Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, jelikož mám čerstvě nové auto, tak bych se chtěla zeptat, jaký olej se dává do Fabie 1.4 16v r. v 2006? Děkuji všem za rady! ![]()
@terka0907 podívej se do dveří, měla bys tam mít nálepku a napsané kdy se měnil a jaký typ.
@StepkaStepka píše:
@terka0907 podívej se do dveří, měla bys tam mít nálepku a napsané kdy se měnil a jaký typ.
Nebo v motorovém prostoru připnutá cedulka. Nebo v servisní knížce.
@terka0907 ale tohle platí na doliti, pokud sis jej teďka koupila, tak udělej v servisu kompletní výměnu včetně filtrů.
@terka0907 píše:
Zdravím, jelikož mám čerstvě nové auto, tak bych se chtěla zeptat, jaký olej se dává do Fabie 1.4 16v r. v 2006? Děkuji všem za rady!
Máš to napsané na motoru, musí tam být cedulka s poslední kontrolou a typem oleje.. běžne polosyntetický 10/40, ale prostě cedulka a koukni
@terka0907 píše:
@martina.se děkuji
Já ho do fabky dávám, ale mám to tam fakt napsaný ![]()
Olej se „raději“ mění v servisu. Dělá se toho víc - olej. filtr a často i kabinový filtr + vzduchový motorový filtr - i když ne vždy vše najednou. A tahat svůj koupený olej do servisu… raději ne.
Nech si v miste bydliste doporucit spolehlivy servis a bez se poradit tam. Asi bude potreba komplet vymenit olej, filtry, zjistit co rozvody atd.