Jaký na to máte názor? Nočník.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak za sebe bych ten nočník za 100,– koupil a pak vyhodil do plastu. A vůbec to neřešil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, budu ráda za názory ostatních.
Mamka už dlouho plánovala, že v září pojede s mou dcerou na víkend do Prahy, kde prespi u mého bratra, který zde se svou ženou žije.
Teď přišla s tím, že to musí aspon o půl roku odložit protože zjistila, že dcera (4 r.) vykonává svou potřebu výhradně na nočník a odmítá použít běžný lidský záchod. Vidíte v tom taky takový zásadní problém?
Mamka říkala, že přece nebude tahat nočník do Prahy vlakem, což chápu, ale řekla jsem, že ho mohou v Praze zakoupit, že ty obyčejné nocniky nejsou moc drahé. Na to mamka řekla, že by ho potom u bratra nemohla nechat, protože nechce, aby to se ženou vnímali jako tlak, že mají mít děti. Tak jsem řekla, ať ho potom vyhodí do plastu, ale mamka nic vyhazovat nechce, i když bych to bez problémů uhradila, takže jedine řešení je podle ní výlet odložit, než dcera začne použivat běžný nočník.. Taky je to dle vás nepřekonatelný problém? Děkuji za názory..
Tak mamce se asi evidentně nechce, jinak by se řešení našlo
ale na tom odbourání nočníku bych u dcerky zapracovala, ne kvůli matce, ale kvůli dceři…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě ano. Čtyřleté dítě už by mělo zvládat chodit na běžný záchod.
Za mě to je problém hlavně v tom, že když někam půjde a bude chtít na WC, jak to budou řešit?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mamka už dlouho plánovala, že v září pojede s mou dcerou na víkend do Prahy, kde prespi u mého bratra, který zde se svou ženou žije.
Teď přišla s tím, že to musí aspon o půl roku odložit protože zjistila, že dcera (4 r.) vykonává svou potřebu výhradně na nočník a odmítá použít běžný lidský záchod. Vidíte v tom taky takový zásadní problém?
Mamka říkala, že přece nebude tahat nočník do Prahy vlakem, což chápu, ale řekla jsem, že ho mohou v Praze zakoupit, že ty obyčejné nocniky nejsou moc drahé. Na to mamka řekla, že by ho potom u bratra nemohla nechat, protože nechce, aby to se ženou vnímali jako tlak, že mají mít děti. Tak jsem řekla, ať ho potom vyhodí do plastu, ale mamka nic vyhazovat nechce, i když bych to bez problémů uhradila, takže jedine řešení je podle ní výlet odložit, než dcera začne použivat běžný nočník.. Taky je to dle vás nepřekonatelný problém? Děkuji za názory..
A školku řešíte jak??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi souhlasím. Ono je jedna věc, když bude chtít na záchod u nich, ale druhá když půjdou někam na výlet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Maminka spíše vyvíjí nenápadný tlak na tebe, abys dceru naučila chodit na záchod. Ve čtyřech letech by to měla v pohodě zvládnout. Půjde s nočníkem i do školky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si představím, kde všude jsem dcerku doprovázela… restaurace na všechny možné způsoby, rozhledny, benzínky, muzea, občas nějaký ten obchod, zámek… no prostě dcera kadí ráda a naprosto všude…
Neumím si představit, že bychom sebou nosily nočník.
Ale na druhou stranu bych holčičku nenutila až tak výrazně, abyste nevytvořili akorát blok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamku chápu. Ve čtyřech letech už by to dcera měla umět a ty bys neměla být až natolik tolerantní. Možná je to to, co ti mamka chce naznačit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jak řešíte výlety? Opravdu nezvládá WC ani nárazově?
- Citovat
- Upravit
Babička má pravdu. Jak to bude dělat ve vlaku? To vytáhne nočník? Do zoo potáhne nočník? Na procházku nočník? Vy nejezdíte na výlety? Nechodíte na návštěvy? Nebo ten nočník nosíte pořád sebou? Já ji chápu, taky bych nejela.
- Citovat
- Upravit
To by nikam nemohli ani na procházku. To pak dcera nemusí jezdit do Prahy, ale může zůstat sedět doma. A teda neuraz se, ale doufám že většina lidí nemá k ekologii přístup jako ty. Že koupí plastový krám a za dva dny ho vyhodí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nočník koupit a pak vyhodit do plastu? Pak nemá být ta planeta tak zničená, že. To je fakt myšlení. To už bych ten nočník snad radši odnesla na charitu.
A co se týče dcerky, co ji nějak pomalu motivovat k tomu, aby chodila na WC? Probrat to s ní, proč tam nechce jít? Popovídat si s ní o tom. Já si stojím za tím, že všechno má svůj čas, ale ve čtyřech letech nechce chodit na záchod? Jestli za tím není nějaký blok nebo úzkost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesní přízrak píše:
Nočník koupit a pak vyhodit do plastu? Pak nemá být ta planeta tak zničená, že. To je fakt myšlení. To už bych ten nočník snad radši odnesla na charitu.A co se týče dcerky, co ji nějak pomalu motivovat k tomu, aby chodila na WC? Probrat to s ní, proč tam nechce jít? Popovídat si s ní o tom. Já si stojím za tím, že všechno má svůj čas, ale ve čtyřech letech nechce chodit na záchod? Jestli za tím není nějaký blok nebo úzkost.
Souhlasím s tebou.
Holka už má dávno umět chodit na WC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš by si ji měla naučit na wc, stará je na to dost. Ani se ji nedivím, že nechce sebou tahat nočník, taky bych netahala.
Ať dcera chodí na záchod a máte po starostech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit