Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
poradte prosím
přes den to asi tak nějak poznám po intervalech tří hodin,ale v noci fakt nevím jestli plače přes prdíky nebo hladem?asi jsem debil,ale jak jsem v noci rozespalá tak bych mu hned vrážela prso a on to možná ještě hlad není.protože spí v zavinovačce,jde spát kolem osmé,kolem půlnoci někdy druhé hodky začne jen jakoby hekat,néé řvát na jídlo,vybalím ho ze zavinky a onse začne šíleně kroutit a u toho mám furt zavřený oči,dělá to takhle klidně hodinu,vždycky se zakroutí a pak bum spí a za minutu znova a takhle je to asi fakt tak hodku,já už utřepaná s baby calmem(na prdíky kapky) a on néé a néé se vzbudit na jídlo,už jsem to nevydržela a kolem pusinky jsem projela dudlíkem,tak se vzbil,začal řvát,dám mu prso a on se u toho tak kroutí,že mi to mlíko co vypil vyblinká
v noci je kojení nejhorší teda po mě,pořád neumím hned z tvrdšího spánku vyhrknout přímo k němu a hned poznat co mu je.a nebo když vylítnu z postele tak se mi podlomí nohy a padám na čuňu
![]()
Koukám dle tvého písemného projevu, že jsi pěkně rozhozená… ![]()
Co dítku je nevím, to nakonec budeš muset umět poznat sama, jen ti napíšu, co bych dělala já. Takže, dítě začně v noci „kňučet“:
Nepíšeš, jak máš dítě staré, ale první 3 měsíce prostě musíš nějak vydržet. Pak už to s prdíkama bude lepší… Tak se drž! ![]()
A piješ přes den hodně?? Třeba má taky žízeň. Ale podle mě to jsou ty prdíky. Rektární rourku máš??
vojtovamaminka píše:
poradte prosímpřes den to asi tak nějak poznám po intervalech tří hodin,ale v noci fakt nevím jestli plače přes prdíky nebo hladem?asi jsem debil,ale jak jsem v noci rozespalá tak bych mu hned vrážela prso a on to možná ještě hlad není.protože spí v zavinovačce,jde spát kolem osmé,kolem půlnoci někdy druhé hodky začne jen jakoby hekat,néé řvát na jídlo,vybalím ho ze zavinky a onse začne šíleně kroutit a u toho mám furt zavřený oči,dělá to takhle klidně hodinu,vždycky se zakroutí a pak bum spí a za minutu znova a takhle je to asi fakt tak hodku,já už utřepaná s baby calmem(na prdíky kapky) a on néé a néé se vzbudit na jídlo,už jsem to nevydržela a kolem pusinky jsem projela dudlíkem,tak se vzbil,začal řvát,dám mu prso a on se u toho tak kroutí,že mi to mlíko co vypil vyblinká
v noci je kojení nejhorší teda po mě,pořád neumím hned z tvrdšího spánku vyhrknout přímo k němu a hned poznat co mu je.a nebo když vylítnu z postele tak se mi podlomí nohy a padám na čuňu
![]()
to jsou prdiky, zacvicit nohama, chvilku dat na bricho, davat kapky ke kazdemu krmeni, pouzivat rektalni rourku a zvyknout si, casem to prejde
Taky si myslím že to budou prdíky.Já dávala před každým kojením 15 kapek sab.Je dobré masírovat bříško pupíkem a nebo tu rourku
holky děkuju,asi to tak bude,jak píšete,asi to budou ty prdíky,já myslela,že prdíky se dostavují vždycky tak 15min.po kojení a že když večer usne,tak že ho ráno budí jídlo,ale asi to nebude pravidlem,protože kolikrát mi spinká od půl osmé do čtyř do rána a pak začne tohle a já mu prso nabídnu,on se chytne,ale kroutí se u toho hrozně,odtrhává se a to upitý mlíčko vyblinká asi tím jak tlačí na ty prdíky že? malýmu jsou dva měsíce,a to jsem si myslela jak ty prdíky mám vychytaný
před jídlem mu dávám baby calm a přes den mu dám laktobacílek.ted ukazují v televizi i espumizan na prdíky a ukazují jak to hned pomohlo,ikdyž reklama je reklama.máte s tím nějaká zkušenost?takže mu mám nejdřív pomoct od prdíků a pak až dát najíst?
ahoj já dávala espumisan a dost nám pomáhal, taky feniklový čajíky na lžičku… jenže náš možná i díky tomu žádné problémy s bříškem neměl= prdí jak starej kamioňák.. takže za mě určo espumisan jo! snad se to brzo zlepší.. ![]()
Ahoj, já dávám probiotický kapky a k tomu espumisan kdyz nás to i přes to potrápí ještě masíruju bříško fenyklovým olejíčkem. Jo a já ještě každý den piju fenyklový čaj, kojím, tak se to k němu dostane přes mlíčko. ![]()
Nevím jak ostatní kapky či co,ale sab mi řekla doktorka že dávat před jídlem.Když máte 2 měsíce,tak to tak ještě měsíc vydržte.To se začne více hýbat a bude lépe
Máme doma to samé, myslím taky, že to budou s největší pravděpodobností prdíky. Aspoň u našeho malého to tak je. Dávám mu kapky Lefax, spolu s probiotickými. Ty probiotické jednou denně, Lefax cca 4 krát. Jinak mu pomáhá přitom když si ho dám na sebe na jeho bříško, cvičení s nožkama, a někdy masírování Pupikem. Ale je to, jak kdy někdy to jde a někdy děs
Chce to asi hlavně čas ![]()