Jaký je rozvod?

Anonymní
16.2.11 18:57

Jaký je rozvod???

Ahoj chci se zeptat, co vše obnáší rozvod, jak je s psychykou, jak snášely vše děti, a tak nějak jaký je.

S mým manželem, máme stále problémy, který on odmítá jakkoliv řešit protože je to všechno moje vina a já jsem ta kvůli které se hádáme, takže už toho mám nějak dost, máme sice malé dítě, ale takhle to dál nejde, denodenně se hádáme. A já jí prostě v takovémhle prostředí nenehám vyrůstat.

díky, omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
16.2.11 19:01

Hodně záleží na tom, jak se spolu domluvíte.
Ohledně peněz, vypořádání majetku, dítěti apod.
nejhorší je praní špinavého prádla před soudcem. Já jsemto naštěstí nezažila ale měla jsem tu čest jako svědek. A to bylo maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
16.2.11 19:17

Každý rozvod snáší a prožívá jinak.Není nikde žádná rada,jak to bude zrovna u vás.Ale nejdřív bych zkusila manželskou poradnu.Zkusit,zda je ještě nějaké řešení.Pohled nezaujatého člověka,který dokáže poradit.Třeba to nepomůže,ale budeš vědět,že jsi udělala maximum a víc opravdu udělat nešlo.
Naši se rozvedli po mnoha letech hádek a mě i bráchovi se moc ulevilo.Otec byl chorobný žárlivec a opravdu žití s takovým člověkem bylo peklo.Otec pořád jen křičel,nadával,maminka se snažila abychom my jako děti nic nepoznaly-ale jasně že jsme to poznaly,kolikrát do noci jsme nespaly,bylo slyšet vše,co jí vyčítá.Takže z tohoto důvodu nejsem pro držení manželství za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
16.2.11 19:46

Ahoj,

u nás rozvod proběhl celkem v klidu, ale než jsme se byli schopni na čemkoliv domluvit, tak to trvalo asi rok. Nejdřív jsem odešla já, našla jsem si podnájem a dohodla se s manželem (teď už bývalým), že zkusíme střídavou péči. 2 týdny holky u mě, 2 u něj. Takhle jsme to praktikovali 5 měsíců, ale neosvědčilo se to. Holkám je 8 a 6 let a ta mladší to snášela dost blbě. Tak jsem se rozhodla, že kvůli dětem to ještě s manželem zkusím, zrušila jsem podnájem a vrátila se k němu do baráku. Ale stejně to nevydrželo, zkoušeli jsme právě i manželskou poradnu, jenže z mé strany už nebyla žádná snaha, nemělo to cenu. Tak jsem pro změnu odstěhovala já jeho a šla k právníkovi. Ten nám doporučil rozvod dohodou, tzn. sepíšou se smlouvy o vypořádání majetku, dohodu o péči o dítě/děti a samotný rozvod. Nejdřív je stání ohledně svěření do péče dětí a pak, pokud chcete, tak je stání ohledně samotného rozvodu, ale do rozvodových papírů můžete uvést, že se vzdáváte osobní účasti při rozvodu a domů vám přijde už jen rozvodový papír.
Jinak děti to snesly celkem dobře, samy viděly, že máma s tátou už nemůžou být spolu, protože se pořád jen hádají.

Doufám, že jsem to popsala dost srozumitelně.

Teď záleží jen na Tobě, jestli se zkusíte jen rozejít na chvíli a nebo uděláš rázný konec.

Přeju hodně sil a pevné nervy :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
16.2.11 20:07

Hodně záleží jak se spolu dokážete domluvit. Přítel je už 10 let rozvedený, s bývalkou je v pohodě dodnes… dokonce sem k nám chodí ke tchýni (tchýně bydlí s náma..) no a rozvedení byli do 10ti minut a u stání byli spolu, což ten chlapík nechápal, ale oni byli předem na všem domluvení, takže jim to jen sepsal a nazdar :lol: ale ne všude je to stejný, to je jasný.
A co se týče psychiky dětí, to nevím, u nás je to v pohodě, přítel má z prvního dvě děcka, a zdá se že nemají problém. Máme střídavou péči. Jsou týden u bývalé a týden u nás. Tak držím palce, aby to dopadlo všechno dobře a hlavně v klidu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.11 20:40

Nevim, jaký je rozvod přímo při jednání, my u něj ani nebyli. Měli jsme notářskou dohodu a v ní napsáno, ať nás rozvedou bez naší přítomnosti. A udělali to. Děti nebyly. Jsme kamarádi (dodnes) a snadno jsme se domluvili. Nikdy jsme si neublížili, jen jsme si nerozuměli.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna