Ježdění v kočárku na bříšku

875
1.8.12 07:04

Ježdění v kočárku na bříšku

Ahoj, mám dotaz ohledně naší malé, které je 7m. Malá jezdí jen v kočárku na bříšku aby měla výhled(máme odstranitelnou zadní část kde zůstane jen sítka), na zádech jí to prostě nebaví a to už nějakou dobu tak jezdíme. Jenže mi bylo řečeno, že jí tím mohu způsobit kýlu od toho drncání na bříšku… tak ted nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
1.8.12 07:08

Taky jsem takhle s dětmi jezdila, o kýle mi nikdo nic neříkal, tak nevím co je na tom pravdy :think: ale jezdily jsme takhle cca od půl roku až než začali sedět(asi do 9m) a jsou v pořádku oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
1.8.12 07:10

@lulushka malá tak jezdí tak od 4m, a prostě posazovat jí nebudu když to sama neumí, jak to dělají někteří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
1.8.12 07:11

My tiež takto jazdíme, ale o tom, že by to malo spôsobovať kýlu som nepočula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
1.8.12 07:15

A s tým sedením - mala ešte nesedí, ale našťastie máme polohovaciu korbičku, ináč by ju to v leže nebavilo. Práve preto ju dávame na bruško, striedame polohy, vtedy je spokojná. Korbička jej však začína byť malá, tak uvažujem, že tento mesiac už pôjde do sporťáku (taktiež polohovateľný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raaduska
1.8.12 07:22

Já se skoro 8 měsíčním prckem taky jezdím na bříšku, jinak ji to moc nebaví. A kde jsi slyšela, že to není dobré? No myslím, že pokud nebudem jezit po nějakých extra hrbech, tak je to určo lepší než mimča posadit. A jsou na čerstvém vzduchu, spokojené, tak proč ne. Navíc kdoví, jak je to s tou kýlou, to se mi moc nezdá..

• Citovat
  • Upravit
731
1.8.12 07:26

To vypadá zas na nějaký „babský“ rozum. Jezdi, jak to malé vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
1.8.12 07:30

Jedna ženská nám to říkala, tak se ptám pro jistotu, taky mě to připadlo jako blbost ale nějak mi to nedalo se nezeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
1.8.12 07:31

@sibi přesně tak, až si sedne sama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.8.12 07:33

Však to je ok, je lepší se zeptat, než pak řešit průšvih. Mne jen občas zůstává rozum stát, co jsou schopné „zasloužilé“ matky s odrostlými dětmi nebo vnoučaty vypustit za pokyny a předsudky 8o
My jsme dělali to samé, jakmile začal brouček plnohodnotně pást koníčky, na zádech už ho také nic neudrželo…
Ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
1.8.12 07:37

Určitě nee! Malá kýlu měla a bylo to ze řvání a vztekání se, určitě ne z ležení na bříšku :kytka: Jen jí tak voz, když se jí to líbí, lepší než jí posadit, když to ještě neumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
1.8.12 07:43

Náš mladší také ležet nebo nedejbože sedět nevydrží, musí na břicho nebo klečet. Nejdřív jsem s tím měl problém, ale už jsem si na našeho „starostu“ zvykl. Dáme mu kšíry a jedeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
1.8.12 08:03

My tak taky jezdíme cca od půl roku, malý by na zádech nevydržel ani vteřinku. A asi od necelých 7mi měsíců, kdy se začal sám posazovat, už ani na tom bříšku dlouho nevydrží. Poslední dobou v kočárku nejradši stojí a drží se stříšky :D A nebo vymýšlí jiné krkolomné polohy, takže je to s ním zážitek. Kšíry to jistí :) Taky na poloze v kočárku na bříšku nevidím nic špatného, a o kýle jsem tedy ještě neslyšela :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Billi
1.8.12 08:13

Malý tak jazdil od 4 do 6,5 měsíce, kdy si sedl. Pak jezdil chvíli na kolenou a střídal to se sezením a i dokonce dál ležel na bříšku. Viděla nás i doktorka a nikdy nám nic neřekla.

• Citovat
  • Upravit
7932
1.8.12 08:14

Já jsem tak sice dceru nevozila, ale moje mamka mi řekla, že mě v kočárku vozila na břiše téměř od narození :lol: v té době se ležení na břiše ještě nespojovalo se SIDS, takže já prý byla na břiše hodně často, i jsem tak spala - prý jsem tak byla spokojenější :lol:

jo a kýlu jsem fakt nikdy neměla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4