Jaký koupit kočárek? 3 nebo 2kombinace?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
_Kaczenkaa_
1.8.12 16:57

Jaký koupit kočárek? Prosím, poraďte...

Ahoj, vím, že už je tu podobných diskuzí dost, ale nenašla jsem stejně, co jsem hledala… Jsem teprve 15+1, ale už teď přemýšlím jaký kočárek koupit - je lepší 3kombinace/2kombinace, nebo koupit hluboký zvlášť (jak velká by měla být korbička?), sporťák zvlášť atd.? Jsou lepší gumová kolečka, nebo plastová? Otočná nebo ne? A taky co se ceny týče, potřebuji co nejlevnější, ani nemusí být nový… Je nějaká značka, která je opravdu kvalitní a levná? Popř. poraďte nějaký obchod v Praze nebo bazar s kočárky…
Je toho hodně, že jo? :lol: No nemám totiž o kočárkách ani tucha… :nevim:
Předem díky moc všem za jakoukoliv reakci… :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
1.8.12 17:03

Za sebe kolečka otočná a nafukovací, korba minimálně 80cm vnitřní délky, váha maximálně 11kg (při splnění ostatních kritérií bych byla ochotná akceptovat 11,5kg :mrgreen: )
Teď jsme s holkama v měsíci stejného porodu řešili kočárky a jedna dávala odkaz na verano long, to se mi líbí, jen má dost malý košík.
Jinak si myslím, že je zbytečné mít sportovní konstrukci a na ni možnost nacvaknout autosedačku, zužuje to výběr sedaček, co se kompatibility týká a hlavně konstrukce sporťáku zabere v kufru prakticky to samé jako sporťák celý, mnohem lepší je mít pod autosedačku nějaké golfáče, klidně z druhé ruky, potah může být na odpis, stačí, když konstrukce drží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.8.12 17:11

@_Kaczenkaa_ Ahoj. Já mám Gesslein F6. K tomuhle kočáru není korba, jen vložná taška, ze které se dá potom udělat i nánožník. Když vyndáš tašku, máš sporták, polohovatelná záda i nohy. Kupovala jsem ho jako čtyřkolku s pěnovými koly, dostala jsem zdarma 2 kola otočná s aretací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
1.8.12 17:15

@Gladys jo, verano long je taky prozatim muj favorit - cenove super, velka korba, nafukovaci kola a otoracna kolecka s aretaci, ale jeste ho nemame
@_Kaczenkaa_ jinak zalezi na tvych prioritach:? kocarek do terenu - do drsnejsiho terenu jsou lepsi pevna ctyri kola (je to lepsi i na zimu), ale zase ve meste se s nim nadres a ovladatelnost je taky lepsi u kol s aretaci? cena? trojkombinace - vyuzijes nacvakavaci autosedacku ci ne (ja to nemela a nechybelo mi to - nejsem zastancem zkroucenych miminek hodiny v autosedacce, ale zase je to lepsi, ze nemusis dite prendavat do kocarku)? kolecka plast x nafukovaci - nafukovaci obcas pichnou ci se musi dofouknout, ale do vetsiho terenu nezbytnost… plast - lehci udrzba? dalsi kriteria - treba jako velikost nakupniho kosiku, velikost korbicky (dite na jare na konci zimy muze mit kratkou, kdyz nepotrebuje fusak ci je hodne malicke), vyska rukojeti, polohovani zadicek a nozicek, boudicka u sportaku, prehazovaci rukojet ci moznost sportaku po a proti smeru jizdy
no, je toho tolik, ze se jde z toho hlava kolem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
1.8.12 17:16

Ahoj vidim, ze jsi z prahy, to bych preferovala co nejlehci, kvuli mhd..
mam concord fusion, nafukovaci kola sice nema, ale ma jen 11kg a unesu ho doted sama, kdyz je nejhur i s 9kg nakladem :mrgreen: jizdni vlastnosti perfektni, jen to neni mekka jizda v terenu, ale to je o kompromisu, rozhodne jsou horsi kocarky. viky milovala drncani :P korba je prumer, ja k tomu mela od Jane z druhe ruky.. kocarek jsem taky kupovala rok stary za 6tisic a korbu za 3t..
jde na to nacvaknout s adaptery i autosedacka maxi cosi nebo cybex aton, obe suprove ;-)
k tomu mam do terenu mutsy urban rider po dvou detech, sluzbu v terenu udela ale do prahy je naprd, tezkej a nez nekam dojdu jsem vzdycky ufunena :-)

za me klidne starsi ale kvalitni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
1.8.12 17:16

My máme 3-kombinaci,naf.kola,přední otočná s aretací, korbička 40×80,podvozek sice 10kg, ale jsem spokojena :)

• Citovat
  • Upravit
687
1.8.12 17:17

@atominnka jo, na gesslein jsem taky koukala - ty kocarky vypadaji pekne a kvalitne, recenze na ne taky super, ale cenove je uplne asi jinde nez chce zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
1.8.12 17:18

Ahoj, kdyz chces tak ja ti prodam trojkombinaci, ktera vypada jako nova. Je po jednom diteti. Maxi Cosi Mura 4. Ma nafukovaci kolecka a mame i nahradni.
Hluboky kocar je fialkovy a sportak je cerveno-cerny. Autosedacka je cerveno-cerna.
Nejvic jsme pouzivali sportak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.8.12 17:23

Záleži kde budeš s kočárkem jezdit nejvíce, jestli ho budeš často skládat do auta, kdy se miminko narodí…

já osobně mám x-lander x-move. sice polská značka, ale jedna z těch lepších. trojkombinaci bych já osobně nechtěla, protože v nich většinou nebývají sedačky tak kvalitní. spíš bych se pídila jestli na kočárek pasují některé ty lepší např. Maxi cosi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.8.12 17:24

@kajinkac No pokud bude kupovat novej, tak určitě jsme cenově jinde.. Poklud starší, tak myslím, že už by to šlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
1.8.12 17:39

Jak psaly holky, záleží na tvých mnoha dalších požadavcích. Že mám podvozek sám o sobě 10kg mě nevadí -nikde ho tahat nebudu. A jestli jsou v 3-kombinacích méně kvalitní autosedačky, tak doufám, že 1 za 14 dní, kdy tam malá bude - bude v pohodě :)

• Citovat
  • Upravit
1657
1.8.12 18:14

Ja bych si priste urcite poridla kocarek, ktery projde dverma vlaku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.8.12 18:30

Nejdrive bych si ujasnila co od kocarku ocekavas a v jakem terenu se budes pohybovat. Kazde ma neco.

dvojkombinace - pro me dobre reseni, jen bych pro priste poradne zkoukla jak korbicku, tak sportovni verzi, ja jsem se zamerila na korbicku a se sportakem jsem na zacatku trochu bojovala a chtela koupit novy, nakonec jsem se nim ale szila. Vzit v uvahu, ze sportak vyuzijes delsi dobu. Na druhou stranu v korbe dite muze byt delsi dobu, do sedu by melo jit az samo sedi - sportovni verze by idelalne mela jit do lehu.

trojkombinace, za me nebrat, autosedacku bych vybirala podle ADAC testu, ale nektere kocarky maji vyhovujici autosedacky a nekdy se muez hodit moznost nacvaknout autosedacku na kocar a jet.

kola nafukovaci, plastova, gumova, tri nebo ctyri, otocna, neotocna, houpaci.

nafukovaci, ctyri neotocna se hodi do velkeho terenu, pole, lesy a tak. Ja osobne bych byla ve meste nestastna…

plastova nebo lepe gumova otocna na petniku se hodi do mesta, kocarek je perfektne ovlatelny, ale treba na snehu je problem.

u trojkolky a ctyrkoly je trochu rozdil ve stabilitee, u trojkolky na to dat obzvlast pozor. Nektere jsou stabilni vice, jine mene.

Vaha take zalezi kde budes jezdit a kde ho budes tahat, do mesta, pri cestouvani autem, radsi lehci. Do Prahy urcite lehky kocarek.

Kosik u me stezejni vec, hodi se na ruzne nakupy, ktere se nedelaji autem, kdyz chybi pliny, jedes na trh pro zeleninu, nebo jedes na delsi vylet a tahas deku a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
1.8.12 18:35

Pro inspiraci: ja mela prvni kocar hoco travel light. Zijeme ve meste, do lesa se dostanu zridka, snih moc nemame, vsude teda vytahy, autobusy jen bezbarierovy. Ma predni kola mensi, perfektne ovladatelne a stabilni - ocenila jsem pri nastupovani do autobusu, otocim se v krame. Auto nemame, nakup vozim v kocare - kocarek ma obri kos. Dite se narodilo na podzim, zimu travila jako miminko, nemusela jsem tolik resit velikost korby. Problem byl se sportakem, polohoval se jakoby v kloubu, tudiz nesel udelat klasicky leh, jen pololeh. Ale spat se v nem nakonec dalo. Jen to mezidobi bylo takovy pitomy. Kocarek je lehounkej.

cenove vychazi cca na 7000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
1.8.12 18:38

My jsme koupili uz x tydnu zpet Firkon Vario long. Sice jsem v nem jeste miminko nevozila (to az za 10 tydnu), ale cela rodina byla naprosto nadsena :-) pravda ze ale ten kosik pod kocarkem neni extra velky, ale to asi u vetsiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí