Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Za sebe kolečka otočná a nafukovací, korba minimálně 80cm vnitřní délky, váha maximálně 11kg (při splnění ostatních kritérií bych byla ochotná akceptovat 11,5kg
)
Teď jsme s holkama v měsíci stejného porodu řešili kočárky a jedna dávala odkaz na verano long, to se mi líbí, jen má dost malý košík.
Jinak si myslím, že je zbytečné mít sportovní konstrukci a na ni možnost nacvaknout autosedačku, zužuje to výběr sedaček, co se kompatibility týká a hlavně konstrukce sporťáku zabere v kufru prakticky to samé jako sporťák celý, mnohem lepší je mít pod autosedačku nějaké golfáče, klidně z druhé ruky, potah může být na odpis, stačí, když konstrukce drží
@_Kaczenkaa_ Ahoj. Já mám Gesslein F6. K tomuhle kočáru není korba, jen vložná taška, ze které se dá potom udělat i nánožník. Když vyndáš tašku, máš sporták, polohovatelná záda i nohy. Kupovala jsem ho jako čtyřkolku s pěnovými koly, dostala jsem zdarma 2 kola otočná s aretací.
@Gladys jo, verano long je taky prozatim muj favorit - cenove super, velka korba, nafukovaci kola a otoracna kolecka s aretaci, ale jeste ho nemame
@_Kaczenkaa_ jinak zalezi na tvych prioritach:? kocarek do terenu - do drsnejsiho terenu jsou lepsi pevna ctyri kola (je to lepsi i na zimu), ale zase ve meste se s nim nadres a ovladatelnost je taky lepsi u kol s aretaci? cena? trojkombinace - vyuzijes nacvakavaci autosedacku ci ne (ja to nemela a nechybelo mi to - nejsem zastancem zkroucenych miminek hodiny v autosedacce, ale zase je to lepsi, ze nemusis dite prendavat do kocarku)? kolecka plast x nafukovaci - nafukovaci obcas pichnou ci se musi dofouknout, ale do vetsiho terenu nezbytnost… plast - lehci udrzba? dalsi kriteria - treba jako velikost nakupniho kosiku, velikost korbicky (dite na jare na konci zimy muze mit kratkou, kdyz nepotrebuje fusak ci je hodne malicke), vyska rukojeti, polohovani zadicek a nozicek, boudicka u sportaku, prehazovaci rukojet ci moznost sportaku po a proti smeru jizdy
no, je toho tolik, ze se jde z toho hlava kolem
Ahoj vidim, ze jsi z prahy, to bych preferovala co nejlehci, kvuli mhd..
mam concord fusion, nafukovaci kola sice nema, ale ma jen 11kg a unesu ho doted sama, kdyz je nejhur i s 9kg nakladem
jizdni vlastnosti perfektni, jen to neni mekka jizda v terenu, ale to je o kompromisu, rozhodne jsou horsi kocarky. viky milovala drncani
korba je prumer, ja k tomu mela od Jane z druhe ruky.. kocarek jsem taky kupovala rok stary za 6tisic a korbu za 3t..
jde na to nacvaknout s adaptery i autosedacka maxi cosi nebo cybex aton, obe suprove ![]()
k tomu mam do terenu mutsy urban rider po dvou detech, sluzbu v terenu udela ale do prahy je naprd, tezkej a nez nekam dojdu jsem vzdycky ufunena ![]()
za me klidne starsi ale kvalitni..
My máme 3-kombinaci,naf.kola,přední otočná s aretací, korbička 40×80,podvozek sice 10kg, ale jsem spokojena ![]()
@atominnka jo, na gesslein jsem taky koukala - ty kocarky vypadaji pekne a kvalitne, recenze na ne taky super, ale cenove je uplne asi jinde nez chce zakladatelka
Ahoj, kdyz chces tak ja ti prodam trojkombinaci, ktera vypada jako nova. Je po jednom diteti. Maxi Cosi Mura 4. Ma nafukovaci kolecka a mame i nahradni.
Hluboky kocar je fialkovy a sportak je cerveno-cerny. Autosedacka je cerveno-cerna.
Nejvic jsme pouzivali sportak.
Záleži kde budeš s kočárkem jezdit nejvíce, jestli ho budeš často skládat do auta, kdy se miminko narodí…
já osobně mám x-lander x-move. sice polská značka, ale jedna z těch lepších. trojkombinaci bych já osobně nechtěla, protože v nich většinou nebývají sedačky tak kvalitní. spíš bych se pídila jestli na kočárek pasují některé ty lepší např. Maxi cosi
@kajinkac No pokud bude kupovat novej, tak určitě jsme cenově jinde.. Poklud starší, tak myslím, že už by to šlo ![]()
Jak psaly holky, záleží na tvých mnoha dalších požadavcích. Že mám podvozek sám o sobě 10kg mě nevadí -nikde ho tahat nebudu. A jestli jsou v 3-kombinacích méně kvalitní autosedačky, tak doufám, že 1 za 14 dní, kdy tam malá bude - bude v pohodě ![]()
Ja bych si priste urcite poridla kocarek, ktery projde dverma vlaku ![]()
Nejdrive bych si ujasnila co od kocarku ocekavas a v jakem terenu se budes pohybovat. Kazde ma neco.
dvojkombinace - pro me dobre reseni, jen bych pro priste poradne zkoukla jak korbicku, tak sportovni verzi, ja jsem se zamerila na korbicku a se sportakem jsem na zacatku trochu bojovala a chtela koupit novy, nakonec jsem se nim ale szila. Vzit v uvahu, ze sportak vyuzijes delsi dobu. Na druhou stranu v korbe dite muze byt delsi dobu, do sedu by melo jit az samo sedi - sportovni verze by idelalne mela jit do lehu.
trojkombinace, za me nebrat, autosedacku bych vybirala podle ADAC testu, ale nektere kocarky maji vyhovujici autosedacky a nekdy se muez hodit moznost nacvaknout autosedacku na kocar a jet.
kola nafukovaci, plastova, gumova, tri nebo ctyri, otocna, neotocna, houpaci.
nafukovaci, ctyri neotocna se hodi do velkeho terenu, pole, lesy a tak. Ja osobne bych byla ve meste nestastna…
plastova nebo lepe gumova otocna na petniku se hodi do mesta, kocarek je perfektne ovlatelny, ale treba na snehu je problem.
u trojkolky a ctyrkoly je trochu rozdil ve stabilitee, u trojkolky na to dat obzvlast pozor. Nektere jsou stabilni vice, jine mene.
Vaha take zalezi kde budes jezdit a kde ho budes tahat, do mesta, pri cestouvani autem, radsi lehci. Do Prahy urcite lehky kocarek.
Kosik u me stezejni vec, hodi se na ruzne nakupy, ktere se nedelaji autem, kdyz chybi pliny, jedes na trh pro zeleninu, nebo jedes na delsi vylet a tahas deku a pod.
Pro inspiraci: ja mela prvni kocar hoco travel light. Zijeme ve meste, do lesa se dostanu zridka, snih moc nemame, vsude teda vytahy, autobusy jen bezbarierovy. Ma predni kola mensi, perfektne ovladatelne a stabilni - ocenila jsem pri nastupovani do autobusu, otocim se v krame. Auto nemame, nakup vozim v kocare - kocarek ma obri kos. Dite se narodilo na podzim, zimu travila jako miminko, nemusela jsem tolik resit velikost korby. Problem byl se sportakem, polohoval se jakoby v kloubu, tudiz nesel udelat klasicky leh, jen pololeh. Ale spat se v nem nakonec dalo. Jen to mezidobi bylo takovy pitomy. Kocarek je lehounkej.
cenove vychazi cca na 7000.
My jsme koupili uz x tydnu zpet Firkon Vario long. Sice jsem v nem jeste miminko nevozila (to az za 10 tydnu), ale cela rodina byla naprosto nadsena
pravda ze ale ten kosik pod kocarkem neni extra velky, ale to asi u vetsiny…
Ahoj, vím, že už je tu podobných diskuzí dost, ale nenašla jsem stejně, co jsem hledala… Jsem teprve 15+1, ale už teď přemýšlím jaký kočárek koupit - je lepší 3kombinace/2kombinace, nebo koupit hluboký zvlášť (jak velká by měla být korbička?), sporťák zvlášť atd.? Jsou lepší gumová kolečka, nebo plastová? Otočná nebo ne? A taky co se ceny týče, potřebuji co nejlevnější, ani nemusí být nový… Je nějaká značka, která je opravdu kvalitní a levná? Popř. poraďte nějaký obchod v Praze nebo bazar s kočárky…
No nemám totiž o kočárkách ani tucha… 

Je toho hodně, že jo?
Předem díky moc všem za jakoukoliv reakci…