Netradiční pečené kuře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
134
9.10.15 12:10

Netradiční pečené kuře

Ahoj holky :)
potřebovala bych radu.. budu zítra dělat pečené kuře ale už mě tak nějak omrzelo na klasický způsob (tzn. olej nebo máslo, nějaký to grilovací koření ).. chtěla bych se zeptat, jestli neznáte nějaký netradiční recept na pečené kuře? :) Díky moc! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
9.10.15 12:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
9.10.15 12:16

Ahojky, už léta děláme Tondovo kuře, stačí hodit do vyhledávače, např:

http://www.toprecepty.cz/…y-bohdalove/

Je to na zelenině, potřené medem, citrónem a kečupem, posypané provensálským kořením. Jsou různé obměny receptu, ale základ je hodit kuře na nakrájenou kořenovou zeleninu, je to mňamka, jíme s brambory, rýží atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
9.10.15 12:18

Teda, obojí vypadá dobře, jen se bojím, aby to přítel jedl.. Nemá rád maso na sladko a zelenině moc nefandí.. :D Je složité vymýšlet mu jídla.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PID
726
9.10.15 12:20

@Terez.nnkbff
My treba mame radi kure s nadivkou.
Anebo kure polozit naplacato (nebo rozporcovat) a upect spolu s bramborami a zeleninou (mrkev, cibule, cesnek, atd). Recept byl v Albert magazinu a bylo to moc dobre.
Taky tam byl recept na kure nakladane v soli, ale to jsem jeste nezkousela.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59349

@Terez.nnkbff já to většinou peču rovnou s bramborama- olej ani máslo nepřidávam, koření dle chuti- sůl, kmín, papriku, někdy i kari a dělala jsem i tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?… ale my děláme pečená hlavně stehna ale na plechovce bylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893

Ja nekdy delam kure na zeli, rozpulim ho, dam do pekacku kysany zeli, na to kure.Nebo kure na slanine.Nebo s divokym korenim a k tomu ryze.Nebo pect na korenove zelenine.Tech moznosti je spousta.Jo jeste na cesneku, hodne cesneku, zalit smetanou, pect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
9.10.15 12:21

@Terez.nnkbff tak já dneska dělala kuře na zelí s rajčaty a parádní :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21893
9.10.15 12:22

Jo jeste indicke kure, udelat marinadu z jogurtu, do toho nejake indicke koreni, ja pouzivam rada garam masala, naporcovat kure, dat na par hodin nebo pres noc do marinady, pak upect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
9.10.15 12:30

Pamatuju si, že na zelí ho dělal můj táta, vždycky ještě šlehačku tam dával a k tomu vařený brambory.. mňamka.. na to bych úplně zapomněla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
9.10.15 12:30

Třeba kuře na cibuli a šlehačce je super, nebo kuře kanada :) recept je zde http://www.recepty.cz/…anada-149450 - ale peču ho jinak - vždy vcelku. Nejprve dám péct kuře v celku, jen pokladené plátky másla. Až zrůžoví, tak se poleje tou omáčkou (musí být provařená aspoň 10 minut, to taky v receptu není. a citron a česnek až po provaření). No a pak se už jen dopeče a podává se to s rýží a je to super a poměrně nezvyklé. A sladké to určo není:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11808
9.10.15 12:32
@Terez.nnkbff píše:
Pamatuju si, že na zelí ho dělal můj táta, vždycky ještě šlehačku tam dával a k tomu vařený brambory.. mňamka.. na to bych úplně zapomněla :)

jj to je taky moc dobré :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510

Dělávám to podobně jako @Markéta80 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Mě chutná naražený na plechovce piva. normálně jsme takřka abstinent, ale kvůli tomu kuřeti občas plechovku koupím..je pak krásně vláčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.10.15 12:46

Ja delam casto na medu, pak na jabkach anebo na zeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí