a masti a pleny cca 1000
kaše 200
mlíko nic,kojíme
oblečení-občas nakupuji po bazarech,měsíčně cca 500
léky-tento měsíc nás vyšli na 500kč
jídlo pro 4 lidi,vařím denně 7000
někdy k tomu přibude pojistka na auto to je za 3 měsíce 800
manža splácí resty z dřívějška 2000
a já 1000.
stačí tak? ![]()
máme 2 děti. 2 roky a 6 let
Jídlo asi 3000,–
Pleny 300,–
Oblečení jak kdy. Při nákupu nového sezonního šatníku tak 3000,–,ale pak je zase několik měsíců klid a kupujeme jen rychle se opotřebované zboží (spodní prádlo, ponožky)
Kroužky a jiné vyžití- 400,– měsíčně +školné a stravné ve školce asi 1500,–
bydlení nás pak měsíčně stojí asi 8000,– + náklady na cestu do školky a práce asi 1500.
Mám jedno 5 měsíční dítko. Je plně kojené, příkrmy ještě nemá. Ze začátku a teď když nepřibírá jsme ho trošku dokrmovali umělým mlíkem. Takže za 5 měsíců asi 700 za umělé mlíko.
Pokud to vezmu třeba měsíc zpátky tak 300 za mléko. Plínky Pampersky kupuju v akci 1ks za cca 3 kč, tj 15 - 18 korun za den (450 - 540 za měsíc). Utírací ubrousky na zadeček tak 100 kč. Tenhle měsíc jsem koupila oblečky za 700 kč, ale to je výjimka. Oblečky jsem podědila, tak občas koupím, pokud mi něco vyloženě chybí a ve větší velikosti by plaval. Kosmetika tak 50 kč, moc ho nemažu, jen zadeček. Je ještě malej, takže plavání, herny apod neprovozujeme.
Děti dvě (3 a 5 let)
školka 2tis./měs
jídlo 2tis./měs
kroužky cca 1000Kč/měs. (pokud to rozpočítám z celého roku)
oblečení + boty 1000Kč/měs. průměrně
zábava + jiné výdaje (kosmetika, lékárna, hračkárna) 2000Kč/měs.
2× za rok jedeme společně na tábor, to dělá dohromady 10 000Kč
Díky moc ![]()
ynax: tak možná do těch 6 přibližně…jde o to zobrazit rozdíl, když je rodina bez dětí a s dětmi, takže nejlépe asi tehdy, když se narodí 2. dítě a 1. ještě není moc velké.
Máme děti 2, 1rok a 3 roky.
Jídlo: cca 3500 - 4000 (včetně UM) za měsíc
Pleny: cca 500 měsíčně
Kosmetika (sprcháč, pasta, mastičky, rybilka…) : cca 150 měsíčně
oblečení: dědíme, takže kupujeme jen slipy, ponožky, punčošky, výjimečně něco jiného, takže když to rozpočítám, tak max 200 za měsíc
botičky: mladší ještě nechodí, ale bude dědit, pokud mu botičky budou, i když
se to nemá ![]()
starší má botky tak na 3 měsíce, ale vždy min.2 na střídání, takže cca
1000 každého čtvrt roku (většinou kupujeme ve slevě)
léky: kluci jsou dost zdraví, takže máme jen výjimečně čípky, nebo sirup, když
bolí zoubky, + mladšímu dávám ještě vigantol, počítám tak 500- 700 za rok
jo a ještě chodíme na cvičení dětí, zatim jen starší, takže 200 za měsíc
no a + prášek na praní, aviváž, elektrika… to fakt nespočítám
a jestli zahrnuješ i dárky k narozkám, svátkům, vánocům, fixy, omalovánky, časopisy… to bych viděla, když to rozpočítám, tak 300 měsíčně, v průměru z celého roku. (máme dost babiček a tetiček…takže nemusím tolik dárků kupovat
)
Mám 15měsíční.
Jídlo - odhaduju, vůbec netuším, ale kolem 1000 -1500 možná
UM - 1000 Kč
Kroužky (plavání a cvičení) - 10.000 ročně
Oblečení - kupuju v podstatě jen v sekáčích, cca 1500-2000 Kč ročně
Boty - máme zatím první, nevím jak často bude třeba měnit, jedny papučky stojí cca 500 Kč, má je už přes dva měsíce a pořád jí jsou
Zdravotní péče (bez nemocí a speciálních problémů, náklady v podstatě jen za nepovinné očkování) - cca 5000 Kč od narození
Plínky - částečně na látce, částečně papír, náklady cca 700 Kč měsíčně
Pak mimořádné výdaje jako větší autosedačka, hračky k narozeninám a Vánocům,.. tipuju do 10 tisíc ročně
1 dítě skoro 15 měsíců
pleny: 400
UM: 200
jídlo: máme 4000 pro 3 členou domácnost
cvičení: 50 Kč za lekci - chodíme tak 2-3× měsíčně
kosmetika: asi tak 100 - největší položka jsou vlhčené ubrousky
lékárna: od narození jsme v lékárně nenechali víc jak 500, takže to je asi 40 Kč měsíčně
do zoo mám roční vstupenku za 500
oblečení a boty když vezmu průměr tak zhruba 250 měsíčně
nějaká hračka: průměr tak 50 na měsíc - neberu narozeniny apod.
A pak moje blbost - do kasičky mu jdou všechny peníze co najdu po kapsách a vysypané v kabelce - a to je minimálně 100 měsíčně
Z toho se pak koupí třeba nějaká dekorace do pokojíku.
Dobrý den, jsem studentka ekonomické školy a dělám seminární práci týkající se rozpočtu mladé rodiny s dětmi. Bohužel v mém okolí není nikdo, kdo by malé děti měl. Potřebovala bych znát vaše průměrné měsíční výdaje na 1 nebo 2 malé děti, nejlépe rozepsat do různých kategorií. Případně je můžete trochu poupravit, pokud máte pocit, že se příliš odchylujete od průměru. Napište i počet a věk dětí. Děkuji moc!