Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky.
Od neděle mám v kuchyni v míse 3 hrušky, 4 jablka a 3 banány a nějak to tu zůstává ležet. Po těch pár dnech jde už na jablkách vidět, že jsou trošku obouchaná a banány začínají tmavnout
Ale co je nejhorší, rozmnožily se tu ty malé potvory octomilky či co to je. Během pár dnů a už zavítaly i do dalších místností
Takže otázka je jasná: Co s tím? Nemáte recept na nějakou buchtu, kde by mohl být mix tohoto ovoce? Nebo nějaké jiné rychlé zpracování? Je mi líto to vyhodit a myslím, že to má nejdelší trvanlivost do zítřka ![]()
Banány smíchat s vločkama a upéct sušenky.
Jablko a hrušky do buchty - štrůdl, apple-pear
pie, kompot, přesnídávku.
Octomilky mají teď sezónu, ony zase zmizí. ![]()
@Talitha Tak možná zkusím tu přesnídávku, i když toho moc nebude. A myslíš, že ta kombinace jabko, hruška, banán v jednom bude dobrá?
Děti nemáme, tak aby to potom přítel neplival ![]()
Nakrájet na talířek, tahle množství úplně v pohodě sníte večer u televize.
Čekala jsem, že potřebuješ spotřebovat minimálně přepravku jablek. ![]()
@Petule030 píše:
@Talitha Tak možná zkusím tu přesnídávku, i když toho moc nebude. A myslíš, že ta kombinace jabko, hruška, banán v jednom bude dobrá?Děti nemáme, tak aby to potom přítel neplival
To bude ňamka - pokrájet, podusit, rozmixovat, případně dosladit - co nesníte hned, tak do mrazáku, takovou trošku nemá cenu zavařovat.
Já bych si uvařila ovesnou kaši a tímhle ovocným to přelila a s medem, ňááám.
Ovce bych spotřebovala asi do klobás, co s nima ![]()
(Překlep v nadpisu
)
@malinika No to jsem si taky myslela, že to sníme během dvou dnů a ono to tady leží bez pohnutí
Nějak nebyla chuť a teď už nadávám na ty mušky.
@Pipet píše:
To bude ňamka - pokrájet, podusit, rozmixovat, případně dosladit - co nesníte hned, tak do mrazáku, takovou trošku nemá cenu zavařovat.
Já bych si uvařila ovesnou kaši a tímhle ovocným to přelila a s medem, ňááám.Ovce bych spotřebovala asi do klobás, co s nima
(Překlep v nadpisu)
Ježiši
, já si toho nevšimla
Tak děkuji, dám na vaše rady a jdu loupat ![]()
Ani mi nemluv, ty mrchy už to máme měsíc a ne se jich zbavit. Jediné co na ně zabírá, je průběžně je vysávat. Jinak jo, kombinace je to dobrá, já dělám z jablek a hrušek koláč s tvarohem, nebo žemlovku.
@Petule030
z banánů bych udělala buď banánové palačinky/placičky (recept najdeš na netu) a pokud by se ti nechtělo, tak bych to jen rozmixovala s mlékem na koktejl:)
Hrušky bych prostě rozkrojila a snědla..:-D A jablka to samé - případně přihodila pár dalších a udělala buď štrůdl, žemlovku nebo jakýkoli jiný koláš s jablkama. ![]()
Též jsem myslela, že se jedná o kila ovoce ![]()
@Petule030
takovéhle věci (pár kusů ovoce) řeším jednoduše: ostranit jadřince, stopky, u banánu slupku, nakrájet na talířek na menší kousky, k tomu vidličku a u televize se to sní ani nevíte je. takhle doma se toho sní hodně. je důležité si to „strčit pod rypák“ nebo děckám pod rypák u televize a zmizí to ![]()
nebo
nebo k banánu bych přidal mléko a rozmixoval - máte banánový šejk
jablko s hruškou bych rozmixoval na ovocné pyré aneb jak se dneska říká smoothie
. jablko s hruškou se dá dobře kombinovat a vypít/sníst
(klasické odšťavnění bych nedělal - ovoce je málo a navíc čím déle ho máte doma, tím méně vody v sobě má a tím méně šťávy z něj dostanete)
A to já bych se zas toho nebála a z celé směsky ovoce vysvinila pečený čaj
to vydrží dlouho, práci to nedá a ještě se to zužitkuje.
Děkuji všem za rady. Dneska z toho vznikla přesnídávka, ale rady můžu zužitkovat i příště. Jak psal @Dundee2, tak by se to snědlo hned, jen je potřeba si to dát pod nos
Odšťavnit by to ovoce šlo, ale kvůli těm pár kapkám by se mi nechtělo umývat celý odšťavňovač ![]()