Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, tohle je spíš dotaz pro ty kteří mají trochu času
maminky který kočárek by jste si vybrali z těchto stránek http://www.kifik.cz/ ? Kočárků je tam habaděj, dostala jsem za úkol si nějaký vybrat z této prodejny ale je jich tam hrozně moc a já se v tom vůbec nevyznám
kdyby jste měli chvilku čás tak se tam mrkněte, díky ![]()
Těžko radit, každý od kočárku očekává něco jiného.
Jediná rada je sednout si, sepsat co od kočárku očekáváš, co by měl splnovat a dle toho vybírat, až budeš mít kandidáty, tak pročíst reference, popř. sjet se na něj podívat a koupit. ![]()
@tvetinka teda, tam mají kočárků a i pěkné, ostatně mně se nejvíce líbí tento:
http://www.detske-kocarky.cz/…-darek-col19 ale ten jsem tam nenašla
@tvetinka Ahujky, mě se líbí Tako Laret nebo Captiva…
sama ale kupuji Dorjan Danny 3 kombinace
![]()
@tvetinka´Kočárek si musíš vybrat sama. Záleží totiž na tom, co od něj očekáváš a jaké máš v požadavcích priority. Ideální kočár totiž neexistuje. A není nad to si kočár v reálu ošahat.
http://www.mykocarky.cz/…ret-Black-01 Mě tenhle moc za 14dní si ho objednám ![]()
No jo holky to je ale právě to, já žádné zkušenosti s kočárky nemám takže ani nevím co od kočárku očekávám ![]()
Nojo, já bych doporučila si nejdříve sepsat a promyslet, co vlastně od kočárku očekáváš a podle toho se pak na nějaké zaměřit. Pro mě byly tenkrát důležité třeba hlavně nafukovací otočná kola, velký nákupní koš, prostorná korba, sporťák otočný oběma směry a do lehu… a podle toho jsem si pak vybírala kočárek. Zběžně jsem nakoukla, kočárky tam mají moc pěkné, asi bych si vybrala. ![]()
@tvetinka píše:
No jo holky to je ale právě to, já žádné zkušenosti s kočárky nemám takže ani nevím co od kočárku očekávám
Nejlepší je orientovat se dle toho kde bydlíš, kde budeš jezdit, zda ještíš MHD, nebo autem. Kolik do toho chceš vložit.
Já vybírala: chtěla jsem dobře ovladatelný, do terénu, lehký, s ruční brzdou Bydlíme na kopci, velkou korbou. aby byl pěkný i sporták. 'U mě vyhrál Jané slalom pro 2011 a neměnila bych.
@tvetinka Tak si najdi na internetu nějaké rady pro výběr kočáru. Od toho se odpíchni. Ten kdo chce jezdit s kočárem tak akorát po obchodním centru na něj bude mít jiné požadavky, než člověk, co bydlí na horách na vesnici a chce s kočárem jít třeba na borůvky. ![]()
Jinak naše kritéria byla:
Houpací, 4 nafukovací kola, velká korba (aby se do ní vešlo dítě v půl roce i s fusakem), kombinace se sporťákem, koš na nákup, ruční brzda (z té jme museli slevit, jak říkám ideální kočár neexistuje).
Po prvním okouknutí nabídky v prodejně muž slevil z ruční brzdy a přidal podmínku minimálně aretovacích předních kol, já chtěla i technicky jednoduše skládatelný kočár, který nacpeme do kufru.
Příspěvek upraven 27.06.14 v 12:42
Líbí se mi kočárky peg perego a vybrala bych si i Britax ![]()
Doma mám peg perego book completo v červené barvě a super ![]()
@tvetinka v tom internetovém obchodě, kde vybíráš…se mi líbí kočárky Bexa, také jsem o něm uvažovala a pak Dada Paradiso, ale ten je prý velký ![]()
Já jsem si nakonec koupila Firkon Balance ![]()
@tvetinka píše:
No jo holky to je ale právě to, já žádné zkušenosti s kočárky nemám takže ani nevím co od kočárku očekávám
Kde s ním budeš hlavně jezdit? Jen ve městě nebo i v terénu? Budeš ho skládat často do auta nebo jezdit MHD? Budeš v něm třeba tahat i nějaké nákupy? Chceš spíš kola napevno nebo otočná s možností aretace… vyloženě houpák nebo na tom netrváš? Pro mě třeba tenkrát byla důležitá i váha. Ono těžký kočár, velké dítě, nějaký ten náklad je občas celkem vražedná kombinace. ![]()
@tvetinka a neni lepsi si do kramu zajet, poptat se (mimo jine zjistit jak jsou na tom s reklamacema, ktere kocarky se kazi apod), vyzkouset si…kamaradka dva mesice vybirala kocar na netu, ptala se, radila se, nakonec jeli kupovat vybrany do kramu a odjeli s jinym! A ptat se na emiminu je nekdy pro zlost, kazda maminka doporuci neco jineho a vysledek je jeden velky chaos! Takze ja za sebe nic neporadim, sama mam dva kocarky, nedam na ne dopustit, ale ostatnim se treba nelibi…takze hodne stesti s vyberem ![]()
Nejde jen o vzhled kočárku. Musíš si rozmyslet, co je pro tebe důležité. Zda to má být trojkombinace nebo chceš nejdřív jen hluboký a sporťák dokoupíte pak. Jak máte velký kufr auta, aby se tam složený kočár vlezl. Zda chceš do terénu, nebo do města. Nafukovací kola nebo nenafukovací. Aby tam šla připnout místo korby i autosedačka. Jak jste s partnerem vysocí, aby jste se u nízkého kočáru moc nekrčili. Jak má mít velký koš. Toto si utřiď a pak budeš mít výběr jednodušší, protože už od pohledu a základního popisu kočáru jich můžeš plno vyřadit ze svého výběru. Navíc každý má jiný vkus a každý ti tu poradí něco jiného a budeš zase na začátku.