Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My děláme kuře nadívané kysaným zelím, s bramborovým knedlíkem. Zelí je krásně křehké.
Kolegyně z práce dělá super grilované kuře tak, že ho jen osolí, mírně osype např. paprikou, příp. kmínem. Podleje vodou a trochu másla a cca v polovině pečení nasype do té „vody“ jednu moravanku.
Jako luxus
Voní to, chutná to, je to MÍRNĚ pikantní od té zeleniny, zeleninka je také skvělá.
Na čočce.
Opravdu je to výborné a přidávají si i zapřísáhlí odpůrci luštěnin.
@loves hm, odcházím testovat Kanadu.
Jeden čas jsem milovala Jordánské kuře http://www.recepty.cz/…ke-kure-8719, teď bych minimálně dala místo kečupu protlak ![]()
Delame kure podle Vanka. Dovnitr svazek cerstvych bylinek (tymian, petrzel, libecek davam), pod kuzi na prsa a stehna platek masla, platek masla davam i dovnitr. Nasolit zevnitr i zvenku (relativne dost) a pak dam do trouby na mrizku, pod to pekac s trochou vody, do toho pak okapava ta stava (hlidat, aby se vsechna nevyparila, kdyztak podlejt vic). No a pece se tak hodinu na 160. Je fakt luxusni. Jak je cele vevzduchu, tak je krasne krupavy ze vsech stran.
@Knihomyš Tak doufám, že bude chutnat:) kečup běžně také nepoužívám, ale jak se ta omáčka provaří, tak ani není poznat, že tam je:) Jordánské kuře vypadá též dobře, to někdy zkusím:)
Holky, my děláme tohle na křidýlka, nevím, zda by to bylo dobré na celé kuře: 3 PL oleje, 6 PL kečupu (používám dětský Otmánek), 1 PL medu, 1 PL sójové omáčky, 2 stroužky česneku (klidně i 1), cibule (půlka na jemno a půlka na tenké půlměsíčky), špetka soli, špetka pepře, trocha majoránky, tymiánu, oregána (to kolikrát nemám, může se vynechat), 1/2 Kl ml. skořice a na špičku KL chilli mletého. Naložím křídla, podle množství křídel i zvdojím množství marinády, přes noc uležet, pak peču v troubě. Trochu přiměřeně podliju, peču i hodinu a půl, ke konci to má tendenci se přichytávat, tak pořád hlídám a polévám výpekem ty křídla. Recept je z časáku před mnoha lety, od Aleše Valenty a jeho manželky, když byli v Kanadě. Pardon za anonym, je to oblíbený recept, co jsem dala rodině, tak ať mi neodhalí nick.
Děkuji.
@Anonymní píše:
Holky, my děláme tohle na křidýlka, nevím, zda by to bylo dobré na celé kuře: 3 PL oleje, 6 PL kečupu (používám dětský Otmánek), 1 PL medu, 1 PL sójové omáčky, 2 stroužky česneku (klidně i 1), cibule (půlka na jemno a půlka na tenké půlměsíčky), špetka soli, špetka pepře, trocha majoránky, tymiánu, oregána (to kolikrát nemám, může se vynechat), 1/2 Kl ml. skořice a na špičku KL chilli mletého. Naložím křídla, podle množství křídel i zvdojím množství marinády, přes noc uležet, pak peču v troubě. Trochu přiměřeně podliju, peču i hodinu a půl, ke konci to má tendenci se přichytávat, tak pořád hlídám a polévám výpekem ty křídla. Recept je z časáku před mnoha lety, od Aleše Valenty a jeho manželky, když byli v Kanadě. Pardon za anonym, je to oblíbený recept, co jsem dala rodině, tak ať mi neodhalí nick.Děkuji.
Tak to s nickem mě pobavilo ![]()
@PID píše:
@Terez.nnkbff
My treba mame radi kure s nadivkou.
Anebo kure polozit naplacato (nebo rozporcovat) a upect spolu s bramborami a zeleninou (mrkev, cibule, cesnek, atd). Recept byl v Albert magazinu a bylo to moc dobre.
Taky tam byl recept na kure nakladane v soli, ale to jsem jeste nezkousela.
To také dělám - naporcuji kuře které jen osolím a okmínuju a vložím do pekáče, kde mám smíchané brambůrky ve slupce (či rozčtvrtím větší), silnější kolečka mrkve, česnek ve slupce a cibuli. Trochu oleje, másla a sypu italským kořením Kotányi z mlýnku - je to moc dobré a máme to k večeři a pak ještě další dva dny k obědu
Rychlovka…
Ahoj holky viděla jsem teď v obchodě takové mini kuřátko. Nemáte s ním zkušenosti? Pracuje se s ním stejně jako s klasických kuřetem?
Často peču kuř. paličky (vše v jednom pekáči)k tomu oloupane brambory, nakrajene na měsíčky, chery rajčata, slanina, česnek(neoloupane měsíčky),vše posolit, provensalske koreni, šalvěj(nejlépe susena ze zahrady),olivový olej, na kuře ještě troška grilovacího koreni na kuře. Vše promíchat a dát péct, nejdříve pod alobalem a pak bez něj…je to uuuuuuzasny ![]()
@malinika píše:
Na čočce.Opravdu je to výborné a přidávají si i zapřísáhlí odpůrci luštěnin.
To mě zaujalo, dala jsem si předsevzetí naučit se vařit a jíst luštěniny, aby na to syn ve školce nekoukal jako puk, ale naučil se je jíst už z domova, tak moc prosím o recept.
Tak se dneska pustím do kuře na zelí se šlehačkou, jak jsem si na to vzpomněla tak jsem na to dostala chuť ![]()
@loves tož jsem upekla soft verzi s protlakem a bez chilli a odevzdala hlídačům svého dítěte (místo mzdy, oni peníze nechtěj) - zbytky nevrátili, tak asi chutnalo ![]()
Pokud přežijí o zítřka, zkusím to někdy uvařit i nám.
Holky, super je ještě Kuře na bábě http://www.toprecepty.cz/…ure-na-babe/
Opravdu moc dobré, vhodné i pro odpůrce zeleniny ![]()