Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
Máme Thermofocus a rtuťovou rychloběžku. Nejdřív jsem měřila oběma (věřila jsem jen rychloběžce), ale rozdíl byl max desetina, tak teď kontroluju rychloběžkou jen výjimečně. Obrovská výhoda bezkontaktního je v tom, že dítě opravdu nevzbudím (chvíli jsme měli kontaktní, jak se s ním přejede po čele, ale tím jsem dítě vždycky probudila, tak jsem ráda, že pak přestal fungovat, vrátili nám peníze, my něco přidali a koupili Themofocus), během vteřiny změřím jednoho a hned můžu měřit druhého (i sebe). Nevýhodou je cena (ale nelituju) a to, že pokud je čelo zpocené, měří špatně (je to i v návodu).
Pak mám ještě digitální (tuším Philips, mám ho asi 20 let), kterým jsem měřila vždycky jen sebe (bazální teplotu v ústech, když jsem se snažila otěhotnět), a ten měřil taky hodně přesně.
@gatsby1 píše:
My mame z Lidlu, ten, ktery se prilozi jen k celicku, nebo do ucha. Stal, myslim 299,– zatim se mi jevi jako docela dobry
ten jsem taky koupila, a zatím jsem s ním spokojená
Čekáme mimčo, tak právě zvažuju nákup nového teploměru - teď mají mít od čtvrtka v Lidlu, ale řeším, zda k něčemu je nebo radši koupit v lékárně
@lucenka píše:
Digitálních mám několik a každý měří jinak. Nejčastěji pro orientační měření používáme pásek na čelo.
kde se prodává?
Používáme galiový - funguje stejně jako rtuťák, jen se hůř sklepává.. taky jsem zkoušela dva různé čelové/do uší a měřily naprosto zcestně - např. když měla holka horečku, tak spokojeně hlásil 36.5, a to mě stál tisícovku ![]()
@Annapavelkovaml dneska jsem chtěla ten bezdotykový dr max koupit a prý je mají jen na eshopu, tam ho ale nemůžu najít. Můžeš mi prosím napsat přesnější název? Děkuji
@Annapavelkovaml tak ho asi meli v lekarne kdyz jste ho kupovali? Ja se u nas zeptam jestli by ho objednali. Mam na nej take dobre reference… Dekuju