Jaký kávovar - typ, značka...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaký kávovar - typ, značka...
Vybírám kávovar, ale nějak se nemohu odpíchnout, protože dovolená a kávová krize udeřila naplno, tak trochu přehodnocuji, co jsem si myslela, že budu chtít. Takže, lepší kávu si u nás dávám prakticky jen já, piju černou, hořkou, ale v pracovní dny si ji kolikrát neudělám, protože ráno nestíhám a raději si ji dám až v práci (no a ano, máme tam plnoautomatický kávovar s výbornou kávou, tak jsem rozmazlená) a domů se většinou vracím až pozdě odpoledne, to si udělám maximálně caro.
Vždycky jsem plánovala koupit do nové kuchyně plnoautomatický kávovar, který mi kávu umele a uvaří, jenže si teď říkám, jestli to při mé frekvenci pití kávy doma není vcelku blbost.
A tak jsem se začala rozhlížet po pákovém nebo kapslovém kávovaru. Pákový by byl asi DeLonghi, kapslový Nespresso.
Jenže pákový jsem už měla, moc se mi s ním nechce zase pracovat, ale zase bych si mohla lépe kontrolovat kvalitu kávy, kapslový bych zase měla zcela bez práce a vlastně bych i mohla používat kapsle třeba z Lidlu (mám ho při cestě z práce, je tam pro mě nejjednodušší nakupovat). Nebo není blbost ten plnoautomatický kávovar (to by byl asi zase nějaký DeLonghi)? Manžel (a vlastně i já) já pijeme mimo klasické černé kávy i rozpustnou s mlékem, tak bych nám ji dělala v něm (rozpustnou za kávu moc nepovažuju, ale na ten náš kotlík na popíjení u práce nám vyhovuje)…
Prostě nevím.
Uvítám jakékoli tipy a zkušenosti, případně i doporučení na konkrétní typ přístroje i mimo zmíněné značky.
Předem díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si koupila k Vánocům Philips LatteGo 4300 a je to nejlepší investice za hodně dlouhou dobu. Té čerstvě umleté kávě se nic nevyrovná, kapslové od té doby na návštěvách vypiju, ale nepochutnám si. Navíc je to strašně neekologické a asi i neekonomické. Slabé latté si začal dělat i puberťák, mladší zas zpěněné mléko na kakao… já na něj nedám dopustit. Navíc ten mléčný okruh tady vlastně žádný není, čištění je strašně rychlé, žádné hadičky ve kterých se usazuje mléko apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje zkusenost…
Kdyz po letech doslouzil kapslovy kavovar Crups, stala jsem pred stejnou volbou. Vcetne podobne frekvence domaciho kavovani..
Nakonec jsem vyhodnotila, ze plnoautomaticky kavovar je hovadina, ze by mi zrnka zvetravala, ze slozity na udrzbu.
Nakonec jsem vybrala pakovy DeLonghi, i z duvodu, ze se mi nelibilo mnozstvi plastoveho odpadu z kapsli + cena. A vis co? Nepouzivam ho, protoze kava mi stejne zvetrava a je narocnejsi na cisteni a udrzbu ![]()
Kdybych se mela rozhodnout znovu, vybrala bych Nespresso.
Tolik k me lenosti ![]()
- Citovat
- Upravit
@kdoviktera píše:
Ahoj, moje zkusenost…
Kdyz po letech doslouzil kapslovy kavovar Crups, stala jsem pred stejnou volbou. Vcetne podobne frekvence domaciho kavovani..
Nakonec jsem vyhodnotila, ze plnoautomaticky kavovar je hovadina, ze by mi zrnka zvetravala, ze slozity na udrzbu.
Nakonec jsem vybrala pakovy DeLonghi, i z duvodu, ze se mi nelibilo mnozstvi plastoveho odpadu z kapsli + cena. A vis co? Nepouzivam ho, protoze kava mi stejne zvetrava a je narocnejsi na cisteni a udrzbu
Kdybych se mela rozhodnout znovu, vybrala bych Nespresso.
Tolik k me lenosti
Jo, tomu rozumím.
Teď mi kamarád vychvaluje plně automatický DeLonghi Magnifica S, že prý super.
A cena není tak šílená, abych do toho nešla po hlavě…
Tak zas nevím.
Zas si říkám, že mám doma ty svý puboše, třeba začnou kávovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše:
Já si koupila k Vánocům Philips LatteGo 4300 a je to nejlepší investice za hodně dlouhou dobu. Té čerstvě umleté kávě se nic nevyrovná, kapslové od té doby na návštěvách vypiju, ale nepochutnám si. Navíc je to strašně neekologické a asi i neekonomické. Slabé latté si začal dělat i puberťák, mladší zas zpěněné mléko na kakao… já na něj nedám dopustit. Navíc ten mléčný okruh tady vlastně žádný není, čištění je strašně rychlé, žádné hadičky ve kterých se usazuje mléko apod.
Díky, jdu ho očíhnout… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme také philips latte go a je super. Hlavně ta jednoduchá údržba. My měli před tím pákový a tam zase, když jsem se s ním pořádně naučila, tak mléčná pěna byla bezkonkurenční, to ti automat prostě nevyšlehá. Jenže dělat v tom těch kafí třeba 5 už byl celkem opruz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuza92 píše:
My máme také philips latte go a je super. Hlavně ta jednoduchá údržba. My měli před tím pákový a tam zase, když jsem se s ním pořádně naučila, tak mléčná pěna byla bezkonkurenční, to ti automat prostě nevyšlehá. Jenže dělat v tom těch kafí třeba 5 už byl celkem opruz.
Nojo, kdyz ja ale latte ani cappucino nepiju, takze ja bych ho nemela ani v uzsim vyberu.
Takze je potreba si i vyhodnotit, na co kavovar chci.
U nas mladeznici nekavuji a partnery jeste nemaji, takze kavovar je jen moje hracka ![]()
- Citovat
- Upravit
Mame DeLonghi Magnifica, automat. Uz jsme ho kupovali asi pred deseti lety z druhe ruky a porad vaří jak divej bez jediny zavady! Pakovy nas nebavil, bylo z něho dobry kafe, ale vsude bordel okolo… kapsle se prodraží teda a čerstvě umleté kafe je čerstvě umleté kafe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám taky delonghi magnifica automat. Kapsle mi nechutnaj a jsou drahý. S pákovym bych se rozhodně nes.ala. Jedině automat, i kdybych pila jedno kafe za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme doma dva roky De'Longhi PrimaDonna ECAM 650.75 MS a všeobecná maximální spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady si sednu. Chci taky koupit nějaký kávovar. Kávu nepiju vůbec. Takže jsem tímhle nepolibená. Ale muž to pije a návštěvy taky většinou.
Chtěla bych nějaký, aby to mlelo zrnkovou kávu, pěnilo to mléko, ale dobře se pak ten kávovar čistil. A nebyl moc hlučný. Když to bude umět dětem udělat kakao. Tak to bude fajn bonus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pred 9 lety jsem si prala automat. Manzel vybral na tu dobu fakt delo od Siemens. Typ one touch. Proste stiskem jednoho tlacitka je udelane i latte nebo kapucinko. Obsluha super, udrzba taky (zde pozor, u nekterych kavovaru jste u cisteni mlecneho systemu otrokem, u jinych se cisti sam). Kavovar u nas opravdu jede ![]()
Az doslouzi (prece jen ho mame uz 10. rok), tak vime, ze koupime obycejny automat bez mlecneho systemu (treba Tchibo v akci za 6 tisic https://www.tchibo.cz/…02001640.htm). Na mlecnou penu je totiz nejlepsi napenovac mleka za par stovek, co vypada jako mala rychlovarna konvice (https://www.lidl.cz/…1/p100337023?…).
Pred automatem jsme meli kapslovy.
1. Silene mnozstvi plastoveho odpadu.
2. Vysoka cena kapsli.
3. Omezeny vyber kavy.
4. Nizka porizovaci cena kavovaru (ktera se navysi vysokou cenou kapsli, takze zakaznik konecnou cenu rozmelni do cele doby jeho uzivani).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před pár týdny jsme koupili Philips LatteGo 5400 a je to podle mě nejlepší kávovar. Je dražší, ale za to pohodlí při přípravě a následném čištění stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dostala k narozeninám Phlilips series 2200 a jsem moc spokojena. Ma klasický napěňovač mleka, takže se nepřiplácí za automatický, sám si mele kávu. Je to můj mazel😀 ![]()
https://www.philips.cz/…icky-kavovar?…
No ještě koukám že tady spousta lidí doporučuje kapslový
no jen to ne
. Koupili jsme ho dědovi, moc ho chtěl. Nedá se to pít, děsně se to třepe, prská to a tolik plastu co to produkuje. Navíc cena těch kapslí..
Příspěvek upraven 11.07.22 v 07:34
- Citovat
- Upravit