Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maminky už pomale začínám řešit a shánět oblečky na zimu pro dcerku…mám svoje první miminko a nevím co je potřeba nebo tak mohli by jste mi poradit co by se nám hodilo? Malé jsou teď dva měsíce
Fusak ideálně s pravým beranem, který se dá stáhnout okolo hlavy, pak už stačí jen lehký svetřík a dobrá čepice.
@Michaela65 dost záleží, kde bydlíte, jestli je to spíš na šumavu nebo do znojma. a taky jak moc bude pohyblivá - bude koncem zimy spíš jen ležet polosedět v kočáře, nebo bude už chtít lozit po zemi, ale to se asi těžko odhaduje. nebo pokud spíš nosíš, tak to je zase trošku jiná výbava
Já v zimě teprve rodila, ale měla jsem toto: bodycka s dlouhým rukávem, kalhoty (tepláky), s hrubou volnou gumou v pase aby ho to neskrtilo na bříšku i když bude navlečenej. Zimní fusak do kočárku, zimní overalek (silnější, slabší), hrubší ponožky a takové jakoby botičky, ale byly z hrubé chlupaté látky aby zahrali. Fusak do autosedačky (to je super věc). Čepice zavlažovací a s výčnělky přes ouška. Jinak super jsou bodycka s rolakem kdyby jsi sehnala), rukavičky. A krém na tvář do mrazu. A už mne nic jiného nenapadá. Overaly a pod sezenes na bazarech i fusak. Jinak super jsou chudáky od emitexu. Jo a pro sebe rukávník nás kočárek ( ale při každou ruku zvlášť - je to praktičtější)
Našim dvojčatům(jsou narozeni v září)stačily sady overalů z Tesca, některé na spaní a ve dne jsem jim na overal dala triko. Když bylo tepleji, tak na overal mikynu a hrubší tepláčky. Overal jako podvlíkačky:-)nechtěli jsme je trápit nějako gumou v pase, prostě ať mají pohodlí a i nám se nejlépe svlíkali z overalů.
Ovšem skoro celou zimu se nehli z „medvídkovských“kombinéz. Když byli nemocní oblíkala jsem jim je i doma abych mohla pořádně vyvětrat. Hrozně je uklidňovaly a ve vajíčku, v kočárku, i když spali doma tak byli v huňaté kombinéze nejspokojenější a klidní…a teplé kulichy. Když měli jen mikyny tak jedině s kapucí, i když měli čepky, tak aby jim netáhlo za krk. Botky jsme žádné němeli, kombinézy byly i s ťapkama. Jinak jsme měli hrubé ponožky, dávali jsme dvoje, ale to když bylo tepleji a stejně měli ješte neprofoukavý fusak nebo ve vajíčku deku.
My měli v zimě prcka (je listopadovej) tak měl v kočárku péřovou zavinovačku v tom slabším fusaku od emitexu (ten 3v1) a na sobě overal a pod tím případně ještě body. Plus ponožky a čepice. úplně stačilo.
Když budeš mít pohyblivěhší, tak nějaá ta medvídkovská kombinéza je určitě super
@Michaela65 fusak to je pohoda.
a do něj lehkou kombinézu. čepku a hotovo
Nekolik diskuzi na tohle téma už tady je, i celkem obsáhlé.
Jinak asi nic extra. Pokud je tepleji, tak pod kombinézu stačí body. Pokud chladněji, tak třeba body, dupačy/punčocháče/tepláčky, nějakou mikču.
Půlroční dítě jsem v zimě bezne vytahovala z kočárku, úplně oddělala boudu aby videlo, kdyz byl sníh, položila chvilku na sane. Takze kombinézu teplou a fusak podle okolní teploty. Jestli nebude nic moc zima, klidne lehký podzimní. Spodní oblečení jak co komu vyhovuje.Body,polodupacky, dupacky, bavlnene nebo bambusove puncosky.Ja nemam rada celkové overaly, tak nepoužívám.
@Michaela65
Mam kluka narozeného v cervenci.
Mela jsem kombinezu, chlupatej fusak a nanoznik. Oblikala jsem body s dlouhým rukavem, puncochy a kombinezu. Pokud byla vetsi zima, tak ještě svetr a fusky, pokud fakt klendra, tak jeste pres fusak deku. Super jsou cepky s usima, bez bambule abys mohla dat kapuci od kombinezy. Rukavice jsem nemela, ruce jsem davala do fusaku. Na cumacek krem proti mrazu.
Pro tebe rukavnik, teplou bundu pres zadek a teply boty.
@Beaumont píše:
Já v zimě teprve rodila, ale měla jsem toto: bodycka s dlouhým rukávem, kalhoty (tepláky), s hrubou volnou gumou v pase aby ho to neskrtilo na bříšku i když bude navlečenej. Zimní fusak do kočárku, zimní overalek (silnější, slabší), hrubší ponožky a takové jakoby botičky, ale byly z hrubé chlupaté látky aby zahrali. Fusak do autosedačky (to je super věc). Čepice zavlažovací a s výčnělky přes ouška. Jinak super jsou bodycka s rolakem kdyby jsi sehnala), rukavičky. A krém na tvář do mrazu. A už mne nic jiného nenapadá. Overaly a pod sezenes na bazarech i fusak. Jinak super jsou chudáky od emitexu. Jo a pro sebe rukávník nás kočárek ( ale při každou ruku zvlášť - je to praktičtější)
Rolák je hrůza oblíkat u miminka.
Chudáky
od Emitexu jsou fajn. Mám podzimní i zimní (ten na mimino).
Já doporučuji vlněnou kukličku, nikdy se jí to nesklíklo a měla v teple celý obličej včetně krku. Nosík a tváře jsem namazala krémem od weledy. Plus fusak. Tyto dvě věci si nemohu vynachválit.
@Russet tak my s tím problém neměli:) měl rozepínání u krku jako některé klasické bodycka:)
@Hermio píše:
Já doporučuji vlněnou kukličku, nikdy se jí to nesklíklo a měla v teple celý obličej včetně krku. Nosík a tváře jsem namazala krémem od weledy. Plus fusak. Tyto dvě věci si nemohu vynachválit.
Pořídila jsem na zimu v předstihu bambusovou, měla by být ještě lepší. Ale je to už na chodící skoro dvouleté pískle.