Jaký materiál ponožek do Goreexových zimních bot

2969
26.9.13 20:41

Jaký materiál ponožek do Goretexových zimních bot

Zdravím,
někde jsem se dočetla, že do těchto bot není vhodná ponožka či punčocháč ze 100% bavlny :think:. Letos máme poprvé tyto boty a od počátku kupuji na nožky jen 100% bavlnu. Je pravda, že v této kombinaci bude mít zpocené a tudíž studené nohy? Malému jsou 3 roky. Moc se mi nechce kvůli tomu kupovat nebavlněné ponožky, příp. kombinované s bavlnou, ale pokud je tomu opravdu tak… :think:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
malinada
26.9.13 20:49

OT kde kupuješ 100% bavlněné ponožky? V obchodech jsem na dětské narazila snad nanejvýš se 70% :oops:

Jinak u bot s membránou bych problém s pocením nohou neočekávala, tam by právě neměli být zpocené vůbec a přitom by v nich mělo být teplo :nevim:

Jinak ale máme doma ponožky vlněné, konkrétně značka Diba, jsou super, dají se prát normálně na 40 a sušit v sušičce, dávám je dětem do gumáků, protože po hodině v gumácích by se dali ponožky ždímat a vlna hřeje i mokrá

• Citovat
  • Upravit
5761
26.9.13 20:54

Prý jsou nejlepší vlněné. A úplně nejlíp přímo Merino.
Bavlna nasaje vlhkost a pak studí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
26.9.13 20:56

Já jsem ze začátku taky měla pro dceru 100% bavlnu a myslím, že ty ponožky měla do Superfitek a žádný problém nebyl. Ani mě nenapadá, proč by měl být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
26.9.13 20:57

Kupuji na MMB, tam je plno obchodnic s Tatrasvitem, příp. i jinou značkou, teď z hlavy nevím. Punčocháče např. Dotex, Tatrasvit, Buddy. V obchodě jsem na ně také nenarazila, proto obj. ve větším, někdy mám poštu zdarma, když je obj. vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
26.9.13 21:14

Za Merino vlnu se přikláním, jsou to ponožky které v zimě zahřejí a v létě ochladí :) a nesmrdí ani po týdnu nošení. Jsem s něma spokojená :) Jsou z oveček, které žijí v extrémních podmínkách :) Takže opravdu jedny z nejkvalitnějších ponožek :) i prádlo je velmi dobré :) a jde najít i přímo ovečku z jaké ponožky máte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
26.9.13 21:15
@Edita2 píše:
Za Merino vlnu se přikláním, jsou to ponožky které v zimě zahřejí a v létě ochladí :) a nesmrdí ani po týdnu nošení. Jsem s něma spokojená :) Jsou z oveček, které žijí v extrémních podmínkách :) Takže opravdu jedny z nejkvalitnějších ponožek :) i prádlo je velmi dobré :) a jde najít i přímo ovečku z jaké ponožky máte :)

hoď odkaz siiim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
26.9.13 21:20

@Antonie Bolavá dej do vyhledávače merino a nebo merino vlna je tam i popis co umí a odkud je, jinak pokud jde o to s těma ovečkama tak když se koupí ponožky z merino vlny třeba v intersportu tak je tam přímo na nich napsané stránky a kód podle kterého jde ovečka vyhledat. Nejsem teď doma tak nevím ty stránky, ale prádlo i ponožky lze zakoupit i v obchodech se sportovním oblečením :) myslím že i v outdooru by měly být, tam kde se třeba kupují stany či horolezecké potřeby a samozřejmě i funkční prádlo. A pak na eshopu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.9.13 21:24

Holky a vy dáváte do zimních botiček jen ponožky? Žádné punčocháče???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
26.9.13 21:29

Já dávala právě jen punčocháče, měli jsme loni boty s ovčí vlnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.9.13 21:37

No já si taky nedovedu představit nedat punčošky, my je nosíme tak od září do května, klidně i června, podle počasí. A doma chodí jen v punčochách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.9.13 21:44

Punčochy stříhám.. Jinak jsem koupila termo ponožky, vlna a nějaký umělý vlákna. Prodejce říkal, že na holou nohu, jinak nefungují. Takže obětujeme punčochy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.9.13 21:48

Aha, tak to by mě nenapadlo :mrgreen: Nebo pak ještě nějaké kamaše, ale nějak se mi nedaří nějaké kloudné sehnat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
26.9.13 21:59

@Edita2 joo, to jsou prý ovečky žijící na Novém Zélandu, přímo ten druh ovce se jmenuje merino :) Ale že to jde takto dohledat, to je mazec, dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
26.9.13 22:37

@Jenye Já na kamaše zrovna koukám, neb jste mne tu docela nahlodaly :think:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Malej nocí punčochy klidně i v tom létě, když je chladněji nísto tepláků. On si ponožky pořád sundává a kdo se má pořád zlobit, že chodí po studené dlažbě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková