Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Příspěvek upraven 30.03.12 v 09:46
mam zaujem o vyhodnotenie
a som zvedava, ze aku mas teoriu ![]()
1.porod sa rozbehol sam prasknutim plodovej vody v 37+4
2.podavali mi oxytocin na zosilnenie kontrakcii- mala som preeklampsiu a na vysoky tlak mi davali magnezium, ktore kontrakcie utlmovalo, takze sa to snazili vyvazit tym oxytocinom.
3. nie, ziadne komplikacie nenastali.
4.porodila som prirodzene
1. Nejdřív mi trochu protýkala plodovka, po celém dni rupla úplně, takže samo ![]()
2. Oxytocin, po odtoku plodový vody jsem neměla žádný kontrakce, ale myslím, že kdyby se počkalo, tak by byly
3. vše v pořádku
4. přirozeně, malá byla venku 4,5 hod od prasknutí vody na 4 zatlačení ![]()
1. vyvolávaně 41+6
2. ráno čtvrt tablety, během porodu už jen epidurál a něco na vysoký tlak
3. dr. řekla že už se jí tam nelíbí a že při příští kontrakci už musí ven, že mě nastřihne…tak jsem naposledy zatlačila ona střihla a malá byla venku (asi po půl hodině tlačení) takže jí asi začaly ozvy klesat, ale apgar bylo 10-10-10 ![]()
4. takže přirozeně…
na vyhodnocení se těším, mě by zajímalo, jestli má porod opravdu vliv na „povahu“ dítětě - jakože hladkej rychlej porod - pohodový dítě nebo porod s komplikacema - dráždivé dítě… jakou teorii si chceš potvrdit?
Příspěvek upraven 30.03.12 v 09:55
1. vyvolaný
2. nevím (edit. když to čtu, tak jen vyvolávací tablety, pak už nic i přesto, že jsem neměla kontrakce na tlačení - nepřiznala jsem to
)
3. ne
4. přirozeně
1- rozběhl se sám (prosáknutí vody a bolesti)
2- léky na urychlení jsem dostala chvíli před tlačením
3- žádné spešl komplikace, akorát mi šlo blbě tlačení
4- přirozeně
krásný porod ![]()
1. vyvolaný 11 dní po TP
2. ne, jen epidural
3. ne
4. přirozeně
Ahoj ![]()
1.dítě:
1. porod byl vyvolávaný (12dní po termínu)
2. dávali mi něco proti bolesti (ne epi) a mám pocit, že i oxytocin (nejsem si jistá, byla to rychlovka)
3. bez komplikací
4. končil přirozeně
narodila se holčička 3859g a 50cm
2. dítě
1. porod se rozběhl sám 10dní před termínem
2. dostala jsem jen něco proti bolesti (ne epi.)
3. bez komplikací
4. přirozeně - kluk 3490 a 48cm
Prvni porod jsem radeji zapomela.
Druhy porod,
1. rozbehl se po Hamilltonu
2. ne
3. ne
4. dopadl skvele, dr. se mi do niceho nemontovali, jen prihlizeli a sledovali ozvy, kdyby nahodou.
Příspěvek upraven 30.03.12 v 09:56
tedy nevim, jak moc je tohle objektivni, kdo ti tu odpovi nebo ne,ale klidne odpovim taky:
1 ano, vyvolavany, kvuli vyssimu krevnimu tlaku
2 pouze gel na vyvolani, pak uz nic.Epidural, ale protoze jsem si o nej sama rekla-bylo to silene dlouhe a ja uz nemohla…
3 ne
4 prirozene
Zatím se mi to nepotvrzuje
Ale jsem jen ráda ![]()
Uvedu pak svou teorii i výsledky.
1. rozběhl se sám
2. léky na urychlení jsem nedostala, nebylo potřeba porod prval od prvních příznaku jen 4hodinky
3. žádné komplikace
4. porod končil přirozeně
1. Samovolně 40+6, ale už plašili s nějakým zátěžovým monitorem, poslala jsem je s tím do háje.
2. Ne, nic… pak jen nějakou jednu injekci mezi porodem dítka a placenty, už jsem stihla zapomenout na co to bylo.
3. Vcelku ne, akorát přestal fungovat monitor, ale nikoho to v tu chvíli nezajímalo, byl to překotný porod
4. Přirozeně, jen drobný nástřih
1. doma kontrakce, v porodce nic, ale Dr. mi rupnul vodu
2. ukecali mě na epidurál, že to jde rychleji, něco na otvírání, po epi přestali kontrakce, takže oxytocin
3. kontrakce na tlačení slabé, krátké
4. po 2hod SC, malá byla špatně položená a nešla by vytlačit
a co se týká povahy, tak je dráždivější, chodíme na Vojtovku… podle mě na to porod měl dost velkej vliv ![]()
Dobré ráno,
jedna včerejší diskuze mě inspirovala k malé anketce ohledně porodu. Mám takovou teorii, kterou si možná potvrdím a možná vyvrátím. Odpovídejte klidně anonymně. Pokud bude zájem, uvedu tu vyhodnocení.