Jaký odstín do dětského pokojíku?

Sindarela
13.8.07 20:57

Jaký odstín do dětského pokojíku?

Zdravím všechny Emiminačky.

Chci se nějak poradit o vymalování dětského pokojíku. Už jsem si tu četla diskusi o feng shui. Já tomu tedy taky věřím, ale odbočuji. Spíš by mě zajímal názor, jakým barevným odstínem vymalovat dětský pokojíček. Aby to nekřičelo a bylo to jak pro holky tak pro kluky. Díky moc.
Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
13.8.07 21:01

Ahoj,
my spíme všichni společně vložnici, máme dvoupokojový byt a ložnice je vymalovaná do modra. Myslím si, že neutrální je krémová, světle oranžová, žlutá, zelená, záleží jen na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
13.8.07 21:05

ahojky, my vymalovali světle zelenou a sytě žlutou, vypadá to hezky, fotky najdeš na březňátka 2007 str 36. :-) myslím kombinace světle modré a žluté by vypadalo taky dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
14.8.07 09:10

Jde o to, jestli to chceš podle feng šuej nebo ne. Podle feng mi tam vychází modrá, ale já hodně řeším, co kdo potřebuje a čeho se mu vzhledem k vybavení a umístění bydlení nedostává, takže třeba u nás je to sytě žlutá na 1 straně a zbytek bílý. A doplnění dřeva, takže to zas řeším dekoracema… V podstatě bych ale taky zkusila zapojit ostatní členy, aby se jim to líbilo a aby to nebylo moc, pokud máte třeba hodně barevných doplňků nebo poměrně dost vybavení. No a klasika, je-li to na sever nebo východ, barvy teplejší, aby se to prohřálo, naopak trošku studenější nebo míň syté odstíny na jih nebo západ. Pro mě je celkem nářez být v rozpáleném bytě, koukat na jih a přitom sedět v prostoru s vyšším kobercem červený barvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
14.8.07 09:43

Ahoj,

my teď budeme dělat pokojíček pro našeho mladýho a část, kde bude spát, bude vymalovaná modře a „hrací“ část asi žlutě. Chci to dát spíš do pastelových barev, ale nevím jestli se mi to podaří :-D

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
14.8.07 09:44

V jednom pořadu sem kdysi slyšela že žlutá barva působí na soustředění nebo prostě podporuje učení takže starší sme vymalovali žlutou, a že oranžová barva je vhodná barva do dětských pokojů pro malé děti a nebo do kuchyňí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
19.8.07 21:02

Děkuji Vám za nápady a rady. Určitě je zužitkuji. Zatím jen sbírám inspirace. Budeme se teprve stěhovat, takže si to dopředu promýšlím. Díky ještě jednou Sindarela.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný