Hovězí pro tříleťáka :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
326
7.10.15 14:05
@ousk1 píše:
@benetka hm, to by šlo, díky! :-) mrazila jsi to syrové? a pak vařila až v těch omáčkách?

JJ hned jsem to zamrazila, samozrejme lepsi by bylo to cerstve orestovat a pak teprv delat omacku, ale i takhle to svuj ucel splnilo dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.10.15 14:05

@Klopýtko až tak?? :nevim: nedávno jsem někde četla, že právě hovězí je pro batolata a malé děti nejlepší a paradoxně jej jedí hodně málo, na rozdíl třeba od kuřecího, které se prý vaří v rodinách až příliš často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
7.10.15 14:06

Tak použij mleté - boloňská omáčka (špagety jistě rád), karbanátky, sekaná, můžeš nakonec i domácí hamburger. Taky vývar. Já třeba ty české omáčky nedělám skoro vůbec a ne kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157

Syn hodně maso odmítal, takže jsem dělala všecchno možný z mletého masa. Hovězí nejí moc doted, ale zase jí vývar, takže mě to až tak netankuje že to maso samotný nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874

@ousk1
Mohžná je to jen období. Dcera taky maso milovala, pak najednou ho začala plivat, i když bylo rozpadavé, bylo to taky kolem 3. roku. Trvalo to pár týdnů a zase ho začala jíst normálně.
Kupodivu i v tom plivacím období neměla problém s masem pečeným nakrájeným na tenké plátky, i když bylo trochu tužší než maso dušené, které bylo měkké až se rozpadalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
7.10.15 14:07
@ousk1 píše:
@Klopýtko až tak?? :nevim: nedávno jsem někde četla, že právě hovězí je pro batolata a malé děti nejlepší a paradoxně jej jedí hodně málo, na rozdíl třeba od kuřecího, které se prý vaří v rodinách až příliš často.

Ono nejlepsi je teleci, ale neda se moc dobre sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
7.10.15 14:07
@Pipi 00 píše:
Tak použij mleté - boloňská omáčka (špagety jistě rád), karbanátky, sekaná, můžeš nakonec i domácí hamburger. Taky vývar. Já třeba ty české omáčky nedělám skoro vůbec a ne kvůli dětem.

Taky jsem to tak dělala v tom „plivacím“ období, vývary jsou nejlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.10.15 14:09

@robínek přesně! syn taky, pečené vepřové nemá problém, ale dušené hovězí ve svíčkové omáčce to nééé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.10.15 14:10

@robínek vývar mi jedl dřív krásně, miloval v něm třeba i mrkev, petržel, teď sní pár lžiček (asi tři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
7.10.15 14:11

@ousk1
No tak mleté na špagety nebo řízky, to je taky jistota :mrgreen: Ale spíš si myslím, že ho to brzo zase přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
7.10.15 14:12

Já mám mladšího, ale když nedělám mleté, nevidím problém mu maso s trochou omáčky hodit do hrníčku a přejet tyčákem. Má pak trochu hustší omáčku, ale já vím, že do sebe železo a další látky dostane. Přidávám i normální maso, aby se učil kousat pořádně, ale kousek masa mu tam mixnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.10.15 14:12

@ousk1 jestli normálně jí vepře i kuře tak bych ho do hovězího nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
7.10.15 14:13

@ousk1 udělej to z předního, nejlíp z krku, je to na omáčku daleko lepší, než suchý zadní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
7.10.15 14:14

@robínek jasně, mletý má často, tak uvidíme časem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.10.15 14:14

Syn mi tyhle sušší masa taky nejí (prsní řízky, kotleta nebo hovězí). I když je měkké, tak ty vlákna udělají v puse takovou nějakou suchou kouli nebo jak to popsat a nesní to. Takže buď guláš z kližky nebo kupuju u nás v prodejně regionálních potravin stařené biohovězí, ideálně pupek a podusím s mrkví a zeleninou. A pak ještě si nechávám hovězí pomlít a dělám z nich masové kuličky s rajskou nebo ho používám i do boloňské omáčky na špagety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí