Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@ousk1 a kdyz mu to maso tam uplne nasekas na padrt, aby nebyly znat kousky? No asi uz jsi to zkousela..No ale kdyz se vyvar poctive tahne, tak se tam ty ziviny vyvari, zas bych to nelamala pres koleno, urcite z toho neonemocni, kdyz nerad hovezi.
Zkus tu hasi nebo jak psaly holky, udelat bolonskou z mleteho, to ma rado snad kazde dite ![]()
@Eemii Haši zkusím
já to nehrotím, jen se vždy tak snažím a „blééé“ ![]()
@ousk1 Mlýnek je fakt dobrá investice, já teda kupuju maso většinou v Globusu, řezníka k dispozici nemám (teda všude jsou pobočky Zemana, ale to asi nebude takové to klasické „vesnické“ řeznictví), dřív jsem u mletého měla trochu blbý pocit, že je to jakoby trochu podřadné, ale co si melu sama, tak jsem v klidu, s oblibou třeba do boloňských špaget kupuju telecí, které si namelu.
@Eemii je fakt, že samotné hovězí by u té haše v jídelnách nevysvětlovalo tu klasickou barvu… jak ji nazvat…dobře uleželé mrtvoly, šedobéžovovyblitou, tak tam asi museli přimíchávat i vepře. Zkusím na tvou radu origoš hovězí, na máslíčku, pak můžu vymýšlet variace. Fakt mám radost, že jsem si to přečetla, už jsem o haši několikrát přemýšlela (já často myslím na jídlo
).
@Samamama ja taky
.Jo ta mrtvolna barva z jidelen je silena
,ale je to dobre i s primesi toho bucku.Ale mamina mi to vzdycky delala z hoveziho.Ja mam taky radost, ze jsem si diky diskuzi na tohle vzpomnela.Ona nam to vzdycky delala, kdyz jsme byli nemocne a nemeli chut k jidlu, protoze to ciste, varene maso, nas vzdycky postavilo na nohy a meli jsme to radi.
Je fakt, ze je na to potreba dost toho masa, kdyz rozemeles 10 dgk vareneho masa, tak je to prd na porci pro dospeleho, nedivim se, ze to nastavujou.
@Samamama My taky jezdíme nejčastěji do Globusu. Můžu se zeptat, jakej mlýnek máš? Zatím jsem nekoukala, tak jen tak pro orientaci.
@Eemii To je fakt. Umelu půl krávy. Nebo aspoň čtvrt, půlka se mi nevejde do papiňáku
.
@Samamama staci tak 50 - 60 dkg pro tri lidi, kdyz na to prsknes tak ctyri vejce. ![]()
@ousk1 Zelmer typ MM 1200. Pročítala jsem různé diskuse na netu a většinou ten Zelmer chválili jako jeden z nejlepších, ten podtyp už jsem si vybrala tak nějak asi z pomocí Heuréky nebo něčeho podobného (vybírám většinou mezi nejprodávanějšími+ pročtu recenze). Je k němu i spousta různých udělátek, plnič klobás asi moc nevyužiju, ale třeba už nemusím strouhat kilo mrkve na dušení ručně apod. ![]()
@Eemii O.K., aspoň nebudu mít tak těžké tašky.
My jsme tedy teoreticky 4 lidi, ale ve skutečnosti 2 lidi a 2 rejpalové, ty dají dohromady sotva 1 porci. Aspoň neubude. Dík.