Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám dotaz ohledně naší malé, které je 7m. Malá jezdí jen v kočárku na bříšku aby měla výhled(máme odstranitelnou zadní část kde zůstane jen sítka), na zádech jí to prostě nebaví a to už nějakou dobu tak jezdíme. Jenže mi bylo řečeno, že jí tím mohu způsobit kýlu od toho drncání na bříšku… tak ted nevím ![]()
Taky jsem takhle s dětmi jezdila, o kýle mi nikdo nic neříkal, tak nevím co je na tom pravdy
ale jezdily jsme takhle cca od půl roku až než začali sedět(asi do 9m) a jsou v pořádku oba.
@lulushka malá tak jezdí tak od 4m, a prostě posazovat jí nebudu když to sama neumí, jak to dělají někteří
My tiež takto jazdíme, ale o tom, že by to malo spôsobovať kýlu som nepočula.
A s tým sedením - mala ešte nesedí, ale našťastie máme polohovaciu korbičku, ináč by ju to v leže nebavilo. Práve preto ju dávame na bruško, striedame polohy, vtedy je spokojná. Korbička jej však začína byť malá, tak uvažujem, že tento mesiac už pôjde do sporťáku (taktiež polohovateľný).
Já se skoro 8 měsíčním prckem taky jezdím na bříšku, jinak ji to moc nebaví. A kde jsi slyšela, že to není dobré? No myslím, že pokud nebudem jezit po nějakých extra hrbech, tak je to určo lepší než mimča posadit. A jsou na čerstvém vzduchu, spokojené, tak proč ne. Navíc kdoví, jak je to s tou kýlou, to se mi moc nezdá..
To vypadá zas na nějaký „babský“ rozum. Jezdi, jak to malé vyhovuje…
Jedna ženská nám to říkala, tak se ptám pro jistotu, taky mě to připadlo jako blbost ale nějak mi to nedalo se nezeptat
Však to je ok, je lepší se zeptat, než pak řešit průšvih. Mne jen občas zůstává rozum stát, co jsou schopné „zasloužilé“ matky s odrostlými dětmi nebo vnoučaty vypustit za pokyny a předsudky ![]()
My jsme dělali to samé, jakmile začal brouček plnohodnotně pást koníčky, na zádech už ho také nic neudrželo…
Ať se daří ![]()
Určitě nee! Malá kýlu měla a bylo to ze řvání a vztekání se, určitě ne z ležení na bříšku
Jen jí tak voz, když se jí to líbí, lepší než jí posadit, když to ještě neumí
Náš mladší také ležet nebo nedejbože sedět nevydrží, musí na břicho nebo klečet. Nejdřív jsem s tím měl problém, ale už jsem si na našeho „starostu“ zvykl. Dáme mu kšíry a jedeme…
My tak taky jezdíme cca od půl roku, malý by na zádech nevydržel ani vteřinku. A asi od necelých 7mi měsíců, kdy se začal sám posazovat, už ani na tom bříšku dlouho nevydrží. Poslední dobou v kočárku nejradši stojí a drží se stříšky
A nebo vymýšlí jiné krkolomné polohy, takže je to s ním zážitek. Kšíry to jistí
Taky na poloze v kočárku na bříšku nevidím nic špatného, a o kýle jsem tedy ještě neslyšela ![]()
Malý tak jazdil od 4 do 6,5 měsíce, kdy si sedl. Pak jezdil chvíli na kolenou a střídal to se sezením a i dokonce dál ležel na bříšku. Viděla nás i doktorka a nikdy nám nic neřekla.
Já jsem tak sice dceru nevozila, ale moje mamka mi řekla, že mě v kočárku vozila na břiše téměř od narození
v té době se ležení na břiše ještě nespojovalo se SIDS, takže já prý byla na břiše hodně často, i jsem tak spala - prý jsem tak byla spokojenější ![]()
jo a kýlu jsem fakt nikdy neměla ![]()