Je tady někdo ze soudu?

12982
23.2.12 20:03

Je tady někdo ze soudu?

Ahoj, tak jsem tady zase s dalším dotazem.

Prosím není tady někdo, kdo by mi poradil ohledně exekuce.

Dnes byla na můj účet dána exekuce. Zjistila jsem si v bance spisovou značku, pod kterou je u soudu tahle exekuce vedena. Bohužel při návštěvě onoho soudu mi bylo sděleno, že mi nemůžou říct jakékoli informace, protože nejsem účastníkem řízení. Jen mi paní řekla, že ve spise figuruje určitý účet, který byl obstaven (či tak nějak) předpokládám, že to byl můj účet. Ráda bych zjistila, jak se můžu v téhle situaci bránit. Exekuce není vedena na mě, nemám žádné dluhy, ani půjčky, není možné, že bych někde něco dlužila. Bylo mi vysvětleno, že to může být na můj účet dáno proto, že mí rodiče mají nějaké dluhy a protože jsme měli trvalé bydliště společné, tak šli po mém účtu. Záhadou mi tedy je, proč nemají exekuci na účet oni?

Prosím kohokoli, zda má podobnou zkušenost a může mi poradit, jak se exekuce zbavit, případně zda můžu podat nějakou žalobu. Prostě jak v takové věci postupovat.

Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Neprihlasena Jaruna
23.2.12 20:33

Ahoj,nemam sice zkusenost,ale co si zjistit jaky exekutor to byl?Musi ti prece nekdo podat vysvetleni.

• Citovat
  • Upravit
12982
23.2.12 20:44

Bohužel mi prostě na soudě opravdu nic neřeknou, jedinou možností je, že by mi rodiče dali plnou moc k zastupování je u soudu, protože exekuce je vedena na ně, jenže oni jsou mimo ČR, takže mám smůlu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
23.2.12 20:54
Weruska píše:
Bohužel mi prostě na soudě opravdu nic neřeknou, jedinou možností je, že by mi rodiče dali plnou moc k zastupování je u soudu, protože exekuce je vedena na ně, jenže oni jsou mimo ČR, takže mám smůlu :zed:

Jo takhle,uz jsem to pochopila :oops: ,na soudu ti nechteji nic rict,ani toho exekutora,no to jsem blb.Co na netu,nenasla jsi neco?
No ja nevim jak to chodi,ale u nas je exekutorsky urad,ktery vykonava exekuce,ktere jim naridil soud,sla bych s tou znackou tam a delala ze jsem na soude nebyla,proste se jdu zeptat co se deje.

• Citovat
  • Upravit
45690
23.2.12 21:00

Nechápu, jak ti mohli dát exekuci na účet kvůli dluhu rodičů…To je nějaké divné. Informuj se u exekutora, ne na soudě, tam o tom stejně houby vědí, exekuci provádí exekutor, ne soud, ten jen vydává některá rozhodnutí. A účet obstavuje exekutor, ne soud.

Příspěvek upraven 23.02.12 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
23.2.12 21:01

Pokud máš obestavený účet řeknou Ti to v bance, kým byl obestaven. Pokud by se to stalo mě a bylo by to neoprávněně, dělala bych u soudu hrozný zle. To že rodiče dluží a dětem obestaví účet aniž by o tom věděli slyším prvně 8o

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
23.2.12 21:09
veria píše:
Nechápu, jak ti mohli dát exekuci na účet kvůli dluhu rodičů…To je nějaké divné. Informuj se u exekutora, ne na soudě, tam o tom stejně houby vědí, exekuci provádí exekutor, ne soud, ten jen vydává některá rozhodnutí. A účet obstavuje exekutor, ne soud.Příspěvek upraven 23.02.12 v 21:01

Taky to nechapu a jsem zvedava na vysledek.Ja mam proste za to,ze v bance reknou primo u jakeho exekutora je ucet blokovany a to cislo exekuce,kdyz je to exekutor soukromy.Pokud je to exekucni urad,tak jit tam.

• Citovat
  • Upravit
45690
23.2.12 21:12

Exekutorský úřad a soukromý exekutor je jedno a to samé.
Pak ještě může provádět exekuce přímo soud, ale to se už moc nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
23.2.12 21:15

jo jo, jednací číslo mi, holky, řekli, ale napsala mi na ten papírek název soudu, tak se přiznám, že mě ani nenapadlo ptát se na exekutora. No budu tam muset zajít znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
23.2.12 21:35
veria píše:
Exekutorský úřad a soukromý exekutor je jedno a to samé.
Pak ještě může provádět exekuce přímo soud, ale to se už moc nedělá.

Prosim te,jak to myslis?Jak muze byt exek. urad stejny jako soukromy exekutor?Znamymu,ktery bydli na Kladne treba prisel do bytu exekutor,ktery byl z Brna :nevim: .

• Citovat
  • Upravit
45690
23.2.12 21:40

Lidove se tomu rika soukromý exekutor ale kazdy takovy exekutor je exekutorsky úřad se povolením státu - clen exekutorske komory.
A ano, do Kladna klidne muze přijít exe z Brna nebo odkudkoliv jinud. Oprávněný ma totiž pravo si zvolit k provedeni exekuce jakéhokoliv exekutora neboli jeho urad v republice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
23.2.12 21:51
veria píše:
Lidove se tomu rika soukromý exekutor ale kazdy takovy exekutor je exekutorsky úřad se povolením státu - clen exekutorske komory.
A ano, do Kladna klidne muze přijít exe z Brna nebo odkudkoliv jinud. Oprávněný ma totiž pravo si zvolit k provedeni exekuce jakéhokoliv exekutora neboli jeho urad v republice.

Aha,ty blaho,to jsem vubec nevedela 8o .Diky za vysvetleni :oops: .

• Citovat
  • Upravit
1826
23.2.12 22:05

A povedali Ti spisovú značku súdu alebo exekutora? Napíš len prvé čísla a značku napr. 054 EX, podľa toho sa dá zistiť exekutor (teda ak Ti povedali sp. zn. exekutora. Inak není možné, aby Ti obstavili účet kvolu exekúcii rodičov. Najviac toho momentálne zistíš v banke. Nie si účastníkom sporu, tzn. že exekuce není na teba a účet by Ti mohol byť obstavený pouze v prípade, že je exekuce vedená na manžela. Zarobené peniaze patria do spoločného jmění manželov, tudíž ak je exekuce na manžela može exekutor siahnúť na tvoj účet.

A áno, exekuce najčastejšie provádí exekutor, súdy už len výjnimočne. Exekutor može bYť z ktoréhokoľvek mesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
23.2.12 22:08

a jestli Ti obstavili účet, tak Ti brzy príde dopis od exekutora, kde bude exekučný prikaz, kde sa všetko dozvieš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
23.2.12 22:10

Skus dát stížnost na exekutorskou komoru přímo na toho exekutora. Co ti si dovolují to je humus :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová