Jaký krém do mrazu a slunka?

1209
13.2.09 18:56

Jaký krém do mrazu a slunka?

Ahoj, čím mažete dětičky, když mrzne a praží slunko jako například včera? Když jsme šly včera ven, tak jsem T. namazala krémem do mrazu, sice neomrzla, ale zato jsem ji trochu připekla (nic dramatického - za dvě hodinky zbělala :roll: ) Teď nevím, jestli ji mám mazat krémem do mrazu nebo s UV filtrem nebo obojím. Možná se vyrábí krém kombinovaný, ale na ten jsem zatím nenarazila.

Předpověď počasí jsem nesledovala, tak bude možná můj dotaz „mimo mísu“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2724
13.2.09 19:50

Dobrá otázka, tuhle sezónu se zabývám sledováním rozdílů u jednotlivých krémů „do mrazu a proti větru“ v působení na mé dvě děti s poměrně citlivou pokožkou obličeje (2 a 3,5 roku, žádná diagnostikovaná dermatóza) metodou „na vlastní kůži“.
S UV faktorem si v našem podnebném pásmu nedělám hlavu (do hor s řidším vzduchem s dětmi v zimě nejezdím, fototyp jsme 3-4), srovnávám čistě ochrannou funkci vzhledem k ceně.
Slepý pokus bez ošetření dopadl stejně jako namazání běžným pleťovým krémem tj. s obsahem vody, pokožka zrudla, popraskala a museli jsme léčit.
Loni osvědčený Babylove z DM (40 kč za 75ml) už se nedprodává, ale všechny dále uvedené krémy fungují stejně tj. po namazání a dvouhodinovém pobytu v běžné zimě do -10st. C kůže zčervenala, po návratu do tepla se do 1 hod uklidnila bez poškození: Hipp Intensiv-Creme Wind&Wetter (70 Kč/50ml); Astrid Batole ochranný pleťový krém wind&wetter (50kč/75ml) a Alpa Batole s olivovým olejem (50kč/75ml).
Další pokusy s luxusnějšími značkami nejsou pro nás nutné, nejvíc nám voní „s rybičkou“ (Alpa).
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.2.09 22:23

Ahojky, mě někdo doporučil krém Bubchen Wind&Wetter , koupila jsem a nemám pocit, že by byl nějaký problém, takže asi funguje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
13.2.09 23:10

Nedám dopustit na san aktiv od Justu:
http://www.just.cz/…_more/k5172/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.2.09 10:42

Ahoj, ja mazu Cold Creme od Avene, ale Domca mel AE, tak jsem chtela neco pro citlivou pokozku alergika. Je super :wink: Ale zadny UV nema..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
14.2.09 19:08

Ahoj, Nikolao ten krém od Bubchenu používáme taky, taky nám vyhovuje, vlastně jsme ho používaly už minulou zimu. Teď jenom kdyby Bubchen vyráběl Wind&Wetter&Sun :P

…třeba ještě někdo poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
14.2.09 19:30

TAky mazu cold creme od Avene, mam ho pro sebe, al eje i na mimca, a hlavne je super do zimy- ja trpim na liseje a po nem se fakt nedelaji.

pak jeste dodelavame i Bubchen wind and weter, taky Ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast