Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@ousk1 píše:
@benetka hm, to by šlo, díky!mrazila jsi to syrové? a pak vařila až v těch omáčkách?
JJ hned jsem to zamrazila, samozrejme lepsi by bylo to cerstve orestovat a pak teprv delat omacku, ale i takhle to svuj ucel splnilo dobre.
@Klopýtko až tak??
nedávno jsem někde četla, že právě hovězí je pro batolata a malé děti nejlepší a paradoxně jej jedí hodně málo, na rozdíl třeba od kuřecího, které se prý vaří v rodinách až příliš často.
Tak použij mleté - boloňská omáčka (špagety jistě rád), karbanátky, sekaná, můžeš nakonec i domácí hamburger. Taky vývar. Já třeba ty české omáčky nedělám skoro vůbec a ne kvůli dětem.
Syn hodně maso odmítal, takže jsem dělala všecchno možný z mletého masa. Hovězí nejí moc doted, ale zase jí vývar, takže mě to až tak netankuje že to maso samotný nesní.
@ousk1
Mohžná je to jen období. Dcera taky maso milovala, pak najednou ho začala plivat, i když bylo rozpadavé, bylo to taky kolem 3. roku. Trvalo to pár týdnů a zase ho začala jíst normálně.
Kupodivu i v tom plivacím období neměla problém s masem pečeným nakrájeným na tenké plátky, i když bylo trochu tužší než maso dušené, které bylo měkké až se rozpadalo.
@ousk1 píše:
@Klopýtko až tak??nedávno jsem někde četla, že právě hovězí je pro batolata a malé děti nejlepší a paradoxně jej jedí hodně málo, na rozdíl třeba od kuřecího, které se prý vaří v rodinách až příliš často.
Ono nejlepsi je teleci, ale neda se moc dobre sehnat.
@Pipi 00 píše:
Tak použij mleté - boloňská omáčka (špagety jistě rád), karbanátky, sekaná, můžeš nakonec i domácí hamburger. Taky vývar. Já třeba ty české omáčky nedělám skoro vůbec a ne kvůli dětem.
Taky jsem to tak dělala v tom „plivacím“ období, vývary jsou nejlepší!
@robínek přesně! syn taky, pečené vepřové nemá problém, ale dušené hovězí ve svíčkové omáčce to nééé.
@robínek vývar mi jedl dřív krásně, miloval v něm třeba i mrkev, petržel, teď sní pár lžiček (asi tři).
@ousk1
No tak mleté na špagety nebo řízky, to je taky jistota
Ale spíš si myslím, že ho to brzo zase přejde.
Já mám mladšího, ale když nedělám mleté, nevidím problém mu maso s trochou omáčky hodit do hrníčku a přejet tyčákem. Má pak trochu hustší omáčku, ale já vím, že do sebe železo a další látky dostane. Přidávám i normální maso, aby se učil kousat pořádně, ale kousek masa mu tam mixnu.
@ousk1 jestli normálně jí vepře i kuře tak bych ho do hovězího nenutila.
@ousk1 udělej to z předního, nejlíp z krku, je to na omáčku daleko lepší, než suchý zadní…
Syn mi tyhle sušší masa taky nejí (prsní řízky, kotleta nebo hovězí). I když je měkké, tak ty vlákna udělají v puse takovou nějakou suchou kouli nebo jak to popsat a nesní to. Takže buď guláš z kližky nebo kupuju u nás v prodejně regionálních potravin stařené biohovězí, ideálně pupek a podusím s mrkví a zeleninou. A pak ještě si nechávám hovězí pomlít a dělám z nich masové kuličky s rajskou nebo ho používám i do boloňské omáčky na špagety.