Jak rychle spotřebovat ovoce?

9374
7.10.15 10:03

Jak rychle spotřebovat ovovce?

Ahoj holky.
Od neděle mám v kuchyni v míse 3 hrušky, 4 jablka a 3 banány a nějak to tu zůstává ležet. Po těch pár dnech jde už na jablkách vidět, že jsou trošku obouchaná a banány začínají tmavnout :( Ale co je nejhorší, rozmnožily se tu ty malé potvory octomilky či co to je. Během pár dnů a už zavítaly i do dalších místností :cert: Takže otázka je jasná: Co s tím? Nemáte recept na nějakou buchtu, kde by mohl být mix tohoto ovoce? Nebo nějaké jiné rychlé zpracování? Je mi líto to vyhodit a myslím, že to má nejdelší trvanlivost do zítřka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13714
7.10.15 10:11

Banány smíchat s vločkama a upéct sušenky.
Jablko a hrušky do buchty - štrůdl, apple-pear :mrgreen: pie, kompot, přesnídávku.
Octomilky mají teď sezónu, ony zase zmizí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.10.15 10:18

Odšťavnit a vypít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.10.15 10:21

@Talitha Tak možná zkusím tu přesnídávku, i když toho moc nebude. A myslíš, že ta kombinace jabko, hruška, banán v jednom bude dobrá? :think: Děti nemáme, tak aby to potom přítel neplival :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.10.15 10:25

Nakrájet na talířek, tahle množství úplně v pohodě sníte večer u televize. :lol: Čekala jsem, že potřebuješ spotřebovat minimálně přepravku jablek. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.10.15 10:32
@Petule030 píše:
@Talitha Tak možná zkusím tu přesnídávku, i když toho moc nebude. A myslíš, že ta kombinace jabko, hruška, banán v jednom bude dobrá? :think: Děti nemáme, tak aby to potom přítel neplival :mrgreen:

To bude ňamka - pokrájet, podusit, rozmixovat, případně dosladit - co nesníte hned, tak do mrazáku, takovou trošku nemá cenu zavařovat.
Já bych si uvařila ovesnou kaši a tímhle ovocným to přelila a s medem, ňááám.

Ovce bych spotřebovala asi do klobás, co s nima :nevim:
(Překlep v nadpisu :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.10.15 10:33

@malinika No to jsem si taky myslela, že to sníme během dvou dnů a ono to tady leží bez pohnutí :nevim: Nějak nebyla chuť a teď už nadávám na ty mušky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.10.15 10:35
@Pipet píše:
To bude ňamka - pokrájet, podusit, rozmixovat, případně dosladit - co nesníte hned, tak do mrazáku, takovou trošku nemá cenu zavařovat.
Já bych si uvařila ovesnou kaši a tímhle ovocným to přelila a s medem, ňááám.Ovce bych spotřebovala asi do klobás, co s nima :nevim:
(Překlep v nadpisu :mrgreen: )

Ježiši :mrgreen:, já si toho nevšimla :oops: :lol: Tak děkuji, dám na vaše rady a jdu loupat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
7.10.15 10:37

Ani mi nemluv, ty mrchy už to máme měsíc a ne se jich zbavit. Jediné co na ně zabírá, je průběžně je vysávat. Jinak jo, kombinace je to dobrá, já dělám z jablek a hrušek koláč s tvarohem, nebo žemlovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
7.10.15 11:21

@Petule030
z banánů bych udělala buď banánové palačinky/placičky (recept najdeš na netu) a pokud by se ti nechtělo, tak bych to jen rozmixovala s mlékem na koktejl:)

Hrušky bych prostě rozkrojila a snědla..:-D A jablka to samé - případně přihodila pár dalších a udělala buď štrůdl, žemlovku nebo jakýkoli jiný koláš s jablkama. :mrgreen:
Též jsem myslela, že se jedná o kila ovoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
7.10.15 11:59

@Petule030
takovéhle věci (pár kusů ovoce) řeším jednoduše: ostranit jadřince, stopky, u banánu slupku, nakrájet na talířek na menší kousky, k tomu vidličku a u televize se to sní ani nevíte je. takhle doma se toho sní hodně. je důležité si to „strčit pod rypák“ nebo děckám pod rypák u televize a zmizí to ;)

nebo

nebo k banánu bych přidal mléko a rozmixoval - máte banánový šejk
jablko s hruškou bych rozmixoval na ovocné pyré aneb jak se dneska říká smoothie :mrgreen:. jablko s hruškou se dá dobře kombinovat a vypít/sníst
(klasické odšťavnění bych nedělal - ovoce je málo a navíc čím déle ho máte doma, tím méně vody v sobě má a tím méně šťávy z něj dostanete)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
7.10.15 12:56

A to já bych se zas toho nebála a z celé směsky ovoce vysvinila pečený čaj ;))) to vydrží dlouho, práci to nedá a ještě se to zužitkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.10.15 19:17

Děkuji všem za rady. Dneska z toho vznikla přesnídávka, ale rady můžu zužitkovat i příště. Jak psal @Dundee2, tak by se to snědlo hned, jen je potřeba si to dát pod nos :D Odšťavnit by to ovoce šlo, ale kvůli těm pár kapkám by se mi nechtělo umývat celý odšťavňovač :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí