Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
potřebuji radu ohledně zpracování hovězího masa pro tříletého syna. Syn je od malička „plivající“ dítě. S kuřecím a vepřovým už tak velký problém není, ale hovězí prostě žmoulá a pak plivne. Kupuju většinou svíčkovou, často rošťěnou právě aby maso nebylo tuhé). Vařím klasicky v tlakovém hrnci, často omáčky..rajskou, svíčkovou, nebo i na zelenině. Vždy stejný průběh..omáčku sní a moc mu chutná, maso plive. Nemyslím, že vařím špatně, maso je měkké, mně i manželovi chutná
Máte někdo nějaký fígl jak na to, aby jej jedlo i dítě?
Já to v tom papiňáku nechám déle, až se to rozpadne fakt na kousíčky, zamíchám do omáčky a je to
@Amalthea já právě taky vařím hodně dlouho, maso už se taky vždycky rozpadá a on stejně to pak v té puse nějak „vytřídí“ ![]()
Mala mela problem s kousky celkove a tak kdyz uz skoro normalne jedla, tak jsem delala masove koule z mleteho masa a nebyl problem. Ale to ji bylo rok a pul…ted ji maso normalne. Zkusila bych ve forme mleteho…
Mám s malou stejnej problém, větší kus masa mi prostě nesní… vyžvejká a vyplivne
Krájím jí ho na pidi kousíčky a pak zamíchám do omáčky, většinou to projde ![]()
@benetka jo, jo, mleté dělávám, většinou sekanou a tak, ale tak zas to nemůžu pořád. ![]()
@ousk1 já bych mu to tam rozmixovala
na druhou stranu není přece nutné aby jedl všechny druhy masa. Možná mu prostě nechutná. Já jsem vysloveně omáčková a masu taky moc nedám. Syn je po mě a většinou kolem masa kličkuje, dcera je zase masová a neustále nám čumí do talíře jestl je to maso už k mání…
Pokud dítě jinak jí normálně tak bych o asi nechala a maso co nechce mu nedávala
@ousk1 píše:
@benetka jo, jo, mleté dělávám, většinou sekanou a tak, ale tak zas to nemůžu pořád.
Nemyslim sekanou, normalne udelat si koule, ja delavam z mixu veprove a hovezi, vzdy cerstve umlete u reznika, pak si doma nadelam kulicky a zamrazim a vzdy pak vyndavam a davam do omacek treba…Teda delavala jsem to kdyz byla mala mala
, ted uz takove obstrukce nedelam a uvarim maso v celku ![]()
@ousk1 píše:
@benetka jo, jo, mleté dělávám, většinou sekanou a tak, ale tak zas to nemůžu pořád.
Tak pro kluka to maso umel, orestuj na pánvi a dej do té omáčky, ne? Trochu invence, matko! ![]()
@paola white mixovat už fakt néé
já právě myslím, že mu i chutná, že je tam jen ten problém, že to hovězí je prostě tužší, no. Tak prostě pojede jen na těch omáčkách ![]()
A já si myslím, že středoevropské dítě, které nejí hovězí, neutrpí žádnou újmu, bych se na to řešení vyprd/a. ![]()
@benetka hm, to by šlo, díky!
mrazila jsi to syrové? a pak vařila až v těch omáčkách?
@Talitha přesně, bez hovězího se dá krásně žít
mimo to hovězí je na trávení snad nejhorší takže mu i ulevíš ![]()
@Talitha
no jo no, když já furt žiju v tom, že hovězí je nej…lepší než kuřecí a vepřové…králíka třeba máme jen občas..