Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jakou tiskárnu máte, chtěla bych nějakou na občasné vytisknutí a aby tam šly i neoriginální barvy, děkuji
@alig No přesně typ neporadím, ale pohídala bych si, aby tiskárna tiskla a fungovala i v případě, že chybí jedna barva.
A jinak občasné tisknutí je problém obecně, jakmile se tiskárna moc nepoužívá, tak barvy zasychají.
Máme Canon mp250, ale nejsem si jistá, jestli se ještě vyrábí. Barvy máme neoriginální.
Na občasný tisk se nejvíc vyplatí nejbližší copycentrum. Tonerová tiskárna je dost drahá záležitost a i náplně (které sice vydrží dlouho) jsou drahé. Laserové inkoustové tiskárně zase při dlouhém nepoužívání zaschnou trysky barev a ty se pak musí vyměnit, takže i s neorigináními náplněmi vychází tisk velmi draho. Když jsem byla na VŠ, měla jsem barevnou multifunkční tiskárnu HP a i když jsem tiskla přednášky a různé práce tak tem tisk vycházel draho. Během 4 let, co jsem tu multifunkci měla mě jedna strana A4vyšla na cca 25kč v barvě, černobílá stránka na cca 8kč, nejdražší tisk co existuje a to je bez počítání pořizovacích nákladů a spotřeby energie.
Pokud trváte na tiskárně, pořídila bych černobílou tonerovou multifunkci, ty se dají pořídit kolem 5-6 tisíc a toner vydrží dlouho.
Já teď kupovala v Elektroworldu samsung SL-M2070 za 2590,–,protože tisknu asi 3 papíry měsíčně a inkoustová mi zaschla a už jsme ji nerozchodili, neoriginální toner se dá sehnat asi za necelých 700,–
No my měli doma obyčejnou tiskárnu od Canonu a úplně v pohodě. Dneska ti mašinky jedou dobře a moc nestojí. Ale momentálně jsem to vyřešil šalamounsky tisknu si v práci. Máme tam tohle http://www.romapol.cz/…cni-zarizeni a jede to jak na běžícím pásu
. šéfovi to ani nevadí, že si občas něco vytisknu, takže v pohodě.