Rozdíl rajčatové pyré a rajský protlak

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
5.10.15 14:15

Rajčatové pyré

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat… Je rajčatové pyré to stejný jako rajský protlak nebo je v tom nějaký rozdíl? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
5.10.15 14:17

POdle mě je protlak koncentrovanější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
5.10.15 14:27

Z apetitu:

Obecně platí, že pyré lze použít všude tam, kde běžně používate rajčatový protlak. Na pyré se většinou používají kvalitnější rajčata než na protlak. A v protlaku bývá větší koncentrace cukru.

Rajský protlak – prochází šestkrát odpařovacím procesem. Tento postup zpracování má neblahý vliv na chuť a vůni výsledného produktu. Chuť se doupravuje pomocí přídavných aromatických složek a cukru.

Pyré – propasírovaná dužnina z čerstvého rajčete bez semínek a bez slupek, krátce a šetrně tepelně zpracovaná. Pyré je ideálním základem pro přípravu rajské omáčky a přípravu polévek.

• Citovat
  • Upravit
5797
5.10.15 15:57
@Any11 píše:
Z apetitu:

Obecně platí, že pyré lze použít všude tam, kde běžně používate rajčatový protlak. Na pyré se většinou používají kvalitnější rajčata než na protlak. A v protlaku bývá větší koncentrace cukru.

Rajský protlak – prochází šestkrát odpařovacím procesem. Tento postup zpracování má neblahý vliv na chuť a vůni výsledného produktu. Chuť se doupravuje pomocí přídavných aromatických složek a cukru.

Pyré – propasírovaná dužnina z čerstvého rajčete bez semínek a bez slupek, krátce a šetrně tepelně zpracovaná. Pyré je ideálním základem pro přípravu rajské omáčky a přípravu polévek.

přesně tak :palec: :palec: :palec: :palec:
A pyré si obvykle doma dělám sám (protlak kupuji, ale jen v nouzi nejvyšší)
Pyré mi přijde i chuťově rajčatovější (opravdovější) než protlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
5.10.15 22:11

Děkuji moc za odpovědi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...