Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, čím mažete dětičky, když mrzne a praží slunko jako například včera? Když jsme šly včera ven, tak jsem T. namazala krémem do mrazu, sice neomrzla, ale zato jsem ji trochu připekla (nic dramatického - za dvě hodinky zbělala
) Teď nevím, jestli ji mám mazat krémem do mrazu nebo s UV filtrem nebo obojím. Možná se vyrábí krém kombinovaný, ale na ten jsem zatím nenarazila.
Předpověď počasí jsem nesledovala, tak bude možná můj dotaz „mimo mísu“ ![]()
Dobrá otázka, tuhle sezónu se zabývám sledováním rozdílů u jednotlivých krémů „do mrazu a proti větru“ v působení na mé dvě děti s poměrně citlivou pokožkou obličeje (2 a 3,5 roku, žádná diagnostikovaná dermatóza) metodou „na vlastní kůži“.
S UV faktorem si v našem podnebném pásmu nedělám hlavu (do hor s řidším vzduchem s dětmi v zimě nejezdím, fototyp jsme 3-4), srovnávám čistě ochrannou funkci vzhledem k ceně.
Slepý pokus bez ošetření dopadl stejně jako namazání běžným pleťovým krémem tj. s obsahem vody, pokožka zrudla, popraskala a museli jsme léčit.
Loni osvědčený Babylove z DM (40 kč za 75ml) už se nedprodává, ale všechny dále uvedené krémy fungují stejně tj. po namazání a dvouhodinovém pobytu v běžné zimě do -10st. C kůže zčervenala, po návratu do tepla se do 1 hod uklidnila bez poškození: Hipp Intensiv-Creme Wind&Wetter (70 Kč/50ml); Astrid Batole ochranný pleťový krém wind&wetter (50kč/75ml) a Alpa Batole s olivovým olejem (50kč/75ml).
Další pokusy s luxusnějšími značkami nejsou pro nás nutné, nejvíc nám voní „s rybičkou“ (Alpa).
Bára
Ahojky, mě někdo doporučil krém Bubchen Wind&Wetter , koupila jsem a nemám pocit, že by byl nějaký problém, takže asi funguje ![]()
Nedám dopustit na san aktiv od Justu:
http://www.just.cz/…_more/k5172/
Ahoj, ja mazu Cold Creme od Avene, ale Domca mel AE, tak jsem chtela neco pro citlivou pokozku alergika. Je super
Ale zadny UV nema..
Ahoj, Nikolao ten krém od Bubchenu používáme taky, taky nám vyhovuje, vlastně jsme ho používaly už minulou zimu. Teď jenom kdyby Bubchen vyráběl Wind&Wetter&Sun ![]()
…třeba ještě někdo poradí
TAky mazu cold creme od Avene, mam ho pro sebe, al eje i na mimca, a hlavne je super do zimy- ja trpim na liseje a po nem se fakt nedelaji.
pak jeste dodelavame i Bubchen wind and weter, taky Ok