Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezký odpoledne ![]()
Potřebuji radu, příští týden budeme konečně objednávat sporťák - X-lander XV 2009, ale vůbec nevím jaký nánožník k tomu, nevyznám se v tom
Do kdy je vůbec nánožník potřeba? Prckovi je 5m, do sporťáku půjde tak v půli roce (do korby je to s fusakem o kousek) v tom březnu. Až do jakého měsíce do využiji?
Asi se ptám jako blbec, ale fakt potřebuji radu ![]()
Díky za rady, tipy a trpělivost
![]()
Ahoj, my měli u x-lander nánožník originál. Popravdě jsme ho ale nevyužili, kupovali jsme ho v létě a když se ochladilo, dali jsme fusak. Asi to záleží na každém. Dokážu si ho představit při teplém letním děštíku, ale to zas dávám pláštěnku… Asi jsme měli jiný přístup než výrobce ![]()
Já psala dotaz na prodejnu, jestli dodávají i s nánožníkem, abych zas nekoupila a pak nekoukala
Zatím mi neodepsali. Ale právě nevím jaký, abych nějaký nekoupila a pak mi tam nešel ![]()
Ty pláštěnky na sporťák jsou někdy pěkně monstrózní, co sem zatím viděla ![]()
A odkdy jste byli ve sporťáku? ![]()
U sporťáku X-lander je nánožník vždycky součástí. My ho teda využívali a dost. Vždycky na přechodnou dobu - než jsem dala fusak. Buď stačil nánožník nebo pod něj deka.
pep píše:
U sporťáku X-lander je nánožník vždycky součástí. My ho teda využívali a dost. Vždycky na přechodnou dobu - než jsem dala fusak. Buď stačil nánožník nebo pod něj deka.
Tak snad bude
A pláštěnku jakou? Padla mi do oka tato , i cena docela jde. Píšou že jde i na X-lander sportovní, ale aby to tak opravdu bylo ![]()
Janinna23 píše:pep píše:Tak snad bude
U sporťáku X-lander je nánožník vždycky součástí. My ho teda využívali a dost. Vždycky na přechodnou dobu - než jsem dala fusak. Buď stačil nánožník nebo pod něj deka.A pláštěnku jakou? Padla mi do oka tato , i cena docela jde. Píšou že jde i na X-lander sportovní, ale aby to tak opravdu bylo
Tu jsem měla ![]()
pep píše:Janinna23 píše:Tu jsem mělapep píše:Tak snad bude
U sporťáku X-lander je nánožník vždycky součástí. My ho teda využívali a dost. Vždycky na přechodnou dobu - než jsem dala fusak. Buď stačil nánožník nebo pod něj deka.A pláštěnku jakou? Padla mi do oka tato , i cena docela jde. Píšou že jde i na X-lander sportovní, ale aby to tak opravdu bylo
Tak super
a od jakého měsíce jste byli ve sporťáku? ![]()
Ahoj, ja mela XA 2009, nanoznik byl k tomu v sade, a vyuzivala jsem ho cele 2 zimy - davala jsem ho pres fusak, viz foto. Ze mi fusak tak netrcel a nevisel dolu, moc se mi ty odkryte fusaky na sportacich nelibi.
Samotny nanoznik, treba jen s dekou, na jare, jsem dala asi 2×, a bylo to naprd, je kratky - myslim jako smerem k pasu, diteti koncil nekde pod pasem, takze malej vystrkoval vrchem nohy, deka se hrnula … k zahrati to neni, spis ze to podrzi nejakou deku nebo slabsi fusak.
Jinak malej je v kvetnu, na sportak sel v 5ti mesicich - takze na zimu, a byl na nem tak jak vidis na fotce 2 zimy (akorat pak teda uz trochu povyrost
, ale porad se tam takhle vesel, s fusakem i nanoznikem pres to).
Je to na Tobe ![]()
Janinna23 píše:pep píše:Tak superJaninna23 píše:Tu jsem mělapep píše:Tak snad bude
a od jakého měsíce jste byli ve sporťáku?
No malá je ten případ, kdy v hluboké korbě od 4m jen řvala
takže v 5m a kousek jsem to už nevydržela a šla do sporťáku. Já teda měla XQ 2009 a kvůli tomu jsem si pořizovala jiný kočár - aby šel úplně do lehu a polohovala se záda a nožky zvlášť (ne kolíbka) a hlavně sedák šel do protisměru. Malá byla hodně kontaktní - dodnes (má 15m) jí tak vozím a ještě jsem měla obavy z povětrnostních vlivů ![]()
nakukovatelka píše:
Ahoj, ja mela XA 2009, nanoznik byl k tomu v sade, a vyuzivala jsem ho cele 2 zimy - davala jsem ho pres fusak, viz foto. Ze mi fusak tak netrcel a nevisel dolu, moc se mi ty odkryte fusaky na sportacich nelibi.Samotny nanoznik, treba jen s dekou, na jare, jsem dala asi 2×, a bylo to naprd, je kratky - myslim jako smerem k pasu, diteti koncil nekde pod pasem, takze malej vystrkoval vrchem nohy, deka se hrnula … k zahrati to neni, spis ze to podrzi nejakou deku nebo slabsi fusak.
Jinak malej je v kvetnu, na sportak sel v 5ti mesicich - takze na zimu, a byl na nem tak jak vidis na fotce 2 zimy (akorat pak teda uz trochu povyrost
Je to na Tobe, ale porad se tam takhle vesel, s fusakem i nanoznikem pres to).
Já pořád přemýšlím, malýmu začíná bejt korba malá, obzlášť s fusakem. Je pravda, že mu taky poslední dobou dělalo větší problém v korbě usnout. Teď nevím, máme tu polární podmínky, tak jsme doma ![]()
Díky za radu ![]()
pep píše:Janinna23 píše:No malá je ten případ, kdy v hluboké korbě od 4m jen řvalapep píše:Tak superJaninna23 píše:Tu jsem mělapep píše:Tak snad bude
takže v 5m a kousek jsem to už nevydržela a šla do sporťáku. Já teda měla XQ 2009 a kvůli tomu jsem si pořizovala jiný kočár - aby šel úplně do lehu a polohovala se záda a nožky zvlášť (ne kolíbka) a hlavně sedák šel do protisměru. Malá byla hodně kontaktní - dodnes (má 15m) jí tak vozím a ještě jsem měla obavy z povětrnostních vlivů
A fotku nemáš?
Nebo odkaz na kočárek? Mě se právě i hrozně líbí cena kočárku, necelých 5000,–. Jde polohovat do 3 poloh myslím, ale nožky zvlášť teda nejdou
Nevím, jestli to nějak moc vadí? A hrozně se mi líbí vyřešení předních koleček - teď máme klasik kočár se dvěma vepředu, je nad nimi jakoby takový „kryt“, nevím jak to lépe říct, prostě jakmile jedeme nějakým horším terénem, všechno se tam zachytává
To je pak něco to čistit. Tohle právě tento x-lander nemá a to je super ![]()
Jinak, asi musím pořídit ještě fusak, že? Neporadíte mi nějaký? ![]()
My máme X-lander XT, polohování je plynulé, bez jakýchkoli fází. Navíc se tyhle sporťáky dodávají s vložkou pro nesedící děti. Je pravda, že v něm neleží úplně rovně, ale má mírně zvednutou hlavičku (asi těch 12stupňů, což je v pořádku), náš malý v něm byl od půl roku, ale už se posadil sám. Je pravda, že nejde do protisměru, ale má takovou tu přetahovací kapucku. Já bych se tě jen chtěla zeptat, jestli jsi ho viděla na vlastní oči. Asi by nebyl dobrý nápad ho koupit naslepo. X-lander třeba nemá klasické pružení, ale korbička je zavěšená. Já jsem z něho teda nadšená… A jak tu někdo psal, že nemá rád trčící fusaky, tak já ho měla sladěný s kočárem, až jsem byla překvapená, když fusak jsem koupila dřív než kočár ![]()
Zatím jsem ho teda na vlastní oči neviděla, nevím, jestli ho mají i v jiných než velkých prodejnách? ![]()
Pořád přemýšlím jaký ten fusak, aby mi tam šel, aby barevně ladil
Navíc nikde nemůžu najít, jak vypadá ten šedivý nánožník
Jeden se mi líbil, ale 2500 za něj dávat nebudu
Pak jsem našla tento , ta cena je vcelku přijatelná. Ale aby tam šel ![]()
Janinna23 píše:pep píše:A fotku nemáš?Janinna23 píše:No malá je ten případ, kdy v hluboké korbě od 4m jen řvalapep píše:Tak superJaninna23 píše:Tu jsem mělapep píše:Tak snad bude
takže v 5m a kousek jsem to už nevydržela a šla do sporťáku. Já teda měla XQ 2009 a kvůli tomu jsem si pořizovala jiný kočár - aby šel úplně do lehu a polohovala se záda a nožky zvlášť (ne kolíbka) a hlavně sedák šel do protisměru. Malá byla hodně kontaktní - dodnes (má 15m) jí tak vozím a ještě jsem měla obavy z povětrnostních vlivů
Nebo odkaz na kočárek? Mě se právě i hrozně líbí cena kočárku, necelých 5000,–. Jde polohovat do 3 poloh myslím, ale nožky zvlášť teda nejdou
Nevím, jestli to nějak moc vadí? A hrozně se mi líbí vyřešení předních koleček - teď máme klasik kočár se dvěma vepředu, je nad nimi jakoby takový „kryt“, nevím jak to lépe říct, prostě jakmile jedeme nějakým horším terénem, všechno se tam zachytává
To je pak něco to čistit. Tohle právě tento x-lander nemá a to je super
No já těch kočárků vyzkoušela víc
a teď mám kombinaci na zimu a do terénu Mutsy Urban rider a do města, obchodů… mám takový golfkosporťák Casualplay Vintage 3 - do toho jsem právě dávala malou v těch 5m, jde proti směru a úplně do lehu, navíc má vyšší boky, takže tam byla dost chráněná. K tomu fusaku - já mám tenhle: http://www.kocarky-lucianek.cz/…-Fleece-Pink a naprostá spokojenost