Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
S otcem dcery se nestýkám ani malou nevídá a to jí budou v červnu 3 roky… každým dnem čekám předvolání k soudu. Podala jsem návrh na zákaz styku s otcem. Jelikož se bojím aby si náhodou někdy nezažádal on, tak jsem udělala první krok já a bylo mi to i doporučeno. V těhotenství mě několikrát fyzicky napdal-bohužel to není doložené jen jeden papír mám od policie že mě uhodil v šestinedělí. 14 dní po porodu jsem od něj odešla. Žila jsem u rodičů a později když měla malá půl roku se vloupal do domu rodičů a ukradl vše co se dalo i moje našetřené peníze a dceřinné peníze z pokladničky. Vše je doložené policii udal se sám a byl i 1,5 roku ve vězení. Dodnes nedal dceři žádný dárek a ani nejeví zájem což jsem ráda sama mám z něj strach a dcera nejde s nikým cizím. Trpěla by kdyby s ním měla někam jít ani ho nezná. Má jiného tatínka který ji miluje a ona jeho. Ani výživné neplatí pravidelně jen na upozornení policii, má platit 1200kč měsíčně. Chci zažádat o zvýšení jak dcera nastoupí v létě do školky a dát si to exekučně z platu.
Ahojky,
určitě se obrať o radu na obecní úřad podle místa bydliště, přímo na sociální pracovnici odboru sociálně právní ochrany dětí.
Ta by ti měla pomoct sepsat návrh, kde doložíš ještě důkazy - doklady od policie, a zapíšeš tam odůvodnění, proč soud žádáš o zákaz styku otce s dítětem.
Myslím si, že v tomto případě by ti měl soud vyhovět a co se výživného týká, na to má dítě nárok i při zákazu styku s rodičem.
Držím palečky!!! ![]()
KačuliKačka píše:
Ahojky,určitě se obrať o radu na obecní úřad podle místa bydliště, přímo na sociální pracovnici odboru sociálně právní ochrany dětí.
Ta by ti měla pomoct sepsat návrh, kde doložíš ještě důkazy - doklady od policie, a zapíšeš tam odůvodnění, proč soud žádáš o zákaz styku otce s dítětem.
Myslím si, že v tomto případě by ti měl soud vyhovět a co se výživného týká, na to má dítě nárok i při zákazu styku s rodičem.
Držím palečky!!!
Ahojky, děkuji. Na sociálce jsem to sepsat byla a ted právě čekám na předvolání a teda mám z toho strach jak to dopadne.
KačuliKačka píše:
Ahojky,určitě se obrať o radu na obecní úřad podle místa bydliště, přímo na sociální pracovnici odboru sociálně právní ochrany dětí.
Držím palečky!!!
Ahojky, děkuji. Na sociálce jsem to sepsat byla a ted právě čekám na předvolání a teda mám z toho strach jak to dopadne.
neboj, určitě bude soudkyně stát při tobě. Důkazů máš dost.
Pokud by ti ale dělal problémy dále, neplatil výživné, defakto můžeš i podat k soudu žádost o zbavení otce rodič.odpovědnosti a nový partner by si dítko mohl osvojit.
Sice bys nedostávala už výživné, ale měla bys definitivně klid od biologického otce. Závažnost bude zase posuzovat soud.
Moc držím palečky!!!!!
Zbavení otcovských práv jako že by se i vyškrkl z rodného listu? To bych byla šťastná a přítel by si malou rád osvojil ale k tomu mi souhlas bio. otec nedá
na to je prej moc hrdej jelikož jsme měli i soud ohledně příjmení má příjmení po něm a já chtěla aby měla moje a soud mi to nepovolil protože on byl proti prej by to šlo kdybych měla manžela a s ním i dítě jinak nemám závažné důvody ke změně ![]()
Ahojky holky mám takový problém. Vloni na podzim se mi narodila holčička její otec se od nás odstěhoval ještě před porodem. Nyní se s ní stýká většinou ve středu a sobotu. Už několikrát se stalo že dal přednost alkoholu a zábavě před tím než aby si jí vzal. A ted po mě chce abych mu jí dávala každý druhý víkend. Opravdu nevím co mám dělat jeden radí tak a druhý zase tak. Jestli máte nějaká zkušenost napište mi. Nechci jí upírat tátu, ale nevím zda je to dobrý nápad.Ted žijeme s přítelem takže tátu má sice není biologický ale určitě o sto procent lepší než ten biologický.
pokud nemate soudne stanovene navstevy, davat mu ji nemusis.
mame podobneho ex"tatinka", neni to snadne, clovek nechce sverit dite nekomu, kdo da prednost alkoholu, neni duveryhodny…na druhou stranu je to „tata“.
i my mame noveho opravdoveho Tatu a jsem moc rada, ze toho sploditele vida dcera, co nejmene.
Bála bych se mu svěřit dítě. Na druhou stranu, jako biologický otec má právo se s dítětem vidět. Řešili jste úpravu styku s dítětem soudně? Třeba dostal rozum, ale to musíš posoudit ty.
Rozum určitě nemá a soud řekl, že to nechá na domluvě nás dvou. Kdyby to bylo na mě tak bych mu jí nejradši nedávala vůbec ale to nejde, nechci se vláčet po soudech a být nakonec ta nejhorší. Ach jo to je zase situace
ManDarinka90 píše:
S otcem dcery se nestýkám ani malou nevídá a to jí budou v červnu 3 roky… každým dnem čekám předvolání k soudu. Podala jsem návrh na zákaz styku s otcem. Jelikož se bojím aby si náhodou někdy nezažádal on, tak jsem udělala první krok já a bylo mi to i doporučeno. V těhotenství mě několikrát fyzicky napdal-bohužel to není doložené jen jeden papír mám od policie že mě uhodil v šestinedělí. 14 dní po porodu jsem od něj odešla. Žila jsem u rodičů a později když měla malá půl roku se vloupal do domu rodičů a ukradl vše co se dalo i moje našetřené peníze a dceřinné peníze z pokladničky. Vše je doložené policii udal se sám a byl i 1,5 roku ve vězení. Dodnes nedal dceři žádný dárek a ani nejeví zájem což jsem ráda sama mám z něj strach a dcera nejde s nikým cizím. Trpěla by kdyby s ním měla někam jít ani ho nezná. Má jiného tatínka který ji miluje a ona jeho. Ani výživné neplatí pravidelně jen na upozornení policii, má platit 1200kč měsíčně. Chci zažádat o zvýšení jak dcera nastoupí v létě do školky a dát si to exekučně z platu.
asi je to pěknej zmetek,jen mě zarazilo ,když má holčička nového tátu který ji miluje a o bio otci nechceš slyšet ,proč ji nový neadoptuje? Místo toho ještě necháš zvýšit výživné?
Můj manžel se na všem s bývalou dohodl, sepsali to u právníka a nechali potvrdit soudem. Soud by to neměl nechávat na Vás a měl rozhodnout když si podáš žádost o svěření do péče. Je přeci tolik párů, kteří se nedohodnou… Jinak ta nejhorší budeš vždy, když nepřistoupíš na jeho návrh a to stejně nechceš. Pak je tu kompromis, ale u kompromisu jsou vždy nespokojený obě strany.
blanka87 píše:
Rozum určitě nemá a soud řekl, že to nechá na domluvě nás dvou. Kdyby to bylo na mě tak bych mu jí nejradši nedávala vůbec ale to nejde, nechci se vláčet po soudech a být nakonec ta nejhorší. Ach jo to je zase situace
mala je tedy sverena do tve pece a otec ji ma navstevovat po dohode?
myslim, ze pred soudem nebudes ta spatna, na navstevach se mate dohodnout. kdyz se nedohodnete, je chyba na obou stranach.
male je teprve par mesicu? kojis? Ma otec doma podminky pro tak male dite (postylku)?
malé už je 14 měsíců.Jo jo je svěřená do mé péče.U nich doma jsem nebyla prý všechno má ted se právě rozhoduji jestli se tam zajít podívat nebo ne a věřit mu že všechno má.už tam asi třikrát spala jen přes jednu noc a né vždy bylo v pořádku.
blanka87 píše:
malé už je 14 měsíců.Jo jo je svěřená do mé péče.U nich doma jsem nebyla prý všechno má ted se právě rozhoduji jestli se tam zajít podívat nebo ne a věřit mu že všechno má.už tam asi třikrát spala jen přes jednu noc a né vždy bylo v pořádku.
Být tebou, tak se tam zajdu podívat. Dítě je soudem svěřeno do tvé péče, v tom případě nechápu, proč soud neupravil i styk s otcem. Má soudně dány alimenty? Já myslím, že pokud není soudem nijak dáno, jak ho má vídat, tak mu ji dávat nemusíš.