Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nac jeho rodny list? Ja delala dceri pas, kdyz ji bylo 5/6 let a zadnej rodnej list exmanzela jsem nepotrebovala.
Ať nechá dítě u babičky, když se nemá vidět s otcem. Nebo dá RL manželovi ona a vyřídí to on… Pokud jí jde o pas, dá se to řešit i jinak ![]()
já jsem vyřizovala dceři pas v září a chtěli po mně její rodný list a potvrzení o státním občanství - a na to byl potřeba její rodný list a oddací list rodičů nebo RL jednoho z rodičů
jestli se teda dobře pamatuju ![]()
já jsem ted vyřizovala pas naší dceři a jeho rodný list jsem potřebovala. Ale my jsme manžele.
Právě mi nehraje to, že když jsou rozvedeni, má doklad o rozvodu, tak tohle chce. Spíš si myslím, že zase něco kuje a hraje to na to, že chce vyřídit pas
Angua - ona brání styku dcery a otce. Takže tohle vživotě neudělá. Samozřejmě ji to manžel navrhoval
chaarleene píše:
já jsem vyřizovala dceři pas v září a chtěli po mně její rodný list a potvrzení o státním občanství - a na to byl potřeba její rodný list a oddací list rodičů nebo RL jednoho z rodičůjestli se teda dobře pamatuju
Ano, ale osvědčení o státní příslušnosti už není třeba, takže proto ty RL rodičů při vydávání pasu. No když jí ho nedá, tak malá nedostane pas, takže je v jejím zájmu se domluvit.
chaarleene píše:
já jsem vyřizovala dceři pas v září a chtěli po mně její rodný list a potvrzení o státním občanství - a na to byl potřeba její rodný list a oddací list rodičů nebo RL jednoho z rodičůjestli se teda dobře pamatuju
Presne jak pises + origos papir od soudu, ze mam malou v peci, oni si to tam okopcili a bylo.
Ale ex RL jsem nepotrebovala na 100%
Anonymní píše:
já jsem ted vyřizovala pas naší dceři a jeho rodný list jsem potřebovala. Ale my jsme manžele.
Právě mi nehraje to, že když jsou rozvedeni, má doklad o rozvodu, tak tohle chce. Spíš si myslím, že zase něco kuje a hraje to na to, že chce vyřídit pasAngua - ona brání styku dcery a otce. Takže tohle vživotě neudělá. Samozřejmě ji to manžel navrhoval
Jak rikam, ja RL otce nepotrebovala, to by byl kamen urazu ![]()
mag píše:chaarleene píše:Ano, ale osvědčení o státní příslušnosti už není třeba, takže proto ty RL rodičů při vydávání pasu. No když jí ho nedá, tak malá nedostane pas, takže je v jejím zájmu se domluvit.
Jaktoze neni potreba osvedceni o statni prislusnosti? Ona ma obcanku??
![]()
Weru píše:mag píše:Jaktoze neni potreba osvedceni o statni prislusnosti? Ona ma obcanku??chaarleene píše:Ano, ale osvědčení o státní příslušnosti už není třeba, takže proto ty RL rodičů při vydávání pasu. No když jí ho nedá, tak malá nedostane pas, takže je v jejím zájmu se domluvit.
![]()
Od letošního ledna už není potřeba…
Weru píše:mag píše:Jaktoze neni potreba osvedceni o statni prislusnosti? Ona ma obcanku??chaarleene píše:Ano, ale osvědčení o státní příslušnosti už není třeba, takže proto ty RL rodičů při vydávání pasu. No když jí ho nedá, tak malá nedostane pas, takže je v jejím zájmu se domluvit.
![]()
No od novýho roku netřeba.
Ale jinak koukám, že by rodný list otce neměl být třeba. Si zavolejte na místní úřad.
Ted od ledna je to nové. Že už není potřeba osvědčení o státním občanství. Ale rodné listy rodičů.
Ale mě právě přijde jako blbost aby chtěli rodné listy obou, když jsou rozvedeni. Ne všichni mají takové vztahy aby si do rukou svěřili osobní doklady, které se dají tak snadno zneužít.
Proto mě to právě zajímalo, jestli nějaký rozvedená maminka, ted pas vyřizovala
Anonymní píše:
Ted od ledna je to nové. Že už není potřeba osvědčení o státním občanství. Ale rodné listy rodičů.
Ale mě právě přijde jako blbost aby chtěli rodné listy obou, když jsou rozvedeni. Ne všichni mají takové vztahy aby si do rukou svěřili osobní doklady, které se dají tak snadno zneužít.
Proto mě to právě zajímalo, jestli nějaký rozvedená maminka, ted pas vyřizovala
Pokud jsou rozvedeni, tak se dokládá rodný list rodiče, který má dítě v péči…
Ok, děkuji všem za info. Takže je to tak jak jsem si myslela. Opět něco vymýšlí a tohle si vzala jako záminku. Jak typické pro ni ![]()
Regina Hero píše:Weru píše:Od letošního ledna už není potřeba…mag píše:Jaktoze neni potreba osvedceni o statni prislusnosti? Ona ma obcanku??chaarleene píše:Ano, ale osvědčení o státní příslušnosti už není třeba, takže proto ty RL rodičů při vydávání pasu. No když jí ho nedá, tak malá nedostane pas, takže je v jejím zájmu se domluvit.
![]()
Nespravedlnost
![]()
Ahoj maminky,
zajímala by mne zkušenost rozvedených maminek, které ted vyřizovaly pas pro dítě
Manžel má z prvního manželství dceru (6 let), matka ji ted chce vyřídit cestovní pas. A manžela uhání, že potřebuje originál nebo ověřenou kopii jeho rodného listu, bez kterého ji pas nevydají.
On ji ho samozřejmě dát nechce, protože s ní má hodně špatné zkušenosti (podvody atd), nabídl ji, že s nimi na úřad zajde osobně a doklad předloží. To se jí nelíbí, jelikož vehementně brání styku mezi nimi.
Je to nějak vymahatelné? Může po něm požadovat jeho osobní doklady?
Mě osobně to přijde divné, jak by to třeba řešily maminky jejichž ex žijí v zahraničí, nejsou spolu v žádném kontaktu?
Omlouvám se za anonym