Jaký krém na dort?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
11.2.17 13:05
@emimka20 píše:
@Frozie_F děkuju moc za radu! :) my želatinu jako takovou moc nemusíme. Do krému ji tedy, pokud to nebude dost tuhé, dám. Ale na vrch bych právě radši dala jen to ovoce, budu to zdobit až zítra těsně před oslavou, ale stejně, rychlost hnědnutí banánů je nekompromisní :D tak kdyby se tu našel někdo kdo má zkušenost s tím citronem, budu ráda. Pokud by to ale bylo potom nakyslé, budu muset stejně dát želatinu.. :)

Nemusíš dávat vrstvu želatiny, prodává se i taková jemnější, řidší, kterou se ovoce jen potře, aby bylo lesklé a nehnědlo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
11.2.17 13:09

@radkka já znám želatinu jen v tom málem pytlíčku jak se rozmíchá ve vodě..? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
11.2.17 13:14
@emimka20 píše:
@radkka já znám želatinu jen v tom málem pytlíčku jak se rozmíchá ve vodě..? :nevim:

To samozřejmě ano, ale je jich více druhů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.2.17 13:14

Do krému želatinový ztužovač od Dr. oetkera a banány potřít štětečkem rozpuštěnou želatinou podle návodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
11.2.17 13:21

Děkuju Vám všem za rady. Nechala jsem to na poslední chvíli a teď tu šílím.. :D použiji tedy želatinu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
11.11.20 15:24

Ahoj holky,

poradíte některé osvědčený krém na dort. Budu dávat dovnitř i nahoru a na to budu pokládat podkladovou hmotu! Internet je sice plný receptů, ale ráda bych něco osvědčeného a s postupem do detailů :D S potahovkou nemám moc zkušeností, vždy jsem dělala klasický máslový krém ale do toho se mi nechce… a bohužel už nemám ani čas vyzkoušet na nečisto :D V hlavě mám něco ve stylu mascarpone + tvaroh, ale poměr a jestli něčím i ztužit nevím.

Děkuji za rady všem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.11.20 15:32

@Kotatko03 tyjo na tvarohovym kremu se ti potahovka rozblemca, to chce ten maslovej aspon pod tu hmotu, dovnitř dej klidne nakej tvarohovej. Ja delam krem z tvarohu, smetany na slehani (vyslehane), cukru a ztuzuju to takovym tim instantim pudinkem (tusim ole se to jmenuje). Presny pomer bych musela jit kouknout do kucharky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
11.11.20 16:11

Pokud chceš potahovat tak jedině máslový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
11.11.20 16:30

@Kotatko03

Když budeš potahovat, musíš použít jedině máslový krém.
Jestli chceš jiný krém, nemůžeš použít potahovku.
Nebo - můžeš použít dovnitř jakýkoli jiný krém, ale pod potahovku musíš dát krém máslový, takže budeš dělat krémy dva.
Tak to bohužel je.
Když dáš pod potahovku jiný krém než máslový, potahovka se ti rozteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
11.11.20 17:27

Holky super, děkuji moc, přesně tyto rady mi pomohly. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
11.11.20 17:56

@Whitedog @Kriss Tina Holky ještě se zeptám, toho máslového krému na vršek stačí tenká vrstva? jenom na „spojení“? Děkuji moc…už teď z toho mám vítr :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.11.20 17:59

@Kotatko03 staci trochu, jenom aby nebyla ta hmota primo na tom tvarohovym kremu. Hlavne ten maslovej dej i na boky, nejen vrsek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
11.11.20 20:05

@Kotatko03

Ano, všude, kde bude potahovka, musí pod ní být máslový krém. Tenká vrstva stačí.
Neboooj :-) v podstatě vše se dá nějak opravit a určitě se po něm brzy jen zapráší ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
11.11.20 20:19
@Whitedog píše:
@Kotatko03Ano, všude, kde bude potahovka, musí pod ní být máslový krém. Tenká vrstva stačí.
Neboooj :-) v podstatě vše se dá nějak opravit a určitě se po něm brzy jen zapráší ;-)

No, snad to dám. Půl roku tu žiju v klidu, jak dort objednám a budu mít klid a ona zrada, jdu do toho sama. Snad bude dcerka spokojená :D Udělám tedy nakonec klasický piškot, dovnitř mascarpone a ovoce, nechám přes noc zatuhnout a ráno obmažu celý máslovým krémem a dám potahovku. Objednala jsem si nějakou rovnou vyválenou, tak snad to klapne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
11.11.20 20:49

@Kotatko03

Neboj, já s dorty začala před 2 lety a teď bych se s nimi snad mohla i živit ;-)
Loni pro malýho 3D traktor, letos bude dinosaurus.
Ono to překvapivě není tak těžké a leccos se dá zachránit. Chce to jen čas a prostor. Což je s malými dětmi ten největší problém :-)
Já dělám vanilkový máslový krém a do vrstvy krému dávám vrstvu mražených maliny - to je absolutní bomba. Sladko-kyselé, vanilkovo-malinové - pecka!
A mrkni na youtube - tam se toho naučíš hrozně moc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí