Je to ADHD?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.16 13:41

Je to ADHD?

Anonymně, nikdo zatím neví, že to řeším :kytka:
Synovi je 2,5 roku a mám podezření, jestli netrpí ADHD. Chtěla bych s ním k psychologovi, ještě než nastoupí do školky, bojím se, že ho nejpozději do týdne vyhodí. Chodí 1× týdně do miniškoličky a prej to s ním jde, ale je k neuhlídání a to jsou dvě učitelky na osm dětí. Upozorňovala jsem je, že syn má období, kdy pořád hodí pouštět vodu a máčí se v ní. Ve školičce ho našli u umyvadla, mokrýho a navíc si pral mýdlem bryndák. ve školce při dni otevřených dveří se do aktivit moc nezapojoval, asi ho to nebaví, chvíli si hrál a pak pouštěl vodu v umyvadle, splachoval záchody, lez na žebřiny…Podotknu, že mi přijde jako by abolutně nereagoval na slova, zakazuju, plácnu po ruce i po zadku, vysvětluju, po dobrým po zlým a nic, dělá si co chce. Když vyřizuju něco s doktorkou, on leze do šuplíků, šahá na počítač…Už jsem z něj unavená a nevím co dál, jak s ním pracovat. Dneska v obchodě mi utek a olizova pecen chleba 8o :oops: Všude kam přijdeme se stydím a připadám si jako neschopná matka, co ani neumí vychovat svý dítě :,( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
9.4.16 13:47

Tak proč ho nečapneš za ruku? Jednoduše- umíš se chovat, můžeš ťapat sám, děláš blbiny, budu tě držet :nevim: Jinak asi pro většinu to je normální chování, mně by to dost vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.4.16 13:50

A když mu v činnosti zabráníš? Prostě - chováš se nevhodně, budeš sedět v kočáru/košíku, nebo půjdeš za ruku. Jak reaguješ, když otvírá šuplíky? Že ho něco nebaví, bych neřešila. Našeho prvního to nebaví dodnes. Všechny děti kreslí a cvičí a on se raději bude dívat.
Pokud nereaguje na slova, tak nemluv a buď názorná a braň mu. Tak to dělám s druhorozeným.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.16 13:54

Doktorka mi řekla, žesi prostě dělá, co chce. přitom se snažím být důsledná, dostane přes ruku i na zadek když zlobí, ale v tom obchodě mám pocit, jako by to pro něj byl ráj na zemi, neumí se ovládnout :nevim: Čapla jsem ho za ruku a samozřejmně začal hysterčit a řvát :zed: divadlo na celý obchod :zed: Jakmiee třeba u doktorky začne otvírat šuplíky nebo dělat něco co nemá, tak samozřejmně hned zakročím, řeknu že se to nesmí a vezmu ho za ruku, musí stát vedle mě, chápu že ho to nebaví, ale chvíli by už snad vydržet moh

• Citovat
  • Upravit
32866
9.4.16 13:57

A rozumí dobře? Trochu v tom poznávám syna, bude mu 6 a má smíšenou dysfazii a podezření na adhd ( vyšetření na EEG to nepotvrdilo, ale psycholog se k tomu přiklání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.16 13:57

Nebo stojíme ve frontě u kay, kluk je hlučnej až na něj prodavačka houkla ať je zticha :roll: a pořád bere u kay z regálu žvýkačky, čokolády, sušenky…jakmile mu v tom zabráním, najde si jinou zábavu, pořád otvírá a zavírá takovou tu závoru u kasy…chápu že ho to ve frontě nebaví, ale co mám dělat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.16 14:00
@andelka83 píše:
A rozumí dobře? Trochu v tom poznávám syna, bude mu 6 a má smíšenou dysfazii a podezření na adhd ( vyšetření na EEG to nepotvrdilo, ale psycholog se k tomu přiklání).

Jako jestli slyší? To ano, má to potvrzený od lékaře. tu dysfázii bych v tom možná taky trochu viděla, špatně mluví, rozmluvil se až po druhým roce, ale řekne všechno, jen komolí a občas nevim co říká a věty vůbec, max. dá dvě slova za sebou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
250
9.4.16 14:02

Ahoj. A ma nejakeho „kamarada“? Chodis s nim nekam mezi deti-kde vidis, jak se jinak v kolektivu chova? Ze ho ucitelky nasly macet se ve vode je takova informace k nicemu :nevim:.
Ono kazde dite ma jiny temperament - nektere ve 2,5letech sedi a kouka, ve skolce si tise maluje a jine ma napr potrebu pohybu, zkouseni novych veci atd. A prave deti s vetsim temperamentem se hure zvladaji;). Absolutne nejsi nejhorsi matka!! jA mam takoveho nejstarsiho syna. To co popisujes-utikal si za svym, u lekare neposedel a smatral po ordinaci po vsem moznem, v autosedacce po 2minutacg rval ze nechce uz sedet atd atd-delal asi tak kolem jeho 15-22mesicu a nedalo se s nim nijak „pracovat“. Zlom prisel az po 2.roce,kdy jsem se s nim naopak na vsem domluvila a rozumel jak mne, tak napr ucitelkaM ve skolce atd. Pak byl naopak nejbystrejsi, nejsikovnejsi a nejoblibenejsi v kolektivu. Proste si musel prozit to blbe obdobi, kdy byl jak mimon/neslysel nevidel nechapal/ale uz ho to tahlo do vsech aktivit.
Ja nevim…podle me brat 2,5lety dite k psychologovi je :think: hrozne brzo…na druhou stranu mozna Proc ne?? :nevim: co si o tom mysli jeho tatinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.16 14:03

Jeho chování je pro mě strašně unavující. Snažim se jak můžu, výsledek žádnej. Působí dojmem rozmazlenýho, nevychovanýho fracka :oops: :zed: Jeho chování je pro mě strašně vyčerpávající a unavující, kolikrát u nás jedou jen zákazy tohle neber, tohle nedělej, tohle nesmíš…Je mi to hrozně líto, fakt si přijdu že jsem jako matka totálně selhala :,(

• Citovat
  • Upravit
32866
9.4.16 14:04
@Anonymní píše:
Jako jestli slyší? To ano, má to potvrzený od lékaře. tu dysfázii bych v tom možná taky trochu viděla, špatně mluví, rozmluvil se až po druhým roce, ale řekne všechno, jen komolí a občas nevim co říká a věty vůbec, max. dá dvě slova za sebou :nevim:

Dysfazie je dvojí, buď vazne porozumění nebo vyjadřování, nebo obojí, jako u nás. Můj slyší dobře, na foniatrii jsme byli ve 3 letech. Zpočátku to vypadalo na opožděný vývoj řeči, diagnóza se měnila. Ale můj mluvil tak od 2,5 ale ve větách až od 4 let. Vyslovnost řešíme pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
9.4.16 14:09
@Anonymní píše:
Jeho chování je pro mě strašně unavující. Snažim se jak můžu, výsledek žádnej. Působí dojmem rozmazlenýho, nevychovanýho fracka :oops: :zed: Jeho chování je pro mě strašně vyčerpávající a unavující, kolikrát u nás jedou jen zákazy tohle neber, tohle nedělej, tohle nesmíš…Je mi to hrozně líto, fakt si přijdu že jsem jako matka totálně selhala :,(

Představ si že já do toho měla ještě mimino, jsou o 22 mesicu. Mladší je taky akční, ale vyjadřováním v pořádku a i grafomotoricky. U staršího mi pořád tvrdili že je jen živý, neposedný.. Až učitelka u předškoláků měla problém, že je pořád v pohybu, rozptyluje se, jakoby neslyší, nevnímá, neposlechne když mu něco řekne, chvíli neposedí, soustředí se jen výběrově.
Ono u těch malých dětí do 4 let se to blbe hodnotí, řeší, i sehnat lékaře je potíž. Řeknou že je brzo, že z toho vyroste, že je taková povaha, a že třeba u kluků je to normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
9.4.16 14:09
@Anonymní píše:
Jeho chování je pro mě strašně unavující. Snažim se jak můžu, výsledek žádnej. Působí dojmem rozmazlenýho, nevychovanýho fracka :oops: :zed: Jeho chování je pro mě strašně vyčerpávající a unavující, kolikrát u nás jedou jen zákazy tohle neber, tohle nedělej, tohle nesmíš…Je mi to hrozně líto, fakt si přijdu že jsem jako matka totálně selhala :,(

Ja to chapu…a tatinek co?? K nemu se chova stejne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.16 14:11

@MiraMoo Tatínek s námi nežije a nijak se nezajímá, jsem na syna sama. Kamaráda má, o necelý rok staršího, ale pořád mu ubližuje, tu ho kopne, tu ho zatahá za vlasy, nic mu nepůjčí, tak je to takový jo a ne kamarádství. Jinak mezi dětma jsme pořád, chodíme hodně ven dopol. i odpol.na hřiště, když prší tak do koutku…s dětma si hraje, někdy bere hračky, ale už se umí i zeptat, aspoň jedním slovem „můžu?“ :mrgreen: ale někdy se stane, že třeba dítě pohladí, obejme a pak kousne do tváře, teď už to teda dlouho neudělal. Myslím že ne proto, že by byl zlej, ale chtěl navázat kontakt a nevěděl jak. K psychologovi s ním cci jít spíš aby se na něj podíval jak se chová, reaguje…a mě poradil jak s ním pracovat, jak reagovat na jeho excesy :nevim: Dětská mi radila počkat jak se bude chovat ve školce, ale já si říkám, že tam s ním zajdu radši ještě než nastoupí, než aby ho tam pak polali učitelky s tím, že jim narušuje režim a nezapadá :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.16 14:16

Jinak s babičkou se chová stejně. Je teda zásadová v tom, že ho nenosí když si řekne, já zase jo :nevim: jsem přece milující máma :mrgreen: On třeba okoukal ode mě co dělám a pak to napodobuje - třeba to praní bryndáku apod. a to bohužel i ve školičce. Obávám se, že ve školce nebude spolupracovat a bude místo toho odbíhat dělat kraviny, máchat se v umyvadle, máčet si tam svršky apod.On je schopnej jít mejt dětem botičky a to pak bude průšvih :oops: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.16 14:18

A k tatínkovi se choval stejně, taky neposlech, utíkal, dělal blbosti.Ale on ho dost rozmazloval, vůbec na něj neplatil a podle mě na něj neumí houknout a zjednat si respekt, já jsem na něj tvrdší než on

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA