Jaký kávovar - typ, značka...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@SAJ píše:
Vybírám kávovar, ale nějak se nemohu odpíchnout, protože dovolená a kávová krize udeřila naplno, tak trochu přehodnocuji, co jsem si myslela, že budu chtít. Takže, lepší kávu si u nás dávám prakticky jen já, piju černou, hořkou, ale v pracovní dny si ji kolikrát neudělám, protože ráno nestíhám a raději si ji dám až v práci (no a ano, máme tam plnoautomatický kávovar s výbornou kávou, tak jsem rozmazlená) a domů se většinou vracím až pozdě odpoledne, to si udělám maximálně caro.Vždycky jsem plánovala koupit do nové kuchyně plnoautomatický kávovar, který mi kávu umele a uvaří, jenže si teď říkám, jestli to při mé frekvenci pití kávy doma není vcelku blbost.
A tak jsem se začala rozhlížet po pákovém nebo kapslovém kávovaru. Pákový by byl asi DeLonghi, kapslový Nespresso.
Jenže pákový jsem už měla, moc se mi s ním nechce zase pracovat, ale zase bych si mohla lépe kontrolovat kvalitu kávy, kapslový bych zase měla zcela bez práce a vlastně bych i mohla používat kapsle třeba z Lidlu (mám ho při cestě z práce, je tam pro mě nejjednodušší nakupovat). Nebo není blbost ten plnoautomatický kávovar (to by byl asi zase nějaký DeLonghi)? Manžel (a vlastně i já) já pijeme mimo klasické černé kávy i rozpustnou s mlékem, tak bych nám ji dělala v něm (rozpustnou za kávu moc nepovažuju, ale na ten náš kotlík na popíjení u práce nám vyhovuje)…
Prostě nevím.
Předem díky!Uvítám jakékoli tipy a zkušenosti, případně i doporučení na konkrétní typ přístroje i mimo zmíněné značky.
Ještě jednou jsem to přelítla…
Ahať, při Vaší frekvenci pití kávy bych do nějakýho děla za desítky tisíc nešla.
Rozpustka je nouzovka, kapsle považuju za podobnou chemku, s pákovým by se mi nechtělo crcat - k nám domů ho přivezla skorosnacha a samostatně jsem na tom nedělala kafe ani jednou, to si radši zaleju tu rozpustnou.
![]()
U chlapa, kde trávím zdaleka nejvíc času, máme ten Krups - on ho koupil myslím za 14, včera jsem ho někde viděla v akci kolem desítky.
Kafe výborný, jako nevýhodu vidím vysokou cenu vodního filtru a nutnost proplachování hadičky mléčného systému.
Ale vzhledem k tomu, že si tak z 90% dělávám velký presso a mlíko si do něj liju nenašlehané, zas tak často tu hadičku neproplachuju. Vnitřnosti si to pucuje samo. ![]()
Za desítku podle mě slušná kvalita za rozumnou cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ
Máme od Vánoc Delonghi s mléčným systémem LatteCrema, váhala jsem mezi tímto a Philipsem LatteGo. Nakonec jsem kvůli ceně kupila Delonghi, ten Philips je dražší. A jsem maximálně spokojená, čištění je taky moc pohodlné, nic se nekazí, káva i mléko super. Pro mě bylo důležité, že mnou vybraný Delonghi uměl napěnit jen samotné mléko (využívají to hodně děti), u Philipsu to umí jen vyšší řady. A líbil se mi výdej horké vody, děti taky hodně využijí, nemusí manipulovat s varnou konvicí.
Ale váhání šílené, znám to.
Až vybereš, koukni na ceny na Amazonu, já jsem nakonec kávovar koupila tam a vyšel mě o pár tisíc levněji, než na českém trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, prosim, nemate nekdo zkusenost s kávovarem od Delonghi Magnifica S? Bude využívat jeden clovek v domacnosti.. neporizujeme do prace pro vice lidi…
Předem děkuji za vase komenty 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Espresso Saeco GranAroma Deluxe a jsme spokojení. Výborná káva jako z kavárny, krásně našlehané mléko, snadná údržba i čištění krok za krokem na displeji. Za ty peníze to stojí i když to není zrovna levná záležitost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam uz x let, maka chudak jak barevnej. Maximalni spokojenost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam od Vanoc, jsem nad miru spokojena. Predtim jsme meli v praci, varil snad 40 kafi denne a drzel paradne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ při této frekvenci pití kávy se podle mě kávovar moc nevyplatí.
My máme doma moka konvičku, do pražírny chodíme pro dobrou kávu.
Přemýšlím, nad koupí mlýnku, ale máme malou kuchyň, tak by to bylo na úkor místa.
Já piju černou kávu, manžel s mlékem, tak má doma napenovac na mléko.
Pokud si chci na kávě pochutnat, ráda dojdu do naší oblíbené kavárny a nechám si připravit opravdu dobrou kávu.
Profi presovac, který to umí domů opravdu pořizovat nebudu.