Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
chceme naší dceři zařídit pokojíček a já vůbec nevím jaký nábytek jí tam pořídím. Má ted 18 měsíců a chtěla bych ten pokojík aby fungoval do doby než půjde do první třídy. Vůbec nevím co tam chtít, je to malý pokojík činžovního domu. Malá spí zatím s nama a nechci jí jeste kupovat postel(nebo už mám??)
Určitě chci regál na knihy jakože knihovničku ale dál vůbec nevím v ČEM MÁTE OBLEČENÍ A DO ČEHO UKLÁDÁTE HRAČKY.
Děkuji za typy ![]()
@Ga Briela oblečení mají děti ve vestavné skříni. Jinak nábytek jsme pořizovali Stuva z Ikey. Líbí se mi velká variabilita i velký výběr barev. Nejmladší tam bude mít i oblečení.
Mrkni na inspiraci v IKEA (zmíněná série Stuva), nebo třeba na Domestav - série Domino
My máme tento. Je ve více barvách a jde koupit i postel pro větší děti a psací stůl ![]()
@zrcadlo píše:
Mrkni na inspiraci v IKEA (zmíněná série Stuva), nebo třeba na Domestav - série Domino
Tak to je krásný (domino)! Právě vymýšlím, co do pokoje synovi.
@Russet píše:
Tak to je krásný (domino)! Právě vymýšlím, co do pokoje synovi.
Jo, krásný, ale teda dost drahý (i když je to všechno masiv, který opravdu vydrží - příbuzní pokojík mají už několik let a pořád je jako nový). Ale jako inspirace super, a mít neomezený rozpočet, člověk by opravdu udělal dětem pokoj snů.
@zrcadlo ty jsou nádherné
jak prcek trochu odroste tak pořídíme ![]()
My máme všechen nábytek do pokojíčku udělaný tak, že vypadá jako klasický nábytek, který by se dal dát i do „dospěláckého“ pokoje. Jen mají kluci rostoucí židle a samozřejmě hračky, dětskou tapetu, obrázkové závěsy, barevné povlečení, barebný koberec. Ten nábytek budou mít na pořád, nechtěli jsem nic dětského. Nábytek je z lamina-kombinace béžové a dřevo dekor. Mají postele (mladší v ní spí už od roka a půl) se zábranou, jeden klasický stůl, 2 šatní skříně 60 cm hluboké, 2 skříně 40 cm hluboké, spodní část 4 šuplíky, horní část police, jedna skříň má přes police dvířka, druhá ne. Ještě budou mít regálky na hračky-120 cm vysoké, 40 cm hluboké a dělené do rastru, jestli s dvířkami nebo volně, to ještě nevím.
@zrcadlo píše:
Jo, krásný, ale teda dost drahý (i když je to všechno masiv, který opravdu vydrží - příbuzní pokojík mají už několik let a pořád je jako nový). Ale jako inspirace super, a mít neomezený rozpočet, člověk by opravdu udělal dětem pokoj snů.
Postel si nejspíš přivezeme zítra a podle ní dáme ten zbytek. Peníze spolkla koupě bytu s pokojíčkem, tak asi postupně. Ale inspirace super.
Zrovna plánujeme pokoj našemu ročnímu špuntovi. Zatím tam teda budu spát taky, ale chtěla bych, aby mu ty věci tam dlouho vydržely. Dáme tam ze začátku jenom minimum - postýlku (on má 140×70, kde se pak dají sundat bočnice, a až z ní vyroste, dostane už normální). Další nábytek budeme přidávat postupně dle potřeby. Uvažuju o truhle na hračky. Oblečení má zatím v komodě, ale nevím, jestli mu ji dám i do pokoje - on je šikovný a snaží se lézt po nábytku, tak aby pak po tom nevyšplhal nahoru. Další nábytek bude mít „dospělácký“, ale bude tam mít hrací koberec, taky mám hromadu těch plastických dětských nálepek, i třeba nalepovací hvězdičky, co ve tmě svítí, tak mu to tam vyzdobím. Myslím, že obzvláště do malých pokojů je méně někdy více a je i finančně lepší postupně přikupovat (teď dost peněz žere rekonstrukce té barabizny, kde bydlíme)