Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@ousk1 potřeba je všchno maso, bílé by mělo tvořit jen půlku celkovýho podílu masa, takže kuře, krůta, králík, jehně, tele, vepřový a hovězí…
jo jinak hovězí, ketrý je běžně dostupný v krámě ( i u řezníka) je a bude tuhý, protože není vyzrýlý a ještě je z těch cghuděr z kravína, co celej život jen dojej a čichaj čpavek ![]()
Nebo jestli máš přístup ke kvalitním hovězím játrům, tak si nadělej játrové knedlíčky do zásoby - všechny děti, co u nás kdy jedly, baštily polívku s játrovýma knedlíčkama.
@Krrysa
Chuděry z kravína, co celej život dojej, se na maso neprodávají, ne?
Jinak vyzrálé hovězí je opravdu o něčem jiném, ovšem ta naše potvora ve svém plivacím období i vyzrálé bio hovězí rozvařené do mrtě hodinu žvýkala a pak stejně tajně vyplivla do květináče ![]()
@robínek právě
většinou beru fakt pěkné maso, snažím se rošťěnou a svíčkovou a stejně.. ![]()
@ousk1 necetla jsem diskuzi, tak nevim, zda to tu uz nepadlo, ale zkusila bych hasi, jako dite a vlastne i ted jsem ji milovala. Hovezi uvaris, rozemeles, hodis na zlehka osmahnutou cibulku, klepnes vejce, pripadne pridas trosinku vyvaru. K tomu brambor.
@robínek sfíńa
a co myslíš, že se dostne do krámu? v kravíně je průměrný věk krávy 4 roky a pak šup a jatka a šup do krámu…
@ousk1 z mladýho býčka ok, ale pokud to není alespoň 10 dní někde na háku, tak i mladej bude tuhej ![]()
můžu říct, že i třeba 8mi letá kráva masnýho plemene, ketrá se ceelj život pae, pak se porazí a maso nechá vyzrát, tak je úplně luxusní.. ta 4 letá z kravína je úděsná vždycky…
@ousk1 píše:
@robínek právěvětšinou beru fakt pěkné maso, snažím se rošťěnou a svíčkovou a stejně..
Nezoufej a nenuť mu to
Dneska ten náš plivník stojí u mražáku a dožaduje se nějaké flákoty k obědu, ideálně hovězí… Těším se, až bude v pubertě, třeba přijde s tím, že bude vegetarián ![]()
@robínek my teda plivníky nevedeme.. u nás je to takhle : co jste dělaly s tatínkem? zabíjely prasátka…
a ještě chchem zabít husu k obědu ![]()
@ousk1 píše:
@robínek právěvětšinou beru fakt pěkné maso, snažím se rošťěnou a svíčkovou a stejně..
když budeš brát přední maso, alepoň bude plivat maso za třetinu peněz
kupovat jen svíčkovou se musí prodražit jako svině, ale na mě jsou tyhle masa taky suchý ![]()
@robínek
můj starší syn má osmnáct a taky do něj teď maso jede po kilech
ale on teda nebyl plivací dítě ![]()
Mně starší ty suchý masa právě taky plive. I kuřecí prsa. Jsou jí 4 a zatím ji to nepřešlo
.