Recept ovocný dort

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2.10.15 12:58

Recept ovocný dort

Ahojky, tak bych vás moc chtěla poprosit, chci mamce o víkendu k narozkám udělat něco jako ovocný dort, ale ráda bych něco osvědčeného. Doporučíte mi prosím něco osvědčeného? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
2.10.15 13:13

@Marcelka.micka, nevim, jestli se ti to bude zdat pro mamku vhodne, ale osvedceny ovocny delam tento - upecu korpus podle receptu na olejovou babovku (nekdo dela piskot, ale mne se zda suchy), po vychladnuti potru kremem z jednoho tvarohu rozredeneho zakysanou smetanou podle chuti, osladim podle chuti, pripadne pridam cerstvou vanilku, pokud mam. Na krem pokladu jakekoli ovoce, nejradeji kompot, protoze z te stavy pak uvarim pudink a tim to zaleju.
Anebo cerstve ovoce a pudink uvarim treba z jablkoveho dzusu a vody..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
2.10.15 14:11

Já to dělám klukům k narozeninám, ale milujeme ho všichni. Cukrářské piškoty naskládám na dno pečící formy a ještě je poskládám kolem dokola. Seříznu spodek, pak krásně samy stojí a ty odřezky využiju na dovycpání „děr“ mezi těmi na dně. Pak si udělám krém, dvě - 3 kysané smetany vyšlehám s tvarohem, osladím, přidám vanilku nebo vanilkový cukr. A vrstvím, natřu vrstvu na piškoty, pokladu ovocem, zase dám vrstvu piškot, krém, ovoce, piškoty a krém jako vrchní vrstvu a tu případně dozdobím ovocem (v našem případě vždy jahody) a dám ztuhnout na několik hodin do lednice. Pak sundám boky formy a ty piškoty kolem toho tvoří jakoby plůtek :-) A když to chci mít hodně efektní, vezmu širší stuhu a celé to dokala ovážu a udělám mašli :-) Je to vlastně taková variace na tiramisu, ale s ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.10.15 16:55
@Marcelka.micka píše:
Ahojky, tak bych vás moc chtěla poprosit, chci mamce o víkendu k narozkám udělat něco jako ovocný dort, ale ráda bych něco osvědčeného. Doporučíte mi prosím něco osvědčeného? Děkuji :mavam:

Zkus trochu zpecifikovat, chceš pečený, nepečený? Možná i jaké ovoce má mamka ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.10.15 18:06

@Marcelka.micka, jeste me napada cheesecake s ovocnou omackou. To je k narozeninam docela reprezentativni dort :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.15 11:03

Ahojky, tak na doporučení jsem vyzkoušela čokoládový dortík z quinoy. Opravdu jednoduchý a velmi dobrý. Ráda se podělím o tento recept. Děkuji všem za zaslané recepty. Marti.

http://www.nutri-vyziva.cz/zdrava-kuchyne?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí