Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím moc o radu. Právě vybíráme svůj první kočárek a řešíme jakej se nám vejde do krátké fábie. Když sem si auto kupovala tak nějak sem s miminkem nepočítala
) Měly sme pučenýho synocve s kočárem a musely sme sklopit tu vetší dvojsedačku a kočár částečně nacpat i do vnitřního prostoru, ale to dítě tam bylo dost nepohodně.
Tak prosím, máte někdo podobné zkušenosti?
Ahoj,
máme taky krátkou a normálně se nám do kufru vešel sporťák, pokud byla ještě korba, tak tu jsme museli dát na zadní nebo přední (nastojato a připnout pásem) sedačku. Máme Asahi Scirocco. Už se neprodává, ale vypadal takto:
http://kocarky-autosedacky.sbazar.cz/…o828343.html
Lasička
mam opla corsu takze taky minikufr a vesel se mi tam dorjan spring
je to sice na milimetry a dve kolecka musis sundat ale sedacky jsem nesklapela.
Ahoj,
můžu doporučit Jané Slalom Pro. Krásně se Ti určitě vejde
Mám Renault Twingo, ten nemá moc velký kufr a vejde se mi i tam. Před tím jsem měla Favorita a tam se vešel taky
. Když jsem jezdila s korbičkou , tak tu jsem dala na zadní sedačku a podvozek do kufru a paráda.
Bibinka
My máme tuhle pidi Fabii a kvůli cestování jsme pořídili autosedačku s podvozkem. Je to úplně super. Když jedeme někam, kde je potřeba velký kočár, což není často, spíš úplně vyjímečně, tak dáme zahrádku. Půl, třičtvrtě roku to s malým překlepeme takhle a pak bude v golfáči a ten se nám tam vejde v pohodě.
Do téhle Fabie se fakt vejde prdlajs ![]()
Ahoj
já mám sice fiata punto ale ten má kufr srovnatelný a hlavně v obchodě mi říkali že minule dávali kočárek co jsem kupovala do fabie - krátké a v poho se vešel - Mám hartan TopLine CL a krom toho že je skladný, se i krásně lehce a elegantně skládá a je prostě super¨
JE to můj druhý kočár - první dorjan cross country - skládání bylo naprosto šílené, složité a musela jsem používat hrubou sílu - takže naprosto nevhodné pro časté skládání a rozkládání - a za rok se polámal… tento mám na druhýho prcka a naprostá ale naprostá spokojenost… takže radím spíš volit kvalitu a nehledět na cenu kočárku, nám se to bohužel dost nevyplatilo… ale to už je jiné téma:o)
Takže jen tip - pokud budeš hodně cestovat i s kočárkem - tak si vyzkoušej jak se skládá a rozkládá abys pak nebyla nemile překvapena
Kamaradka si do kratke Fabie chtela poridit Quinny Speedi a udajne se ji tam slozeny s koleckama nevesel. Bez kolecek pry jo, coz teda nechtela.
Jinak do aut s malym kufrem vrele doporucuju podvozky pod autosedacky. Ja takhle vozila Zapp v Octavce - pravda v jejim kufru se ztratil. Segra ho ted ma a nevyndava v Peugeotu 306 a nemuze si to vynachvalit.
taky mame maly kufr:
tak jsme koupili loola od bebe confort, rychle se kocarek slozi a nemusis nic sundavat. Koupili jsme tu autosedacku co se da na kocarek a sportak, ten se sklada cely i s tou sedackou a zabira opravdu malo mista.
Jak jsem psala jinde, kolega skládal do krátké fabie X-landera trojkolku. Říkal, že tam podvozek dával na bok, korbu na zadní sedadlo, sedačku měli maxi-cosi a všechno se jim to tam vešlo bez problémů.
Ahojky
My máme taky Fiat Punto, ten má o malinko větší kufr než krátká Fabie, tu mají tcháni. My jsme koupili DorJan Spring Cool, do našeho auta sundáváme dvě kola, ale do Fabie jsme sundávali všechny čtyři. Ale vešel se tam. Na častý cestování a skládání to není, ale občas se to dá. Ty kolečka mají rychloupínání, takže to takový problém není.
Ty kočárky s pevnou hlubokou korbou jsou fajn, podvozek se složí do kufru a korbu hodíš dovnitř do auta. Ale až bude druhý dítě a pojedou oba rodiče, tak se to tam se dvěma autosedačkama asi těžko vleze… To je pak lepší řešení vybrat takový kočárek, kde se dá na podvozek nacvaknout autosedačka a na cesty to používat takhle, korbu nevozit. Záleží jak to plánujete… ![]()
ahoj,pracuji v jedné firmě s kočárky a proto bych ti ráda doporučila nějaké tipy na vyřešení tvého problému.Sama mám krátkou Fabii,takže vím jak ,, velký " má kufr. Záleží na tom jaký kočárek si chceš pořídit,podle mého názoru a zkušeností z obchodu je nejlepší trojkombinace.Např.firma Hoco je velice dobrá a lidé jsou s ní velice spokojení.Od Hoca bych ti tak mohla doporučit např. kočárek v trojkombinaci BIG FOOT.Je to kombinovaný dětský kočárek s přehazovací rukojetí včetně vložné tašky EMOTION 3 v 1.Má výškově nastavitelnou a přehazovací rukojet,boudu s odnímatelnou zadní částí a kapsou na boudě,velice tichá manipulace s boudou,bouda je se sklápěcí sluneční clonou a průhledným okénkem pro kontrolu dítěte,ve sportovním provedení má odnímatelné přední madlo nebo možnost jeho otevření na obě strany,možnost polohování opěrky zad a nohou až do polohy vhodné pro ležení ( celkem 5 různých poloh ),5ti bodové upnutí dítěte s reflexní úpravou,kočárek obsahuje velký nákupní košík se zipy pro lepší manipulaci s njákupem a udrží až 5kg,má nafukovací kola,paprsková s reflexní úpravou,pumpička je již součástí vybyvení kočárku,kočárek je velmi dobře odpružený na obou stranách a co je na výtrobcích firmy Hoco nejlepší je to,že na rozdíl od ostatních firem jsou potahy na všech výrobcích kompletně snímatelné a prací.Výrábí se v několika možných a velice pěkných barvách a to i mimokatalogových.Váha kočárku se pohybuje okolo 17,8 kg ( včetně vložné tašky ),plocha na ležení : 86×33 cm,složení : 96×63×41 cm ( bez vložné tašky ).Pokud znáš nějaké výrobky firmy Hoco , tak tento kočárek Big foot je přímým předchůdcem kočárku DIAMOND,jsou úplně stejné,rozdíl uje jen v kolech a jsou to v současné době nejprodávanější kočárky v trojkombinaci od této firmy a to především proto,že jsou velice snadno složitelné a skladné.
Přeji za celou naši firmu štastný výběr kočárku a mnoho štěstí do života.Zdraví Michaela Stehlíková
ahoj,
tak máme malou fabii a dáme do kufru inglesinu magnum (bez sundávání kol). Už se tam sice toho moc nevejde, ale pár drobností určitě, vezli jsme dokonce v kufru s kočárem i dětské kolo 12".
Zdenik
Ahojky,
máme renault twingo a kočárek Inglesina Magnum Ergo Bike. Do kufru se v pohodě vejde podvozek bez skládání koleček, na jednu zadní sedačku položím korbičku a jede se ![]()
Kočárek skládám a převážím skoro denně a jsem spokojená. Je lehounký, pěkný… Když byl malý ještě miminečko, vozila jsem jen podvozek v kufru a prcka v autosedačce Huggy, korbičku jsem nechávala doma.
Tak sem zrovna včera učinila překvapivou věc
! Kočár co se mi hróóóóózně líbí, se nám vejde do kufru!
Je to oregon gt3 (myslim, že to ten název) no ani sem to nečekala, ale každopádně děkuji za vaše reakce!
doufam, že se mi to povedlo!