Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím, poraďte jaký se vám osvědčil kolotoč nad postýlku. Nějaké jemné melodie - ukolébavka, šumění moře apod., může být i s promítáním. Na který kolotoč vám dítě hezky reaguje?
@Kacaacert tak Tomík měl od FP rainforest a super, má ho do ted
a vali má od tiny love a taky fajn. Určitě bych nekupovala natahovací, to je šílenej řev. tyhle co máme hrajou až 18 minut
. vali ho hodně začla pozorovat od konce šestinedělí a většinou u něj usíná ![]()
Mam od FP s medvídky, některé melodie jsou fajn, některé mi lezou na nervy
U šumění moře nám usíná. Akorát ti medvídci jsou pastelových barev a moc se mu nelíbí. Dostali jsme ještě jeden natahovací kolotoč od Canpol Babies (krásní barevní broučci a motýlci), tak jsem je přivázala na FP a malý je z nich úplně vyřízený
Vydrží u toho pěkně dlouho a vykládá si s nimi ![]()
@Kacaacert
Ahoj,
my taky dlouho vybírali a nakonec zvítězil Rainforest od Fisher price. Je super, máš na výběr ze 4 melodií: deštný prales (jemný kvákání žabiček, cikády atd), Bach, Beethoven a Mozart. Vše velmi jemné, pomalé. Hraje až 18 minut. Je k tomu dálkové ovládání, jednotka na posteli může i svítit.
Jinak na unínání na noc doporučuju i Usínáčka, my máme Dino od Fisher Price. (kolotoč máme v košíku v obýváku, kde spí přes den a Usínáčka v postýlce v pokojíčku)
Já se také přidávám, abych doporučila Rainforest od Fisher Price, byli jsme maximálně spokojení (hlavně syn). Stejně tak je úžasný usínáček Dino od Fisher Price. Kolotoč jsme už sundali, jelikož jsme se báli, že si syn nějak ublíží, když už si stoupal. Ale usínáčka má stále na každé usínání i přes den a miluje ho ![]()
@Hančíí to bude asi jen to šumění, to je velice uspávací
, je tam slyšet hodně tlumeně šustění listů ![]()
usínáčka má Tomík od chicca toho skřítka a na vali čeká k vánocům od chicca ta ovečka jen se bojim že jak je bílá a jen to srdíčko je modré že dlouho bílá nebude ![]()
Dcera ma obycejny kolotoc natahovaci, ani ty zviratka nebyly moc barevny, ale celkem jsme ho vyuzili, usinala u nej rada, nastesti stacilo jedno natazeni…ale uz bych ho nekoupila. Ted premejslim, ze druhemu koupim nejaky vymazlenejsi, hodne hracek zdedi, tak at ma taky neco sveho.
ten usinacek je teda ale fajn napad, to jsme nemeli, to poridim.
u nas se teda usinalo u vysavace, ale dcera se ho boji a budou spat spolu v mistnosti.
My jsme kolotoč neměli, zato jsme měli lampičku Chicco Magic (mají ji v Datartu tuším, jinak se shání dost obtížně)-a máme ji dosud. Prcek si navykl při tom usínat, má to několik módů (hudební, moře, ptáky, kobylky a maminčino srdce)-mění se i barvy (třeba srdce je červené, takže v místnosti, kde je tma, to opravdu miminku evokuje pocity z dělohy) a fakt doporučuju, je to mnohem lepší než kolotoč. Dávám ji darem všem kamarádkám, co rodí a všechny si ji chválí ![]()
Mame tenhle http://pro-nejmensi.heureka.cz/…c-na-statku/ Dcera ho ma i v 7 mesicich porad rada, ted uz si ho umi zapnout sama
Ma tri melodie a asi po ctvrt hodine se sam vypne.
@PetulinaP tenhle máme ale holčičí
http://www.bejbyboom.cz/…oc-princess/
Holky, moc všem děkuji za rady, myslím, že teď už něco vyberu. Asi ten Rainforest od FP a nějakého Usínáčka. Fakt jste mi moc pomohli, děkuji!
Ahoj, nemate nekdo zkusenost s timto kolotocem?
Moc se mi libi, ze ty figurky sviti. Starsi ditko vydrzelo pul noci cucet na kolotoc, proto ocenim i dalkove ovladani ![]()
Ale mate nekdo zkusenost? Jake jsou melodie? Je moznost vyberu? Jak dlouho hraje? Da se upravit hlasitost?
Diky za odpovedi
@Vemas
zkusenost nemam, ale libi se mi. prozrad, prosim, co to je za znacku ![]()
Jojo, chtělo by to uvést výrobce. Jinak se mi moc nelíbí, ale my jsme žádný kolotoč neměli. ![]()